Δέσμια "κατάρας" 42 ετών η Μαρσέιγ (video)

Η Μπορντό επικράτησε με 2-0 της Μαρσέιγ στο "Μαμούτ Ατλαντίκ" δίνοντας συνέχεια στο εντός έδρας αήττητο απέναντι στους "Φωκαείς" που κρατάει 42 χρόνια.
Δημοσίευση: 06/04/2019 - 00:04
Videos που αξιζει να δείτε
Ήταν 1 Οκτωβρίου 1977 η τελευταία φορά που η Μαρσέιγ είχε φύγει νικήτρια από την έδρας της Μπορντό στο πλαίσιο του γαλλικού πρωταθλήματος. 
Σε αυτή την "κατάρα" ήθελε να βάλει τέλος ο Ρούντι Γκαρσιά και το είχε καταστήσει σαφές στους ποδοσφαιριστές του, όμως τα πάντα λειτούργησαν καλά στους "γιρονδίνους".

Η πρώτη απειλή ανήκε στους φιλοξενούμενους, όμως την κεφαλιά του Καμαρά εξουδετέρωσε ο Κοστίλ. Από το σημείο εκείνο και μετά ήταν η Μπορντό που αποδείχθηκε ικανή στη διαχείριση των φάσεων. Κι αν στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ο Μανταντά εξουδέτερωσε το πλασέ του Μπριάν, δε μπόρεσε να κάνει το ίδιο στην εκτέλεση του πέναλτι (καταλογίστηκε σε χέρι του Ράντονιτς) από τον Καμανό. 

Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, ενώ από τις αρχές του δεύτερου η Μαρσέιγ εμφανίστηκε πιο κινητική, όχι όμως και αποτελεσματική. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα η πίεση έφερνε λάθη και ο Ντε Πρεβίλ σε κόντρα επίθεση της Μπορντό με έξοχη ενέργεια σημείωσε το 2-0. 

Η είσοδος του Μπαλοτέλει, ο οποίος είχε μείνει στον πάγκο λόγω ενοχλήσεων, μπορεί να μην έδωσε γκολ στη Μαρσέιγ έδωσε όμως στιγμές έντασης στο ματς. Ο Ιταλός εκνεύρισε τους γιρονδίνους. ο Πάμπλο που τον χτύπησε εκτός φάσης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 82ο λεπτό, αλλά το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Πάουλο Σόουζα πανηγύρισε στο τρίτο του παιχνίδι στον πάγκο της Μπορντό την πρώτη του νίκη στο γαλλικό πρωτάθλημα.