Σκοράρουν οι άνδρες, κερδίζουν οι γυναίκες

Μαρσέιγ, Λιόν, Μονακό και Ναντ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην ενίσχυση του γυναικείου ποδόσφαιρου, καθώς με κάθε γκολ τους θα πριμοδοτούν με 500 ευρώ ερασιτεχνικές ομάδες.
Δημοσίευση: 01/03/2019 - 12:36
Οι φίλες κι οι φίλοι των Μαρσέιγ, Λιόν, Μονακό και Ναντ θα έχουν έναν επιπλέον λόγο για να επιζητούν περισσότερα γκολ από τις ομάδες τους στο γαλλικό πρωτάθλημα κατά το μήνα Μάρτιο. Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι της Ligue 1 συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Buts pour Elles» -Γκολ για εκείνες- όπερ σημαίνει πως για κάθε γκολ που πετυχαίνουν στους αγώνες πρωταθλήματος για το Μάρτιο, ερασιτεχνικές ομάδες του γυναικείου ποδοσφαίρου θα λαμβάνουν 500 ευρώ!


— FC Nantes Féminines (@FCNFeminines) March 1, 2019
Κάπως έτσι, πέραν της χρηματικής βοήθειας, προβάλλεται και το γυναικείο ποδόσφαιρο, με τη Γαλλία να ετοιμάζεται σε λιγότερο από τρεις μήνες να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του γυναικείου ποδοσφαίρου. 

Εάν βάλουμε κάτω τους αριθμούς για τα γκολ των τεσσάρων ομάδων τον προηγούμενο μήνα στο Championnat, τότε το πρόγραμμα θα είχε συγκεντρώσει 10.500 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως περίπου 2.500 ευρώ θα προστίθεντο στους λογαριασμούς τεσσάρων ερασιτεχνικών ομάδων.