Προβάδισμα πρόκρισης για Τότεναμ (video)

Η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ο Κέιν, που έφτασε τα 160 με την Τότεναμ και είναι 4ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Η Τότεναμ απείλησε πρώτη με τον Κέιν να κάνει ανάποδο ψαλίδι και τον Γκατζανίγκα να μαζεύει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στο 5′. Η Τσέλσι πήρε μέτρα στο γήπεδο πίεσε ψηλότερα και κράτησε τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή της, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει τελικές προσπάθειες με Οντόι και Μπάρκλεϊ.
Η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες ήρθε στο 25ο λεπτό. Η Τσέλσι πίεσε ψηλά, η Τότεναμ βρήκε πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Κέιν πήρε πέναλτι από ανατροπή του Αριθαμπαλάγκα.
Ο ‘ίδιος εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 σημειώνοντας το 160ο γκολ του με τη φανέλα της Τότεναμ στην ιστορία της οποίας είναι πλέον 4ος σκόρερ όλων των εποχών.
Η Τσέλσι είχε δοκάρι με σουτ του Καντέ από σέντρα του Αλόνσο στο 40 και μετά από σέντρα του Οντόι και κόντρα στον Ρόουζ στις καθυστερήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν αντίστοιχος και με λίγες καλές στιγμές, καθώς ουσιαστικά μια προσπάθεια του Κέιν για την Τότεναμ και μια του Αζάρ για την Τσέλσι ξεσήκωσαν το κοινό. Η Τότεναμ αμύνθηκε καλύτερα, απέφυγε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου και πήρε το αποτέλεσμα που της δίνει προβάδισμα ενόψει και της ρεβάνς όπου θα λύσουν τις διαφορές τους.

Τότεναμ: Γκατζανίγκα, Τρίπιερ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς (90′ Σκιπ), Έρικσεν (90+1′ Γιορέντε), Άλι, Σον (79′ Λαμέλα), Κέιν.

Τσέλσι: Αριθαμπαλάγκα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (75′ Κόβατσιτς), Αζάρ, Οντόι (79′ Ζιρού), Γουίλιαν (63′ Πέδρο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.