Επτά λεπτά για το Χίλσμπορο

Με επτά λεπτά καθυστέρησης σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα έναρξής τους θα ξεκινήσουν όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του τριημέρου στην Αγγλία, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

Με επτά λεπτά καθυστέρησης σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα έναρξής τους θα ξεκινήσουν όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του τριημέρου στην Αγγλία, στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

Στις 15 Απριλίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από τότε που 96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους στον ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην εξέδρα Leppings Lane του γηπέδου της Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Το ματς είχε διακοπεί στις 15.06 εκείνη την ημέρα, όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της τραγωδίας.

Έτσι με απόφαση της αγγλικής ομοσπονδίας, της Πρέμιερ Λιγκ και της Football League, συμβολικά θα υπάρξει εξάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων και θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων σε όλα τα γήπεδα.

Συμπτωματικά, το Σαββατοκύριακο διεξάγονται ημιτελικοί Κυπέλλου και όπως ανακοίνωσε η FA, στο  «Γουέμπλεϊ» θα μείνουν κενά 96 καθίσματα για τα ματς Γουίγκαν – Άρσεναλ και Χαλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ οι παίκτες θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια που θα φέρουν τον αριθμό «96».

Επίσης, κάθε οικογένεια που έχασε άνθρωπό της στο «Χίλσμπορο» έλαβε από τέσσερις προσκλήσεις για να παρακολουθήσει τον ημιτελικό Γουίγκαν – Άρσεναλ.

Στο επίκεντρο της 25ης επετείου φυσικά θα είναι το μοιραίο Χίλσμπορο, όπου το Σάββατο η Σέφιλντ Γουένσντεϊ υποδέχεται τη Μπλάκμπερν για την Τσάμπιονσιπ και φυσικά το Άνφιλντ, όπου την Κυριακή η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.