Όταν ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε κοντά στην Άρσεναλ

Δεν είναι αστικός μύθος, αλλά η πραγματικότητα. Μπορεί να είχε αλλάξει ολοσχερώς η ιστορία της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, αν ο Αργεντινός σταρ, αποφάσιζε να πάει στην Αγγλία.

Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε στον πειρασμό να ενταχθεί στην Άρσεναλ το 2003, όταν ο πρώην συμπαίκτης του και  φίλος του Σεσκ Φάμπρεγκας εντάχθηκε στον αγγλικό σύλλογο. Ο Αργεντινός ήταν, σύμφωνα με τον μάνατζερ Φαμπιάν Σολντίνι, ένας από τους τρεις στόχους εκείνη την περίοδο για τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Άρσεν Βενγκέρ ήθελε τον Φάμπρεγκας, τον Μέσι και τον Ζεράρ Πικέ από τη La Masia, για να ενισχύσει τους «κανονιέρηδες». Αλλά οι Λονδρέζοι, κατάφεραν να αποκτήσουν μόνο τον Φάμπρεγκας. Ο Πικέ πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  και ο Μέσι παρέμεινε, για να κάνει τη γνωστή θρυλική του πορεία με τους «μπλαουγκράνα». 
«Ο Μέσι μπήκε στον πειρασμό να πάει στην Άρσεναλ, αλλά τελικά δεν πήγε», είπε ο Σολντίνι στη Marca. «Θυμάμαι την ημέρα που ο Σεσκ ζήτησε να φύγει από τη Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι κλήθηκε επίσης να φύγει, αλλά δεν ήθελε να αφήσει τη Βαρκελώνη».

Ο Βενγκέρ επιβεβαίωσε πρόσφατα στο BeIN Sports ότι προσπάθησε να δελεάσει το Μέσι, αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν ανένδοτος. «Ήμασταν σε συζητήσεις με τον Μέσι όταν αγοράσαμε τον Φάμπρεγκας, επειδή ο Μέσι έπαιζε μαζί του», αποκάλυψε ο Βενγκέρ.

«Μπορείς να καταλάβεις μερικές φορές τις φανταστικές ομάδες Νέων που είχαν στο παρελθόν κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα. Στην ίδια ομάδα, ο Μέσι, ο Πικέ και ο Φάμπρεγκας. Ο Πικέ και ο Φάμπρεγκας ήρθαν στην Αγγλία, ο Mέσι έμεινε στην Ισπανία. Μας ενδιέφερε πολύ, αλλά ήταν ανένδοτος εκείνη τη στιγμή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.