ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 5-0: Σαρωτικός ο Δικέφαλος και ο Τζόλης (hls)

Με τον Τζόλη να πετυχαίνει τρία γκολ και τους Kρμέντσικ και Ινγκασον από ένα, ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο και νίκησε την ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός στο παιχνίδι στην Τούμπα απέναντι στην ΑΕΛ. Πέτυχε πέντε γκολ και δημιούργησε ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα τέρματα. Με την έκταση της νίκης απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση εν όψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει στο Αλκαζάρ.

Ο ΠΑΟΚ πετούσε “φωτιές” στην επίθεση. Η ΑΕΛ μπορεί να παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την ορμή των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ έβγαζε εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση.

Ο Ελ Καντουρί έδινε ρυθμό, ο Ουάρντα με τον Τζόλη και τον Ζίβκοβιτς έπαιζαν πολύ γρήγορα και ο Κρμέντσικ άνοιγε διαδρόμους με τις κινήσεις που έκανε αλλά και τον τρόπο με τον οποίον μοίραζε και αυτός την μπάλα όταν δεν πήγαινε στην τελική προσπάθεια. 

Τα πλάνα των προπονητών 

O Πάμπλο Γκαρσία άρχισε τον αγώνα με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να είναι στην εστία και την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Περέιρα, Βαρέλα, Ινγκασον και Ροντρίγκο.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ελ Καντουρί, Αουγκούστο και ο Ουάρντα ήταν σε ρόλο επιτελικού μέσου. Η τριπλέτα της επίθεσης ήταν Ζίβκοβιτς, Τζόλης και Κρμέντσικ.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τάτσης για την ΑΕΛ έριξε ξεκάθαρο βάρος στην άμυνα.

Ο Νάγκι ήταν στην εστία με τους Γκοτζαμανίδη, Ζίζιτς και Μπέρτο να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Η τριάδα όμως γινόταν και πεντάδα από τη στιγμή οι πλάγιοι μπακ (Καρανίκας από τα δεξιά και Μαϊδανός από τα αριστερά) είχαν την προσοχή τους στην άμυνα. Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς και Κολομπίνο ήταν η τριάδα στους χαφ, και πιο μπροστά ο Ντουρμισάι με τον Γλυνό. 

Με Τζόλη άνοιξε ο χορός 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Το σκορ άνοιξε νωρίς. Στο 9’ ο Τζόλης πήρε την πάσα από τον Κρμέντσικ και έκανε 1-0. Κι από εκεί και μετά, οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν με μεγάλη συχνότητα ευκαιρίες. Ο Τζόλης έκανε και το 2-0 στο 23’, σε μια εξαιρετική φάση. Η μπαλιά του Αουγκούστο ήταν υπέροχη, ο Τζόλης έκανε ωραίο κοντρόλ, πέρασε και τον Νάγκι που έκανε την έξοδο και πλάσαρε για τον 2-0. 

Και μεγάλες ευκαιρίες

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ εκτός από τα δύο γκολ είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Τζόλης αλλά και ο Νάγκι. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0.

Στο 21’, ο Τζόλης είναι μόνος απέναντι στον Νάγκι, πλασάρει, διώχνει ο Ούγγρος τερματοφύλακας. Στο 36’ ο Κρμέντσικ κάνει τακουνάκι για τον Ζίβκοβιτς που σουτάρει στην κίνηση και ο Νάγκι πετάει την μπάλα κόρνερ. Στο 38’ ο Ουάρντα κάνει σέντρα, βρίσκει τον Τζόλη, αυτός έκανε την κεφαλιά και ο Νάγκι διώχνει σε κόρνερ. 

Πάλι γκολ Κρμέντσικ και Ινγκασον 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε το ίδιο δυνατά και στο β’ μέρος. Και μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε άλλα δύο γκολ. Στο 47’ ο Κρμέντσικ κάνει το 3-0. Σέντρα του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά, ο Τσέχος πλασάρει στην κίνηση και κάνει το 3-0. Το τρίτο γκολ του Τσέχου επιθετικού σε πέντε παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. 

Στο 55’ ο Ινγκασον κάνει το 4-0. Ο Ουάρντα με κεφαλιά δίνει την ασίστ στον Ινγκασον και ο Ισλανδός σκοράρει και πάλι μετά τα γκολ που είχε πετύχει με τον Βόλο και τον Ολυμπιακό. 

Το τρίτο γκολ του Τζόλη 

Μετά το 4-0 ο ρυθμός που είχε επιβάλει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του κόπασε κάπως αυτό όμως δεν σημαίνει ότι άλλαξε κάτι στο κομμάτι της κυριαρχίας. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος απλώς δεν ερχόταν οι ευκαιρίες με τη συχνότητα που σημειώνονταν νωρίτερα.

Ο ΠΑΟΚ πάντως κυνηγούσε κι άλλες φάσεις στην επίθεση. Στο 74’ έγινε το 5-0, με τον Τζόλη να σκοράρει παίρνοντας την πάσα από τον Λάμπρου σε κόντρα επίθεση. 

Μεγάλη ευκαιρία από Λάμπρου

Ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος είχε άλλη μία ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ. Στο 81’ ο Τζόλης έκανε δυνατό σουτ, ο Νάγκι απέκρουσε, ο Λάμπρου πήρε το ρημπάουντ και από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

ΠΑΟΚ (Π.Γκαρσία): Ζ.Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Βαρέλα, Περέιρα (72’ Λύρατζης), Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (73’ Σβαμπ), Α.Ζίβκοβιτς (73’ Μουργκ), Ουάρντα (60’ Λάμπρου), Τζόλης, Κρμέντσικ (59’ Κούτσιας).

ΑΕΛ (Γ.Τάτσης): Νάγκι, Γκοτζαμανίδης (63’ Τσόσιτς), Ζίζιτς, Μπέρτος (64’ Νικολιάς), Μαϊδανός, Κολομπίνο (82′ Στοϊνοβιτς), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Γλυνός (64’ Πινακάς), Ντουρμισάι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.