Ο νέος ρόλος του Τζέραρντ

Ο Μπρένταν Ρότζερς σκοπεύει να καθιερώσει τον Στίβεν Τζέραρντ σε ρόλο μπροστά από την αμυντική τετράδα προκειμένου να παρατείνει την καριέρα του αρχηγού της Λίβερπουλ.

Ο Μπρένταν Ρότζερς σκοπεύει να καθιερώσει τον Στίβεν Τζέραρντ σε ρόλο μπροστά από την αμυντική τετράδα προκειμένου να παρατείνει την καριέρα του αρχηγού της Λίβερπουλ.

Ο 33χρονος Άγγλος μέσος, αναμένεται να πραγματοποιήσει την 651η εμφάνισή του με τους «κόκκινους» στο εντός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα, προσπερνώντας τον Φιλ Νιλ και ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της λίστας παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στον σύλλογο.

Το καλοκαίρι του 2015 οπότε και λήγει το τρέχον συμβόλαιό του, ο Τζέραρντ θα πατάει τα 35, αλλά ο Ρότζερς σκοπεύει να τον κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο, τοποθετώντας τον στον ρόλο του «φρουρού» της αμυντικής τετράδας, χωρίς να είναι αναγκασμένος να τρέχει από περιοχή σε περιοχή όπως έκανε παλαιότερα.

Μάλιστα, ο Τζέραρντ δοκιμάστηκε σε αυτό τον ρόλο στη νίκη με 5-3 επί της Στόουκ, αφήνοντας ικανοποιημένο τον Ρότζερς, ο οποίος έβαλε μπροστά από τον Τζέραρντ τους Λούκας και Χέντερσον.

«Είναι κάτι για το οποίο εγώ και ο Στίβεν μιλάμε εδώ και αρκετό καιρό. Τα πήγε πολύ καλά σε αυτό τον ρόλο με τη Στόουκ.

Νομίζω ότι μπορεί να παίξει εκεί λόγω της προσωπικότητάς του. Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί τακτικά κάποιον που να μπορεί να συντονίσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν, καταλαβαίνοντας πότε πρέπει να παίξει με κοντινή μπαλιά, πότε με μακρινή και πότε να πρεσάρει.

Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ηγετικά χαρακτηριστικά και ο Στίβεν τα έχει. Ο ίδιος ξέρει καλά πως δεν είναι αυτός που ήταν στα 23 του, αλλά έχει ακόμα ποιότητα παγκόσμιας κλάσης στην πάσα και την ανάγνωση του παιχνιδιού.

Τόσα χρόνια οι κινήσεις του ήταν στην επίθεση της ομάδας, τώρα πρέπει να τον προγραμματίσουμε να λειτουργεί πίσω από τη σέντρα, όπου δεν χρειάζεται να τρέχει κατά μήκος του γηπέδου, αλλά μόνο να κινείται γρήγορα σε μικρούς χώρους, κάτι που μπορεί να κάνει.

Επίσης, είναι ένας από τους καλύτερους στις στημένες φάσεις στην Αγγλία, οπότε και ο ίδιος είναι ικανοποιημένος με αυτό τον ρόλο», εξήγησε ο Ρότζερς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.