Στα πέναλτι κρίθηκε το λονδρέζικο ντέρμπι (video)

Στο Δουβλίνο η Άρσεναλ αποδείχθηκε πιο εύστοχη από την Τσέλσι από τα 11 μέτρα, επικράτησε με 6-5 των «Μπλε», αφού είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στην τελευταία φάση του αγώνα κι είπε «αντίο» στο φετινό ICC.

Ο προπονητής των Κυπελλούχων Αγγλίας, Μαουρίτσιο Σάρι, δήλωσε πριν από την αναμέτρηση, πως αυτή είναι η καλύτερη πρόβα εν όψει του Charity Shield της Κυριακής με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, παρατάσσοντας 4-3-3 και τους Μοράτα, Πέδρο, Χάτσον-Οντόι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα των «Κανονιέρηδων» βασικός ήταν ο Παπασταθόπουλος με τον Μαυροπάνο να μένει στον πάγκο. Η ομάδα του Ιταλού τεχνικού μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκε στο 5’ με κεφαλιά του Ρούντιγκερ, ύστερα από κόρνερ του Φάμπρεγας. Στο 15’, ο Χάντσον-Οντόι πήρε πέναλτι από τον Μπεγερίν, ωστόσο ο Τσεχ νίκησε τον Μοράτα κι η Άρσεναλ μέχρι να φύγει το ημίχρονο βελτίωσε την εικόνα της, αν και πάλι η Τσέλσι είχε την καλύτερη ευκαιρία στο 42′ με τον Μουστάφι να αρνείται το γκολ στον δραστήριο Χάντσον-Οντόι.

Το δεύτερο μέρος ανήκει στο σύνολο του Ουνάι Έμερι, που είχε σωρεία ευκαιριών, στις οποίες είχε απάντηση είτε ο Καμπαγέρο είτε ο Μπούλκα που τον αντικατέστησε, όμως στο τελευταίο λεπτό ο Λακαζέτ, μετά την πάσα του Νέλσον αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, οδηγώντας τον αγώνα στα πέναλτι. 

Εκεί οι «Κανονιέρηδες» δεν έχασαν ούτε ένα από τα έξι πέναλτι, με τον Τσεχ να πιάνει το πέναλτι του Λόφτους-Τσικ και τον Ιβόμπι να δίνει τους δύο βαθμούς της νίκης στην Άρσεναλ, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο International Champions Cup με 6 βαθμούς.

Aviva Stadium, Δουβλίνο, Ιρλανδία
Εισιτήρια: 46.002
Διαιτητής: Πολ Μακλάχλιν

Κίτρινες κάρτες
: –

Άρσεναλ: Τσεχ (αρχ.) –  Μπεγερίν (79’ Τσέιμπερς), Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κολάσινατς (70’ Μέιτλαντ-Νάιλς) –  Γκεντουζί, Ελνένι, Σμιθ Ρόου (63’ Σμιθ Ρόου) –  Μχιταριάν (72’ Νέλσον), Εζίλ, Ομπαμεγιάνγκ (72’ Λακαζέτ)

Τσέλσι: Καμπαγέρο (78’ Μπούλκα) –  Αθπιλικουέτα (αρχ.) (63’ Τζαπακόστα), Ρούντιγκερ (63’ Αμπάντου), Νταβίντ Λουίζ (46’ Νταβίντ Λουίζ), Μάρκος Αλόνσο (63’ Έμερσον) –  Ζορζίνιο (78’ Λόφτους-Τσικ), Φάμπρεγας (46’ Ντρίνκγουοτερ), Μπάρκλεϊ (78’ Μπακαγιόκο) –  Πέδρο (63’ Μόοζες), Χάντσον-Οντόι (85’ Λούκας Πιαζόν), Μοράτα (63’ Άμπραχαμ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.