Έχασε έδαφος η Άρσεναλ, επέστρεψε ο Φαν Πέρσι

Η Άρσεναλ άφησε δύο βαθμούς στο «Σεντ Μέρις» απέναντι στη Σάουθαμπτον (2-2) και έδωσε έτσι την ευκαιρία στη Σίτι να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας αν φύγει αλώβητη από το Λονδίνο. Επέστρεψε με γκολ ο Φαν Πέρσι, νίκη για τη Γιουνάιτεντ.

Η Άρσεναλ άφησε δύο βαθμούς στο «Σεντ Μέρις» απέναντι στη Σάουθαμπτον (2-2) και έδωσε έτσι την ευκαιρία στη Σίτι να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας αν φύγει αλώβητη από το Λονδίνο. Επέστρεψε με γκολ ο Φαν Πέρσι, νίκη για τη Γιουνάιτεντ.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο για αυτούς, οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ απέναντι στη Σάουθαμπτον, όταν ο Φόντε άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Σο και την κακή αντίδραση του Σέζνι στο 21′.

Παρόλα αυτά η ανατροπή ήρθε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο για την Άρσεναλ. Ο Σανιά γύρισε τη μπάλα στο 48′ από δεξιά με τον Ζιρού να ισοφαρίζει με φοβερό τακουνάκι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (52′), ο Γάλλος άφησε έξυπνα για τον επερχόμενο Καθόρλα που με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-2!

Το τετράλεπτο του… «τρόμου» για την Σάουθαμπτον, μετατράπηκε σε «γλυκό» εξάλεπτο, όταν ο Ροντρίγκεζ έδωσε παράλληλα για τον Λαλάνα με τον Άγγλο να γράφει το 2-2 στο 54′.

Η Άρσεναλ ανέβηκε μεν στους 52 βαθμούς, αλλά με νίκη της Μάντσεστερ Σίτι (50β.) στο Λονδίνο επί της Τότεναμ την Τετάρτη μένει δεύτερη, την ίδια ώρα που η Τσέλσι (49β.) θα έχει την ευκαιρία να την φτάσει αν βγει νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ.

Με τον Ρόμπι Φαν Πέρσι να επιστρέφει μετά από απουσία σχεδόν δύο μηνών (4 Δεκεμβρίου τραυματίστηκε) και τον Χουάν Μάτα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν ιδιαίτερα φιλόξενη απέναντι στην Κάρντιφ του παλιόφιλου Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Η κεφαλιά του Βαλένσια στο 6′ βρήκε το δοκάρι της ουαλικής εστίας, με τον Μάρσαλ να αρνείται σε πρώτο χρόνο το γκολ στον Φαν Πέρσι που πήρε το «ριμπάουντ» αλλά ευστόχησε με τη δεύτερη για το 1-0.

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Μόγιες, που στο 59′ «κλείδωσε» το τρίποντο χάρη σε πολύ όμορφο γκολ του Γιάνγκ που σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής για το 2-0.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έγιναν έτσι το πρώτο κλαμπ που επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ ξεπέρασε τους 1.000 βαθμούς στα εντός έδρα ματς (1.001).

Η Γιουνάιτεντ είναι πλέον έβδομη με 40 πόντους, στο -12 από την Άρσεναλ.

Νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές πέτυχε η Σουόνσι, που με τα γκολ των Σέλβι (61΄) και Τσίκο (75′), έκαμψε την αντίσταση της Φούλαμ με 2-0. Οι «κύκνοι» ανέβηκαν στους 24 πόντους, αφήνοντας στους 19 τη Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη που ήταν εκτός αποστολής.

Με τον Γιοάν Καμπάιγ να βρίσκεται στο Παρίσι (κλείνει στην Παρί) και ουσιαστικά να αποτελεί παρελθόν από τη Νιούκασλ, οι «καρακάξες» έμειναν στο 0-0 στην έδρα της Νόριτς. Η Νιούκασλ ανέβηκε στους 37 βαθμούς και είναι 8η πίσω από τη Γιουνάιτεντ, ενώ τα «καναρίνια» βρίσκονται στους 24. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, αφού Ρεμί στο 81′ και Τζόνσον στο 82′, αποβλήθηκαν για φιλοξενούμενους και γηπεδούχους αντίστοιχα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.