ΠΑΟΚ: Πρόκριση με άνεση για τον “Δικέφαλο” (vid)

Παρά τις πολλές αλλαγές ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-2 της ΑΕΛ στο "Αλκαζάρ" και σε συνδυασμό με το 5-0 του πρώτου αγώνα, πέρασε στην επόμενη φάση. Ντεμπούτο Καγκάβα ...

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε άνετα ο ΠΑΟΚ περνώντας με 2-1 (19′ Τσιγγάρας, 29′ Κρμέντσικ-39′ αυτογκόλ Νίλσεν Περέιρα) και από το “Αλκαζάρ” μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα. Στα σημαντικότερα τις αναμέτρησης το ντεμπούτο του Σίντζι Καγκάβα με τη φανέλα του “Δικεφάλου” που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος.  

Τα πλάνα των προπονητών 

Πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες που άφησαν αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που λογίζονται ως βασικοί κι ακόμη ένα κοινό σημείο αναφοράς τον σχηματισμό, ήτοι 4-3-3

Για τον Πάμπλο Γκαρσία που είχε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς το ζητούμενο ήταν ο έλεγχος του αγώνα, το γρήγορο γκολ κι η εικόνα ποδοσφαιριστών που δεν είχαν χρόνο ως τώρα, με ξεχωριστή περίπτωση τον Σίντζι Καγκάβα

Για τον Τζιανλούκα Φέστα η διαχείριση μαζί με την αφομοίωση των νέων ποδοσφαιριστών αλλά και απτές αποδείξεις προόδου της δουλειάς που γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Με έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος. Πίεση σε όλο το γήπεδο, καλή ανασταλτική λειτουργία και βελτίωση στο γκολ οι κύριες απαιτήσεις του Ιταλού τεχνικού.

Ένα ημίχρονο όλο το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς ορεξάτος, μπήκε αποφασισμένος να ελέγξει τον ρυθμό και να είναι αυτός που θα θέσει από νωρίς τους … κανόνες του παιχνιδιού, με συνεργασίες κυρίως από τις πτέρυγες. Με τον Τσιγγάρα μπροστά από την άμυνα να οργανώνει την ομάδα του, τον Λάμπρου ιδιαίτερα κινητικό και ορεξάτο, δεν είχε πρόβλημα να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. 

Η ΑΕΛ στόχευσε στην αριστερή πλευρά της άμυνας του «Δικεφάλου» όπου η συνεργασία Γκράουρ, Καρανίκα με την αρωγή αρκετών και διαφορετικών συμπαικτών του δημιούργησε προβλήματα. Κι ενώ γενικώς η συγκεκριμένη πλευρά απασχολούσε ανασταλτικά και δημιουργικά τις δύο ομάδες, το πρώτο γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά. Μια συνεργασία των Τσιγγάρα-Μουργκ, έφερε τον πρώτο σε θέση βολής και με συρτό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ στο 19’ πανηγυρίζοντας με την ψυχή του το πρώτο γκολ της καριέρας του με την πρώτη ομάδα. 

Ένα καίρο πλήγμα στην ψυχολογία των γηπεδούχων, που προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν αλλά έδειξαν ανήμποροι να μπορούν προσκρούοντας στις σωστές αποστάσεις και τις αντίστοιχες αλληλοκαλύψεις των αντιπάλων τους. Και σα να μην έφτανε αυτό, δέκα λεπτά μετά το πρώτο γκολ, μια στιγμιαία αδράνεια σ’ εκτέλεση κόρνερ έφερε και το 2ο με τον Νινούα να βρίσκει τον Κρμέντσικ στο δεύτερο δοκάρι κι ο Τσέχος ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 0-2. 

Οι Θεσσαλοί ενέτειναν τις προσπάθειές τους πιέζοντας πλέον δίχως να έχουν τίποτα να χάσουν και στο 34’ ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε φάουλ με τον Μιχαηλίδη παρ’ ολίγο στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Σκηνικό που επαναλήφθηκε λίγα λεπτά μετά και πάλι με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να εκτελεί το κόρνερ και τον Νίλσεν-Περέιρα να διώχνει σε κόρνερ με το κεφάλι. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, στο απολύτως ίδιο ποδοσφαιρικό σενάριο ο άτυχος Νορβηγός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-2 στο 39’. 

Στις καλύτερες στιγμές του πρώτου μέρους και το δοκάρι του Λάμπρου σε εξαιρετική προσπάθεια που «άδειασε» τον Καρανίκα, έπιασε το «γεμάτο» σουτ με την μπάλα να σταματά στην οριζόντια δοκό. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα νέα πρόσωπα της ΑΕΛ, Μπεν Χατίρα και Μουκάντζο, που έδειξαν διάθεση και στοιχεία ικανά να βοηθήσουν στη δύσκολη συνέχεια της ομάδας του κ. Φέστα

Η ώρα των αλλαγών

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε δύο διαφοροποιήσεις με την είσοδο των Ροντρίγκο και Ζίβκοβιτς αντί των Νίλσεν-Περέιρα, Μουργκ. Είναι γεγονός πως η παρουσία του Βραζιλιάνου άλλαξε τα δεδομένα στην πλευρά περιορίζοντας σημαντικά τη δεδομένη διάθεση των γηπεδούχων να πλαγιοκοπήσουν από τη συγκεκριμένη πλευρά. 

Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες στην ουσία του ματς το μόνο που άλλαξε ήταν τα πρόσωπα, με τους δύο προπονητές να έχουν την ευκαιρία να δουν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολύ ή καθόλου χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Στο 55’ και πάλι ο Λάμπρου απείλησε με διαγώνιο σουτ και πάλι η μπάλα ακούμπησε στην οριζόντια δοκό. 

Οι πρώτες κινήσεις από πλευράς του Ιταλού τεχνικού ήρθαν στο 62’. Μιλοσάβλιεβιτς αντί Μπεν Χατίρα, Νούνιτς αντί Μουκάντζο, Χουσίνο αντί Γκοτζαμανίδη, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Γκαρσία πέρασε στον αγώνα τον Καγκάβα αντί του Ουάρντα και τον Κούτσια στη θέση του Κρμέντσικ. Αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Ιάπωνα μέσου, που έδειξε στοιχεία της ποιότητάς του, με αρκετές συνεννοήσεις με τους συμπαίκτες του αλλά κι εμφανή την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. 

Οι δύο προπονητές ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους με τους γηπεδούχους να βάζουν τον Γλυνό αντί του Γκράουρ και τους φιλιξενούμενους να περνούν τον Βρακά αντί του Κρμέντσικ. Τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του ματς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των «Βυσσινί» ν’ αποφύγουν την ήττα αλλά και τον ΠΑΟΚ να χάνει καλές ευκαιρίες για ν’ αυξήσει το σκορ κυρίως με τον Κούτσια αλλά κι ένα καλό σουτ εντός περιοχής του Καγκάβα

Διαιτητής

Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)

Βοηθοί

Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

Τέταρτος

Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ.Αττικής)

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα) (4-3-3): Νάγκι, Γιακιμόφσκι (82’ Μαϊδανός), Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Γκράου (66’ Γλυνός), Ηλιάδης, Μπεν Χατίρα (62’ Μιλοσάβλιεβιτς), Πινακάς, Καρανίκας, Τρούγιτς (62’ Χουσίνιο), Μουκάντζο (62’ Νούνιτς).

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία) (4-3-3): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Περέιρα (46’ Ροντρίγκο), Νινούα, Τσιγγάρας, Ουάρντα (63’ Καγκάβα), Λάμπρου (78’ Βρακάς), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (63’ Κούτσιας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.