Ολυμπιακός: Είναι ο Ζινκερνάγκελ ο “Δανός Μασούρας”; (vids & pics)

Η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα του Φιλίπ Ζινκερνάγκελ θυμίζουν το προφίλ του Γιώργου Μασούρα. Τα γκολ, οι ασίστ, τα heat maps.

Ο Φιλίπ Ζινκερνάγκελ είναι το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού και αναμένεται να αναχωρήσει άμεσα για την Αυστρία, ώστε να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο ρόστερ των Πειραιωτών και φυσικά στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός άναψε το “πράσινο φως” για την απόκτηση του 27χρονου Δανού και πως να μην το κάνει; Στο αρκετά απαιτητικό και σκληροτράχηλο πρωτάθλημα της αγγλικής Championship συμμετείχε ενεργά στο “θαύμα της Νότιγχαμ Φόρεστ”. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ διεκδίκησε την άνοδο στην Premier League και τελικά τα κατάφερε μέσω των playoffs.

Ο Ζινκερνάγκελ είχε σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη προσπάθεια με επτά γκολ και δέκα ασίστ σε 50 παιχνίδια. Τη σεζόν 2020-2021 είχε λάβει μέρος και στην αντίστοιχη προσπάθεια -επίσης επιτυχημένη- της Γουότφορντ να κερδίσει την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία. Τότε σε 21 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ.

Ο Ζινκεράγκελ με τη φανέλα της Μπόντο Γκλιμτ.

Η λογική της απόκτησης του Ζινκερνάγκελ απ’ τον Ολυμπιακού έγκειται στην αποτυχία των εξτρέμ της περασμένης περιόδου να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας. Ονιεκούρου και Λόπες έμειναν στα ρηχά και ο Γκάρι Ροντρίγκες παρά το θετικό πρόσημο, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ο Γιώργος Μασούρας “σώθηκε” με δώδεκα γκολ και οκτώ ασίστ σε 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Έλληνας μέσος παρά τα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στους εξτρέμ του Ολυμπιακού.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VLOG 👇

Αυτό ακριβώς θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Έναν Μασούρα και στο άλλο “φτερό” της μεσαίας γραμμής. Ο Δανός δραστηριποιείται από τ’ αριστερά κυρίως, ενώ ο Μασούρας από τα δεξιά. Το στυλ παιχνιδιού τους είναι εφάμιλλο, με τον Δανό να υπερτερεί σε τεχνικά στοιχεία και τον Έλληνα να έχει περισσότερες φυσικές δυνάμεις. Ωστόσο η στατιστική τους εικόνα συμπίπτει σε ό,τι αφορά τους αριθμούς.

Ο Ζινκερνάγκελ απ’ τη σεζόν 2011-2012 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 305 ματς σε όλες τις διοργανώσεις σε Δανία, Νορβηγία και Αγγλία (Κόγκε, Χέλσινγκορ, Σοντερίσκε, Μπόντο Γκλιμτ, Γιουτφορντ και Νότιγχαμ Φόρεστ) έχει πετύχει 59 γκολ και έχει μοιράσει 65 ασίστ. Την ίδια ώρα ο Μασούρας απ’ το 2014-2015 μέχρι σήμερα με Πανιώνιο και Ολυμπιακό, μετράει 316 παιχνίδια με 66 γκολ και 24 ασίστ. Η συνέπεια και των δύο ασχέτων επιπέδου στο οποίο αγωνίζονται είναι το κοινό τους σημείο, πάνω στο οποίο ο Μαρτίνς θέλει να βρει ισορροπία στις πλευρές του Ολυμπιακού. Αν ο Ζινκερνάγκελ εξελιχθεί στον… “Δανό Μασούρα” θα φανεί απ’ την προσαρμογή του στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας μέσος έχει γεννηθεί την 1η Ιανουαρίου του 1994, ενώ ο Δανός στις 16 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς κι έτσι αμφότεροι διάγουν την πιο ώριμη και παραγωγική περίοδο ενός σύγχονου εξτρέμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.