Απίστευτα πράγματα στο «Οντ Τράφορντ», στον τελικό η Σάντερλαντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε απέναντι στη Σάντερλαντ, πήγε τον επαναληπτικό Λιγκ Καπ στην παράταση, δέχτηκε το 1-1 στο 119΄, πήγε την πρόκριση στα πέναλτι στο 121΄ (2-1) κι αποκλείστηκε με 2-1 στα πέναλτι στη χειρότερη διαδικασία στην Αγγλία εδώ και πολύ καιρό!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε απέναντι στη Σάντερλαντ, πήγε τον επαναληπτικό Λιγκ Καπ στην παράταση, δέχτηκε το 1-1 στο 119΄, πήγε την πρόκριση στα πέναλτι στο 121΄ (2-1) κι αποκλείστηκε με 2-1 στα πέναλτι στη χειρότερη διαδικασία στην Αγγλία εδώ και πολύ καιρό!

Έχει που έχει τα προβλήματά της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν τη θέλει και η τύχη. Το 2-1 του «Σταδίου του Φωτός» αποδείχθηκε βαρύ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, η οποία αποκλείστηκε στα πέναλτι από τις «μαύρες γάτες» που προκρίθηκαν στον τελικό του «Ουέμπλεϊ» απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι! Δεν αγωνίστηκαν Ρούνι και φαν Πέρσι, ενώ για τη Σάντερλαντ οι νεοαποκτηθέντες Ουτσάρι και Βερχίνι βρέθηκαν στην αποστολή, όμως δεν έπαιξαν λεπτό.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πήγε στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» ως η ομάδα με οκτώ προκρίσεις στους τελευταίους εννέα ημιτελικούς Λιγκ Καπ που είχε δώσει. Ο δέκατος ήταν και ο χειρότερος, μια και με σαδιστικό τρόπο η Πρωταθλήτρια Αγγλίας έχασε τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα τρόπαιο και μία ευρωπαϊκή έξοδο στον τελικό του «Ουέμπλεϊ».

Το 90λεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 37΄ με τον Έβανς και με το εκτός έδρας γκολ να μην είναι σε ισχύ, τη διαδικασία να πηγαίνει σε ημίωρη παράταση. Λίγο πριν το 1-0 η Μάντσεστερ είχε δοκάρι με τον Καγκάουα, σε μία, πάντως, από τις λιγοστές ευκαιρίες της κανονικής διάρκειας και για τις δύο ομάδες.

Στην παράταση χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Νταβίντ Ντε Χέα για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι του Γκας Πογιέτ, με τον Μπάρντσλι (πρώην Γιουνάιτεντ) να επιχειρεί σουτ εκτός περιοχής και τον Ισπανό γκολκίπερ να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του!

Ο σκόρερ του 1-1, «προϊόν» των ακαδημιών της Μάντσεστερ, ήταν ο μοιραίος στο 2-1 των γηπεδούχων στο 121΄ όταν ο Τσιτσαρίτο Χερνάντες εκμεταλλεύτηκε την ωραία ασίστ από πλάγια του Γιανουζάι και τη λάθος τοποθέτηση του αντιπάλου του, στέλνοντας σε κενή εστία την μπάλα στα δίχτυα και τη διαδικασία πρόκρισης στα πέναλτι. Εκεί έγινε ο κακός χαμός: Τρία πέναλτι στα δέκα μπήκαν γκολ, χάθηκαν επτά και η Σάντερλαντ πανηγύρισε την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Λιγκ Καπ μετά το 1985! Η Γιουνάιτεντ, μετά από το Κύπελλο εντός έδρας, αποκλείστηκε και από το Λιγκ Καπ μέσα στο Μάντσεστερ.

Τα πέναλτι

Εκτέλεση Γκάρντνερ (Σάντερλαντ), η μπάλα άουτ.
Εκτέλεση Ουέλμπεκ (Γιουνάιτεντ), η μπάλα άουτ.
Εκτέλεση Στίβεν Φλέτσερ (Σάντερλαντ), αποκρούει ο Ντε Χέα.
Εκτέλεση Ντάρεν Φλέτσερ (Γιουνάιτεντ), ΓΚΟΛ: 1-0.
Εκτέλεση Αλόνσο (Σάντερλαντ), ΓΚΟΛ: 1-1.
Εκτέλεση Γιανουζάι (Γιουνάιτεντ), μπλοκάρει ο Μανόνε.
Εκτέλεση Κι (Σάντερλαντ), ΓΚΟΛ: 1-2.
Εκτέλεση Φιλ Τζόουνς (Γιουνάιτεντ), η μπάλα άουτ.
Εκτέλεση Άνταμ Τζόνσον (Σάντερλαντ), αποκρούει ο Ντε Χέα.
Εκτέλεση Ράφαελ (Γιουνάιτεντ), αποκρούει ο Μανόνε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Σμόλινγκ, Έβανς, Μπούτνερ (84΄ Εβρά), Ντάρεν Φλέτσερ, Κάρικ (94΄ Φιλ Τζόουνς), Γιανουζάι, Καγκάουα (60΄ Βαλέντσια), Ουέλμπεκ, Χερνάντες
Σάντερλαντ (Γκας Πογιέτ): Μανόνε, Μπάρντσλι, Ο’Σι, Μπράουν, Αλόνσο, Κάτερμοουλ (81΄ Κ. Γκάρντνερ), Άνταμ Τζόνσον, Κι, Κόλμπακ, Μπορίνι (85΄ Άλντιντορ), Στίβεν Φλέτσερ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.