Στους «8» με το σπαθί του

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 την Καλλονή στην παράταση και πήρε το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 την Καλλονή στην παράταση και πήρε το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του κυπέλλου. Η ομάδα της Λέσβου είχε περάσει νικηφόρα με 1-0 από το Ηράκλειο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου την πρόκριση έδειξαν να θέλουν μόνο οι Κρητικοί. Και τελικά την πήραν…

Σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η Καλλονή κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο χωρίς ούτε μία τελική προσπάθεια, ενώ ο ΟΦΗ από την άλλη είχε 3 τελικές, αλλά καμία απ’ αυτές δεν απείλησε τον Σιδεράκη. Με τους παίκτες του Ματζουράκη να δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν απλά να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα, οι φιλοξενούμενοι όφειλαν να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ΟΦΗ έδειξε πιο επιθετική διάθεση και ειδικά από το 70′ και μετά έγινε πολύ απειλητικός στα καρέ των τυπικά γηπεδούχων. Το γκολ ήρθε στο 79′ με κεφαλιά του Περογαμβράκη στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες. Το σκορ του πρώτου αγώνα ισοφαρίστηκε κι έτσι το ζευγάρι οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση.

Εκεί, η Καλλονή προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις στην εστία του Φερνάντεζ, αλλά όταν μένεις εκτός αγώνα επιθετικά για 90 λεπτά, είναι… λίγο δύσκολο να «ξυπνήσεις» ξαφνικά στον έξτρα χρόνο. Ο ΟΦΗ άντεξε στην όποια πίεση της Καλλονής και πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση χάρη σε γκολ του Παπάζογλου στο 107′.

Ο Σιδεράκης είπε «όχι» με υπερένταση στην κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο απ’ το σημείο του πέναλτι, αλλά ο πρώτος σκόρερ των Ηρακλειωτών πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να σφραγίσει την επιτυχία για την ομάδα του.

Αντίπαλος της ομάδας του Ρικάρντο Σα Πίντο στην προημιτελική φάση θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Αιγινιακός-Πανιώνιος.

Καλλονή: Σιδεράκης, Λεάντρο, Ζανουάνι, Βαλιός, Ποντάνι, Κεϊτά, Φαρία, Γιούκαρης (67′ Ευαγγελιδάκης (91′ Μαρσέλο), Γάλας (84′ Καζάκης), Φουρλάνος, Νιαμπούγιου

ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Στάθης, Δαμιανάκης, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Βερόν (73′ Μπανούσης), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Όγιος (62′ Ροβίθης), Περογαμβράκης (106′ Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.