Στα πέναλτι η Σίτι, νίκησε το “λεωφορείο” του Σάρι (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Τσέλσι, μετά από 120 "άσφαιρα" λεπτά και κατέκτησε το έκτο Λιγκ Καπ στην ιστορία της.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Τσέλσι, μετά από 120 “άσφαιρα” λεπτά και κατέκτησε το έκτο Λιγκ Καπ στην ιστορία της. 

Οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν τον τελικό χωρίς τελική στην εστία και γνώρισαν την τέταρτη φετινή τους ήττα στο Γουέμπλεϊ( μία από την Σίτι στο Κομιούνιτι Σιλντ και δύο από την Τότεναμ σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ).

Η Τσέλσι με τον Σάρι να τελεί υπό πίεση μετά το βαρύ 6-0 πριν δύο εβδομάδες για το πρωτάθλημα, έριξε το βάρος της στην άμυνα, χωρίς κλασικό φορ και με τον Αζάρ ως ψευτό-εννιάρι.

Η κατοχή ήταν στο 70% για την Σίτι, η οποία απείλησε ελάχιστα καθώς είχε σχεδόν πάντα 11 παίκτες πίσω από την μπάλα. Στο 22′ ο Αγκουέρο έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 28′ ο Κέπα μπλόκαρε το σουτ του Αργεντινού.

Η Τσέλσι δεν ξεθάρρεψε δευτερόλεπτο και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε πιο “φτωχό” από ποτέ, με τις δύο ομάδες στο μηδέν.

Το δεύτερο μέρος κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Στο 56′ ακυρώθηκε για χιλιοστά γκολ του Αγκουέρο μέσω του VAR κι από κει και πέρα η Τσέλσι ξύπνησε. Στο 66′ ο Αζάρ μοίρασε στον Καντέ που αστόχησε από τη μικρή περιοχή, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Μπάρκλεϊ πλάσαρε άουτ. Στο 75′ ο Πέδρο ολομόναχος από δεξιά, αντί να σουτάρει προσπάθησε να γυρίσει για τον Αζάρ με αποτέλεσμα να σπαταλήσει την ευκαιρία. Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν πηγαίνοντας στην παράταση.

Εκεί δεν είχαμε πολλές φάσεις , με τις άμυνες να καθαρίζουν. Η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν η διχογνωμία Σάρι-Κέπα, με τον Βάσκο να αρνείται να αποχωρήσει από το παιχνίδι παρά το γεγονός πως ο προπονητής του είχε ήδη σηκώσει τον Καμπαγέρο να περιμένει δίπλα στη γραμμή.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι τελικά έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με Τζορτζίνιο και Σανέ να αστοχούν, τον Νταβίντ Λουίζ να σημαδεύει το δοκάρι και τον Στέρλινγκ να ευστοχεί στο τελευταίο χτύπημα για τη νίκη 4-3 της Σίτι.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Έμερσον, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Τζορτζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ, Πέδρο(79′ Χάντσον-Οντόι), Ουίλιαν(95′ Ιγκουαϊν), Αζάρ.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ(46΄Κομπανί), Οταμέντι, Ουόκερ, Φερναντίνιο(90′ Ντανίλο), Μπερνάρντο, Σίλβα(79′ Γκούντογκαν), Ντε Μπρόινε(86′ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγκουέρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.