Γιουνάιτεντ «φάντασμα»

Η Μάντσεστερ, παραμονές του κρίσιμου επαναληπτικού του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, «θυμήθηκε» ξανά το φετινό κακό της πρόσωπο και γνώρισε βαριά ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Λίβερπουλ, με 3-0, για την 30ή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάντσεστερ, παραμονές του κρίσιμου επαναληπτικού του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, «θυμήθηκε» ξανά το φετινό κακό της πρόσωπο και γνώρισε βαριά ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Λίβερπουλ, με 3-0, για την 30ή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Μία από τις βαριές ήττες στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία συνετρίβη από τη Λίβερπουλ, με 3-0, με τους φιλοξενούμενους του Μπρένταν Ρότζερς να κερδίζουν τρία πέναλτι εκ των οποίων ευστόχησαν στα δύο. Ασύνδετη, με κακή κυκλοφορία της μπάλας και κάκιστη ψυχολογία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, που ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από μία Λίβερπουλ που δεν έπιασε και το καλύτερό της φετινό ματς.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι «κόκκινοι» έφτασαν τους 62 βαθμούς σε 29 ματς κι επιβεβαίωσαν πώς ανήκουν στο κλειστό γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν φέτος τον τίτλο, ενώ η Γιουνάιτεντ, στον ίδιο αριθμό αγώνων, έμεινε στους 48 και θα δώσει αγώνα για την έκτη θέση του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ. Ο διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπουργκ έδωσε τρία πέναλτι στους φιλοξενούμενους, εκ των οποίων το δεύτερο και το τρίτο ήταν ιδιαιτέρως αυστηρά. Στο 33΄ ο Στίβεν Τζέραρντ άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα, μετά από χέρι του Ράφαελ, ενώ στο 46΄ ο αρχηγός της Λίβερπουλ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους τελικούς νικητές.

Το μαρκάρισμα του Τζόουνς στον Άλεν θεωρήθηκε παράβαση κι έτσι δόθηκε η εσχάτη των ποινών στο ποδόσφαιρο. Στο 77΄ ο Βίντιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Στάριτζ, καταλογίστηκε στη φάση αυτή το τρίτο πέναλτι στη Λίβερπουλ το οποίο έχασε ο Τζέραρντ κι έτσι σπατάλησε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που σημειώνει χατ-τρικ με πέναλτι σ΄ ένα 90λεπτο. Η πρώτη τελική των γηπεδούχων έγινε στο 44΄ με τον Ρούνι να επιχειρεί πολύ καλό σουτ, το οποίο έδιωξε ο Μινιολέ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες διαμαρτυρήθηκε για χέρι και πέναλτι του Γκλεν Τζόνσον στο 50΄, ενώ το τελικό σκορ για τη Λίβερπουλ (που δεν έκανε άλλες φάσεις της προκοπής) διαμόρφωσε ο Λουίς Σουάρες ο οποίος σημείωσε το 25ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα, με απίστευτο κοντρόλ και πλασέ απέναντι από τον Ντε Χέα μετά από ασίστ του Στάριτζ.

Αυτή ήταν η πέμπτη εντός έδρας ήττα, στην Πρέμιερ, για τη φετινή Γιουνάιτεντ η οποία είχε αυτόν τον αριθμό ηττών στο «Ολντ Τράφορντ», στα τρία τελευταία πρωταθλήματα. Παρά το γεγονός πώς η Λίβερπουλ κέρδισε για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2009 (1-4), στο Μάντσεστερ τους «κόκκινους διαβόλους», συνέχισε μία καλή παράδοση στα πέναλτι μια και είναι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα επί Πρέμιερ (έξι). Συνεχίστηκε με την αποβολή του Βίντιτς (για τέταρτη φορά αντίκρισε κόκκινη κόντρα στη Λίβερπουλ) η παράδοση των κόκκινων καρτών στα ματς των δύο ομάδων (έγιναν δεκαπέντε οι αποβολές από τη σεζόν 1992/1993), ενώ για πρώτη φορά καταλογίστηκε πέναλτι εναντίον της Γιουνάιτεντ, ως γηπεδούχος, από τον Δεκέμβρη του 2011. Συν τοις άλλοις, για παρθενική φορά επί Πρέμιερ, επίσης, στο «Θέατρο των Ονείρων», δόθηκαν δύο συν πέναλτι εις βάρος των «red devils».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Φιλ Τζόουνς, Βίντιτς, Εβρά, Φελαϊνί (75΄ Κλέβερλι), Κάρικ, Μάτα (86΄ Μάτα), Ρούνι, Γιανουζάι (75΄ Ουέλμπεκ), φαν Πέρσι.
Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Φλάναγκαν, Τζέραρντ (86΄ Λούκας), Χέντερσον, Άλεν, Στέρλινγκ (71΄ Κοουτίνιο), Σουάρες, Στάριτζ (92΄ Άσπας).

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.