Όρθιος στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τώρα τον Ατρόμητο, ωστόσο το γκολ του Ντόμινγκεζ ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους Πειραιώτες, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ο Ταυλαρίδης είχε κάνει το 1-0, ανώτεροι οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τώρα τον Ατρόμητο, ωστόσο το γκολ του Ντόμινγκεζ ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους Πειραιώτες, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ο Ταυλαρίδης είχε κάνει το 1-0, ανώτεροι οι «ερυθρόλευκοι».  

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός είχε εκτός από την πρωτοβουλία των κινήσεων και δοκάρι με τον Ολαϊτάν, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 42′, μετά από λάθος του Μέγερι και κοντινή προβολή του Ταυλαρίδη.

Ωστόσο το πέναλτι του Μπάλλα στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, έδωσε την ευκαιρία στον Ντομίνγκεζ να διαμορφώσει σκορ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό από τα έντεκα βήματα. Έπεσε πολύ ο ρυθμός του ματς στην πορεία με τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν τελικά την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Απόλλων (3-0 το πρώτο ματς).

Τα προπονητικά σχήματα

Το 4-4-2 επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος. Ο Σηφάκης υπερασπίστηκε την εστία, με τους (από αριστερά προς τα δεξιά) Γιαννούλη, Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη και Νάστο να απαρτίζουν την αμυντική γραμμή. Δημούτσος και Γκαρσία ήταν τα κεντρικά χαφ, με τους Ουμπίντες και Φάμπιο να κινούνται δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Καραμάνος, Ναπολεόνι. Μετά το 30′ ο Παράσχος άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Ναπολεόνι μοναδικό προωθημένο και την τριάδα Ουμπίντες, Καραμάνο, Φάμπιο να κινούνται πίσω του.

Με 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μέγερι, ενώ την άμυνα αποτελούσαν οι Μπογνκ, Μαρκάνο, Μανωλάς και Σαλίνο. Εντινγκά και Μανιάτης ήταν τα χαφ του άξονα, με τους Πέρεζ και Κάμπελ να κινούνται αριστερά και δεξιά της μεσαίας γραμμής αντίστοιχα. Ο Ντομίνγκεζ βρέθηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολαϊτάν.

Καλύτερος αλλά…

Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τη… θολή ατμόσφαιρα εξαιτίας των καπνογόνων που οδήγησαν σε δύο ολιγόλεπτες διακοπές, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς.

Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να σκοράρουν με τον Πέρεζ να σουτάρει μόλις στο 2′ και τον Σηφάκη να μπλοκάρει. Ο Φάμπιο απάντησε για λογαριασμό των γηπεδούχων, όταν μετά από ωραία κάθετη του Ναπολεόνι, βρέθηκε απέναντι από τον Μέγερι αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Στο 15′ ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερή του στιγμή στο πρώτο μισό. Ο Ολαϊτάν έπιασε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή με τον Σηφάκη να βρίσκει τη μπάλα όσο χρειάζεται και να τη στέλνει στο δοκάρι.

Το παιχνίδι ήταν πολύ γρήγορο με τον Ατρόμητο να έχει προβλήματα από τα ανεβάσματα των Μπονγκ και Σαλίνο από τα πλάγια. Μετά το πέρας του 30λεπτου, οι ρυθμοί έπεσαν ελαφρώς, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν ότι ελέγχουν το ματς και να χάνουν ορισμένες ευκαιρίες με Ντομίνγκεζ και Ολαϊτάν.

Το γκολ παρόλα αυτά ήρθε για τον Ατρόμητο και ήταν το τρίτο συνεχόμενο από στημένη φάση, μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (εξαιρείται το πέναλτι του Ουμπίντες).

Αυτή τη φορά το ρόλο του Γκαρσία ανέλαβε ο Ουμπίντες εκτελώντας φάουλ από αριστερά, ο Μέγερι δεν συγκράτησε τη μπάλα, η οποία μετά από κόντρες στην μικρή περιοχή έφτασε στον Ταυλαρίδη που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0 στο 42′!

Πέναλτι και τέλος!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά (και) στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε με την κεφαλιά του Εντινγκά που έδιωξε εντυπωσιακά ο Σηφάκης στο 52′.

Ωστόσο οι Πειραιώτες θα έβρισκαν την ευκαιρία να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης λίγο αργότερα. Ο Μάνταλος υπέδειξε πέναλτι σε παράβαση του Μπάλλα στο 54′ μέσα στην μικρή περιοχή, με τον Ντομίνγκεζ να γράφει το 1-1 και να ξεσπά σε πανηγυρισμούς μπροστά στους φίλους του Ολυμπιακού.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Ο Ολυμπιακός πήγε σε παιχνίδι συντήρησης, έχοντας κάποιες επικίνδυνες στιγμές με Ολαϊτάν και Πέρεζ. Οι Περιστεριώτες δυσκολεύτηκαν να βγουν μπροστά, με τις καλύτερες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, να είναι αυτές των Δημούτσου (σουτ στο 72′ άουτ) και Μπρίτο, την κεφαλιά του οποίου έβγαλε εντυπωσιακά ο Μέγερι στο 83′.

Ο Ολυμπιακός κράτησε μέχρι τέλους το πολύτιμο 1-1, αποτέλεσμα που του έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος (Μπρίτο 76′), Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Γκαρσία, Δημούτσος (Γεωργίου 86′), Καραμάνος (Μπάλλας 51′), Φάμπιο, Ουμπίντες, Ναπολεόνι

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγερι, Μπονγκ, Μαρκάνο, Μανωλάς, Σαλίνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Πέρεζ (Μασάντο 90’+1′), Κάμπελ (Σάμαρης 75′), Ντόμινγκεζ (Σαβιόλα 84′), Ολαϊτάν

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.