«Αφεντικό» στην πόλη

Η Λίβερπουλ διέλυσε, με 4-0, την Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ με πρωταγωνιστές τούς Σουάρες, Στάριτζ, Τζέραρντ. Τραυματίστηκε ο Λουκάκου για τα «ζαχαρωτά», «όαση» στο πρώτο 45λεπτο ο Μιραλάς.

Η Λίβερπουλ διέλυσε, με 4-0, την Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ με πρωταγωνιστές τούς Σουάρες, Στάριτζ, Τζέραρντ. Τραυματίστηκε ο Λουκάκου για τα «ζαχαρωτά», «όαση» στο πρώτο 45λεπτο ο Μιραλάς.

Με την Άρσεναλ να χάνει έδαφος (2-2 στο Σαουθάμπτον) η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αποκόμισε και βαθμολογικό όφελος με τη νίκη στο ντέρμπι, μια και πλησίασε στο -6 από την κορυφή και τους Λονδρέζους.

Για τους γηπεδούχους, σημειολογικά, η νίκη αυτή είναι από τις σπουδαιότερες φέτος: Η Λίβερπουλ σκόραρε τέσσερα γκολ σε ντέρμπι του Μέρσισαϊντ για πρώτη φορά από το 4-0 τον Μάρτη του 1972, ενώ κέρδισε τη μεγάλη της αντίπαλο μήνα Ιανουάριο, στο «Άνφιλντ», για παρθενική φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και για τρίτη στην ιστορία της!

Το δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο μεγάλος αρχηγός των «κόκκινων»: Στην 28η, ρεκόρ, συμμετοχή του σε ντέρμπι με τη Λίβερπουλ (πέρασε τις 27 του Κάραχερ) ο Στίβεν Τζέραρντ άνοιξε με έξυπνη κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Σουάρες, το σκορ (1-0 στο 21΄) φτάνοντας τα οκτώ τέρματα κόντρα στα «ζαχαρωτά» (μόνο με την Άστον Βίλα έχει περισσότερα -12-).

Για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ το παιχνίδι στράβωσε ακόμη περισσότερο, στο 24΄, με τον τραυματισμό του Λουκάκου που αντικαταστάθηκε. Μέσα σε δύο λεπτά (33΄, 35΄) ο Στάριτζ συνέχισε το φοβερό σερί σκοραρίσματος σημειώνοντας δύο τέρματα, μετά από πάσες των Κοουτίνιο και Κόλο Τουρέ κάνοντας το 3-0. Ο Σουάρες, στο 50΄, διαμόρφωσε στην κόντρα το τελικό 4-0, με τον Στάριτζ να χάνει πέναλτι στο 54΄ για το 5-0 στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο Στέρλινγκ, στη φάση αυτή, κινήθηκε άνετα στην άμυνα της Έβερτον και ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Χάουαρντ. Τραγική απόδοση είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Κέβιν Μιραλάς, πάντως, να προσπαθεί στο πρώτο μέρος και να είναι μέσα σε όλες τις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων. Ο Βέλγος, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, χάθηκε στο δεύτερο 45λεπτο στη μετριότητα των συμπαικτών του. Στους 46 βαθμούς έφτασε η Λίβερπουλ, στους 42 έμεινε η Έβερτον.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Φλάναγκαν (72΄ Κέλι), Σκρτελ, Κόλο Τουρέ, Αλί Σισοκό, Κοουτίνιο (78΄ Αλμπέρτο), Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Σουάρες, Στάριτζ (71΄ Μόουζες).
Έβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Στόουνς, Τζαγκιέλκα, Αλκαράζ, Μπέινς, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μιραλάς, Μπάρκλι (75΄ ΜακΓκίντι), Πίενααρ (45΄ Όσμαν), Λουκάκου (24΄ Νέισμιθ).

Στο «Σέλχαστ Παρκ» η συνταγή Πιούλις απέδωσε ξανά: Η Κρίσταλ Πάλας έβαλε ένα γκολ, με τον Πάντσεον (16΄), κράτησε τη Χαλ στο «μηδέν» και πήρε τη νίκη με 1-0 πλησιάζοντας στη σωτηρία της ακόμη περισσότερο. Για τις «τίγρεις» ντεμπούταρε ο Λονγκ, που έπαιξε για πρώτη φορά με τον νεοαποκτηθέντα Γέλαβιτς. Αποβλήθηκε ο γκολκίπερ ΜακΓκρέγκορ των φιλοξενούμενων στο 90΄. Η λονδρέζικη ομάδα έφτασε τους 23 βαθμούς, όσους έχει και η Χαλ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.