Τα στιγμιότυπα της 10ης Αγωνιστικής της Ligue 1 (video)

Στην κορυφή του Γαλλικού πρωταθλήματος παρέμεινε η Παρί, η Λιόν απέτυχε να κερδίσει για μια ακόμη αγωνιστική, δεύτερη διαδοχική "αγχωτική" νίκη για την Σεντ Ετιέν του Κλοντ Πιέλ.

ΝΙΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 1-4
Με κορυφαίο τον Ντι Μαρία, η Παρί έκανε υγιείνο περίπατο στην Κυανή Ακτή και με το 4-1 απέναντι στη Νις έφτασε τις οκτώ νίκες στα δέκα πρώτα ματς του γαλλικού πρωταθλήματος. Με εννέα παίκτες τελείωσε το ματς η Νις.
Με δυο γκολ του Ντι Μαρία, το σκορ σε έξι λεπτά ήταν 2-0 (15΄-21′), ενδεικτικό της απόλυτης κυριαρχίας της ομάδας του Τούχελ στο πρώτο μέρος (4-11 τελικές, 0-4 στην εστία).
Δοκάρι ο Μαρκίνιος στο 60′ και γκολ από το πουθενά η Νις, δώρο του Μαρκίνιος το 2-1 του Γκαναγκό στο 67′.
Η Νις έμεινε με εννέα παίκτες στο 77′, αποβολές των Σιπριέν και Ερέλ, με αποτέλεσμα η Παρί να βάλει δυο ακόμη γκολ με Εμπαπέ και Ικάρντι για το τελικό 4-1.

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΛΙΛ 2-1
Μετά από πέντε αγωνιστικές η Τουλούζ επέστρεψε στις νίκες στο γαλλικό πρωτάθλημα, στο ντεμπούτο του Αντουάν Κομπουαρέ.  
Η Τουλούζ προηγήθηκε με κεφαλιά του Σανογκό και στη συνέχεια ο Πιε σε δύο περιπτώσεις έκανε χέρι το οποίο η Στεφανί Φραπάρ εντόπισε, μέσω του βίντεο καταλογίζοντας πέναλτι. 
Στην πρώτη εκτέλεση ο Μαξ Γκραντέλ”έγραψε” το 2-0, στη δεύτερη αστόχησε, αλλά η αντίδραση των “λιλουά” ήρθε με καθυστέρηση καθώς μείωσαν με κεφαλιά του Ζοσέ Φόντε στην τελευταία φάση του ματς. 
Η Λιλ έμεινε για ένατο εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη! 

ΛΙΟΝ – ΝΤΙΖΟΝ 0-0
Η Λιόν δεν κέρδισε ούτε την ουραγό Ντιζόν, έμεινε στο 0-0 και παρέμεινε χωρίς νίκη για 8ο παιχνίδι καθώς η τελευταία φορά που πανηγύρισε τρίποντο σε παιχνίδι στο Πρωτάθλημα ήταν τη 2η αγωνιστική. 
Από την πλευρά της η Ντιζόν κατάφερε να μείνει αήττητη για 4ο σερί παιχνίδι. Η Λιόν έχει 10 βαθμούς και είναι στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Η Ντιζόν είναι στους 9 βαθμούς. 

ΡΕΜΣ – ΜΟΝΤΠΕΛΙΕ 1-0 
Η Ρεμς επικράτησε με 1-0 της Μοντπελιέ για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Γαλλίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο δεύτερο λεπτό, με τον Αμπντελχαμίντ. Η Ρεμς βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μοντπελιέ στην 7η με 14. 

ΜΕΤΣ – ΝΑΝΤ 1-0 
Η Ναντ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μετς, με την ελπίδα να πάρει το τρίποντο για να παραμείνει κοντά στην πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι στην άλλη πλευρά έψαχναν το τρίποντο για να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις. Η ομάδα του Κουρκίφ, έμεινε με δέκα παίκτες στο 62ο λεπτό και η Μετς έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 86ο λεπτό με τον Ντιαλό πανηγυρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη νίκη. 

ΑΝΖΕ – ΜΠΡΕΣΤ 
Στο γήπεδο Ραιμόν Ροπά, αναμετρήθηκαν Ανζέ και Μπρεστ με τις δύο ομάδες να φιλοδοξούν σε τρίποντο για να βρεθούν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. 
Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 67ο λεπτό από τον Καρδόνα ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα. 

ΝΙΜ – ΑΜΙΑΝ 1-1
Ισόπαλο χωρίς νικητή, τελείωσε το ματς ανάμεσα σε Νιμ και Αμιάν. Αμφότερες ομάδες ήθελαν τη νίκη για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 41ο λεπτό με τον Μαρτίνες και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα με τον Καλαμπρέζι. 

ΜΠΟΡΤΝΟ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 0-1
Η Σεντ Ετιέν για δεύτερη σερί αγωνιστική με προποντή τον Κλοντ Πιέλ πανηγύρισε το τρίποντο στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Μπορντό.  Μετά το γκολ του Μπέριτς με τη Λιόν, πήρε ένα ακόμη τρίποντο στα χασομέρια και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με γκολ του Μπουανγκά στο 93. 


ΜΟΝΑΚΟ –ΡΕΝ 3-2 

Πλούσιο σε γκολ και θέαμα ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Μονακό και Ρεν που τελείωσε με 3-2 υπέρ της Μονακό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπεν Γιεντέρ στο 3 όμως η Ρεν αντέδρασε και ισοφάρισε στο 12 με τον Μαουασά και έκανε την ανατροπή με τον Ουνού στο 48. Ο Σλιμανί ισοφάρισε στο 56 και τη νίκη στους μονεγάσκους έδωσε ο Μπεν Γιεντέρ στις καθυστερήσεις. 

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ 2-0
Η Μαρσέιγ επιβλήθηκε στη Μασσαλία της Στρασμπούρ με 2-0, επέστρεψε στις νίκες ύστερα από 4 αγωνιστικές και βρίσκεται στην πέμπτη της Ligue 1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.