Γι’ αυτό δεν κλήθηκε ο Φετφατζίδης!

Το novasports.gr αναλύει τί κρύβεται πίσω από το «κόψιμο» ενός από τους καλύτερους παίκτες του περσινού πρωταθλήματος.

Δε χωράει αμφιβολία το αν ο Γιάννης Φετφατζίδης χώραγε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα παιχνίδια με Σλοβενία και Κόσοβο στο πλαίσιο του Nations League.

Ο άσος του Άρη με 42 συμμετοχές, 5 γκολ και 11 ασίστ εντυπωσίασε και ασφαλώς εντυπωσίασε και όποιον ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τί συνέβη λοιπόν και έμεινε εκτός αποστολής από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ. Το novasports.gr αναλύει τα δεδομένα.

Ο Ολλανδός τεχνικός μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια στον πάγκο της «γαλανόλευκης» (στη Φινλανδία ήττα 1-0, με Λιχτενστάιν 1-1 στο ΟΑΚΑ) αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ και τη φιλοσοφία της ομάδας. Περιττό να αναφέρουμε ξανά ποια ηχηρά ονόματα δεν έχουν κληθεί στην Εθνική από τότε.

Η γνώμη τουγια τον Φετφατζίδη είναι εξαιρετική. Τον εκτιμά απεριόριστα ως ποδοσφαιρική μονάδα και μάλιστα σπάνιας ποιότητας. Ωστόσο αυτό για τον ίδιο δεν αρκεί. Όσοι παρακολουθείτε στενά τα τεκταινόμενα της επίσημης αγαπημένης θα θυμάστε ότι ο Φετφατζίδης είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα μια μέρα πριν το ματς στην Ιταλία (ουσιαστικά το πρώτο της νέας εποχής). Τί είχε συμβεί τότε;

Οι παίκτες είχαν ελεύθερο απόγευμα στην «αιώνια πόλη» με την απαραίτητη προϋπόθεση να είναι παρόντες στο meeting θεωρίας στο ξενοδοχείο στις 20:00. Όπως έχει εξηγήσει στους παίκτες του, αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι πίσω στις 19:30 και γενικά τους θέλει νωρίτερα από κάθε προγραμματισμένη ώρα σε μια ένδειξη πειθαρχίας και σεβασμού στην ομάδα.

Ο Φετφατζίδης λοιπόν είχε καθυστερήσει περίπου 20 λεπτά γεγονός που του στοίχισε μια θέση στην αποστολή του αγώνα με τη σκουάντρα ατζούρα, ματς στο οποίο διεκδικούσε θέση βασικού. Αυτό το περιστατικό ήταν προς γνώση και συμμόρφωση όλων και όχι μόνο του Φετφατζίδη. Μάλιστα στο επόμενο ματς με τη Βοσνία ήταν κανονικά στην αποστολή και χρησιμοποίηθηκε στα τελευταία του αγώνα στη θέση του Λημνιού.

Ο «Φέτφα» ήταν και στην επόμενη αποστολή για τα ματς με Αρμενία και Φινλανδία χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιηθεί. Το γεγονός αυτό στεναχώρησε τον Φετφατζίδη με αποτέλεσμα η σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες να μην είναι η πλέον αγαστή αν και ο Έλληνας διεθνής «λατρεύει» την Εθνική ομάδα. 

Από την πλευρά του ο Φαν’τ Σχιπ έχει μια λογική που λέει πως κανείς ποδοαφαιριστής ανεξαρτήτως ονόματος και ποιότητας δεν είναι πάνω από την ομάδα. Εφόσον διέκρινε κάτι στη συμπεριφορά του Φετφατζίδη το οποίο δε συνάδει με τη νοοτροπία που θέλει να περάσει στην ομάδα αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει σε αυτή την αποστολή, χωρίς όμως επουδενί να σημαίνει πως αυτή θα είμαι μια μόνιμη κατάσταση.

Άλλωστε και οι παίκτες που επέλεξε στις θέσης των μεσοεπιθετικών είναι παίκτες που ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας εκτιμά απεριόριστα και ήδη στο μυαλό του ο ανταγωνισμός για τις διεκδικήσιμες θέσεις του είχε δημιουργήσει έναν ευχάριστο πονόκεφαλο.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.