Κίνηση με νόημα από τον αρχηγό

Ο Στίβεν Τζέραρντ δώρισε 96.000 λίρες στον σύλλογο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων του Χίλσμπορο.
Δημοσίευση: 28/01/2014 - 15:33

Ο Στίβεν Τζέραρντ δώρισε 96.000 λίρες στον σύλλογο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων του Χίλσμπορο. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ είχε αποφασίσει από καιρό να κάνει τη δωρεά, αλλά επέλεξε τη σημερινή μέρα λόγω του παιχνιδιού των «κόκκινων» με την Έβερτον.

Το μεγάλο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ χωρίζει στα δύο το Λίβερπουλ, αλλά αρκετά χρόνια τώρα και ειδικά μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο το μίσος δεν ξεφεύγει από τα ποδοσφαιρικά όρια. Σ' αυτό στηρίζεται και ο Τζέραρντ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ανακοίνωσε τη δωρεά του προς το «Hillsborough Family Support Group».

«Είναι για να στείλουμε επίσης ένα μήνυμα συντροφικότητας. Ξέρω ότι υπάρχει ένα κομμάτι πειραγμάτων στις εξέδρες όταν το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, αλλά για μένα οι οπαδοί της Έβερτον είναι υπέροχοι μετά το Χίλσμπορο», είπε ο «Στίβι».

Θυμίζουμε ότι το 2012 η αγγλική δικαιοσύνη απέρριψε όλες τις αρχικές ετυμηγορίες για τις ευθύνες του ατυχήματος που το 1989 κόστισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους σε αγώνα της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ και διέταξε νέες έρευνες, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο.