Ιστορική πρόκριση για τη Σίτι

Μετά το 6-0 του «Ιτιχάντ» η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Γουέστ Χαμ και στον επαναληπτικό του Λιγκ Καπ, στο «Μπόλεϊν Γκράουντ», με 3-0 και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στη διοργάνωση μετά από 38 χρόνια!

Μετά το 6-0 του «Ιτιχάντ» η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Γουέστ Χαμ και στον επαναληπτικό του Λιγκ Καπ, στο «Μπόλεϊν Γκράουντ», με 3-0 και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της ιστορίας της στη διοργάνωση μετά από 38 χρόνια!

Το 1976, όταν οι «πολίτες» έπαιξαν για τελευταία φορά σε τελικό Λιγκ Καπ, ουδείς εκ των παικτών του τωρινού ρόστερ δεν είχε γεννηθεί! Ωστόσο ο Μανουέλ Πελεγκρίνι και οι παίκτες του θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την κούπα για την τροπαιοθήκη τους, με αντίπαλο είτε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε τη Σάντερλαντ.

Το έργο των παικτών του Σαμ Άλαρνταϊς ήταν εκ των προτέρων δύσκολο κι έγινε ακατόρθωτο μετά το 6-0 του Μάντσεστερ στο πρώτο παιχνίδι. Ο Άγγλος τεχνικός έδωσε ένα ημίχρονο συμμετοχής στον Άντι Κάρολ, που πρόσφατα γύρισε από σοβαρό τραυματισμό, ενώ παρέταξε αρκετούς βασικούς μια και οι Λονδρέζοι, που διέρχονται τεράστια αγωνιστική κρίση, δεν έχουν Κύπελλο το προσεχές Σαββατοκύριακο (έχει αποκλειστεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ). Καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων το ακυρωθέν γκολ του Νόλαν στο 8΄ για οφσάιντ, ακίνδυνοι επιθετικά παρουσιάστηκαν στη συνέχεια.

Ο Χιλιανός τεχνικός δεν λυπήθηκε, πάντως, τη λονδρέζικη ομάδα. Ξεκούρασε κάποιους παίκτες (Γιάγια Τουρέ εκτός αποστολής λόγω και μικροτραυματισμού, Σίλβα), είχε και τον τραυματισμό του Νασρί, όμως παρέταξε επιθετικό δίδυμο Αγκουέρο-Νεγκρέδο! Οι δύο τους πέτυχαν τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων (δύο ο Νεγκρέδο στο 3΄ και στο 59΄, ένα ο Αγκουέρο στο 24΄) κι οδήγησαν σε εμφατική πρόκριση τη Σίτι με συνολικό σκορ 9-0. Πήραν χρόνο συμμετοχής Γιόβετιτς και Ρόντγουελ, που είχαν πρόσφατα τραυματισμούς, όπως και ο Μάρκος Λόπες που δεν έχει παίξει λεπτό στην Πρέμιερ αλλά ήταν εντυπωσιακός (δύο ασίστ στο 1-0 και στο 2-0!).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γουέστ Χαμ (Σαμ Άλαρνταϊς): Γιάσκελαϊνεν, Μάθιου Τέιλορ, Ρότζερ Τζόνσον, Τόμκινς, Ρατ, Αλού Ντιαρά, Νόλαν, Ντιαμέ (89΄ Κόλισον), Ραβέλ Μόρισον, Τζο Κόουλ (46΄ Ντάουνινγκ), Άντι Κάρολ (45΄ Κάρλτον Κόουλ)
Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Παντιλιμόν, Μπογιατά, Λέσκοτ, Νάστασιτς, Κλισί, Νάβας (78΄ Κολάροφ), Γκαρθία (62΄ Ρόντγουελ), Φερναντίνιο, Λόπες, Νεγκρέδο, Αγκουέρο (64΄ Γιόβετιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.