Ντρογκμπά: Όταν υπέγραψε ο ”θρύλος” της Τσέλσι

Σαν σήμερα, 20 Ιουλίου 2004, προσγειώθηκε στο Λονδίνο και το Στάμφορντ Μπριτζ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός μετακόμισε από τη Μαρσέιγ και έγραψε ιστορία με τους ''μπλε''.

Σαν σήμερα, 20 Ιουλίου 2004, προσγειώθηκε στο Λονδίνο και το Στάμφορντ Μπριτζ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός μετακόμισε από τη Μαρσέιγ και έγραψε ιστορία με τους ”μπλε”. Ο επιθετικός από την Ακτή του Ελεφαντοστού μετακόμισε στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ από τη Μασσαλία και το Σαπιονά για να γίνει θρύλος των μπλε του Λονδίνου. Η Τσέλσι έσπασε τα ταμεία της για τον φέρει στο νησί πληρώνοντας το ποσό ρεκόρ για τον σύλλογο (24 εκ.). Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δικαιώθηκε για την επιλογή του καθώς έγινε ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Τσέλσι και 4ος όλων των εποχών. 9 ΧΡΟΝΙΑ: 381 ΜΑΤΣ, 164 ΓΚΟΛ, 89 ΑΣΙΣΤ, 12 ΤΡΟΠΑΙΑ

Συνολικά αγωνίστηκε εννέα σεζόν με την φανέλα της Τσέλσι, σε δύο θητείες, κερδίζοντας τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας, τέσσερα FA CUP και τρία League Cup. Κορυφαία στιγμή στην πλούσια καριέρα του στη Τσέλσι, η κατάκτηση του Champions League το 2012 μέσα στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν όπου με δικό του γκολ οδήγησε τον τελικό στη παράταση και με δικό του πέναλτι σήκωσε το τρόπαιο. 

Κάθισε 8 χρόνια στο Λονδίνο και αποχώρησε για το πρωτάθλημα της Κίνας και της Τουρκίας για να αποταμιεύσει ακόμα περισσότερα χρήματα στον παχυλό του λογαριασμό. Το 2014 επέστρεψε στη Τσέλσι σε ηλικία 36 ετών για να παίξει ένα χρόνο και να πανηγυρίσει το 4ο και τελευταίο του πρωτάθλημα βάζοντας τέσσερα γκολ σε 28 αγώνες. Τα τελευταία χρόνια, στη δύση της καριέρας του, δοκίμασε στον Καναδά και το Μοντρεάλ, με την Montreal Impact στο MLS, για να σταματήσει το ποδόσφαιρο το 2018 φορώντας την φανέλα των Phoenix Rising στο USL σε ηλικία 40 ετών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.