Λεβ: «Μου πήρε καιρό να συνέλθω μετά το Μουντιάλ»

Τη συναισθηματική του κατάσταση μετά την κατάκτηση του περσινού Μουντιάλ με την Εθνική Γερμανίας εξήγησε ο Γιόακιμ Λεβ, αποκαλύπτοντας ότι του πήρε καιρό να συνέλθει από το «μεθύσι» της επιτυχίας.

Τη συναισθηματική του κατάσταση μετά την κατάκτηση του περσινού Μουντιάλ με την Εθνική Γερμανίας εξήγησε ο Γιόακιμ Λεβ, αποκαλύπτοντας ότι του πήρε καιρό να συνέλθει από το «μεθύσι» της επιτυχίας.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός είδε την ομάδα του να θριαμβεύει στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014 και μιλώντας στην Welt am Sonntag, παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε μερικούς μήνες για να ξαναβρεί το κίνητρό του μετά τη σκληρή δουλειά στο δρόμο προς τον θρίαμβο και τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

«Έπρεπε να φτάσει ο Οκτώβριος για να επανέλθω στα σωστά επίπεδα έντασης και να ξαναβρώ το κίνητρό μου. Πριν από αυτό, οι μπαταρίες μου ήταν εντελώς άδειες», είπε ο Λεβ, μία διαδικασία που ξεκίνησε αμέσως μετά τη νίκη επί της Αργεντινής στον τελικό: 

«Αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα, έζησα ένα κύμα αδρεναλίνης. Ήξερα ότι μόλις είχαμε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ότι θα το φέρναμε σπίτι μαζί μας. Ήταν τρελό. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, καθόμουν στο ξενοδοχείο με τη σύζυγό μου, συνεργάτες και φίλους. Ήμουν ευτυχισμένος, αλλά δεν είχα καν την ενέργεια να πανηγυρίσω. Πολύ απλά δεν μπορούσα να το κάνω, ήμουν εντελώς άδειος συναισθηματικά μετά το τουρνουά».

Όπως εξήγησε, η έναρξη των προκριματικών του Euro τον βοήθησε να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα:

«Τις εβδομάδες μετά το Μουντιάλ μου άρεσε να μένω μόνος. Σκεφτόμουν συχνά τη Βραζιλία και χαίρομαι που το έζησα. Χρειάστηκα όμως χρόνο να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου. Μόλις ξεκίνησαν πια τα παιχνίδια, άρχισα να νιώθω μία αλλαγή. Ήξερα ότι ο επόμενος στόχος θα ήταν να επιβεβαιώσουμε την επιτυχία μας και να κάνουμε την ομάδα ακόμα καλύτερη».

Για τον Λεβ, υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στη «νατσιοναλμάνσαφτ» εν’ όψει Euro:

«Πρέπει να αρχίσουμε να αναπτυσσόμαστε καλύτερα από πίσω. Πολλές φορές όταν μας πίεζε ο αντίπαλος, απλά διώχναμε τη μπάλα χωρίς κάποιον στόχο. Πρέπει επίσης να παίζουμε περισσότερο στους χώρους και όχι μόνο στα πόδια των παικτών. Η τελική μας πάσα πολλές φορές δεν ήταν ακριβής και πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό».

Όσο για τους παίκτες που θα αναλάβουν τα ηνία μετά τις αποχωρήσεις των Λαμ, Μερτεζάκερ και Κλόζε, ο Λεβ τόνισε:

«Δεν υπάρχει μάχη ιεραρχίας στην ομάδα μας. αλλά πρέπει να βρούμε τους εαυτούς μας για να παίξουμε καλύτερα όλοι μαζί. Ποιος θα πάρει πρωτοβουλίες σε δύσκολες καταστάσεις; Από ποιόν θα μάθουν πράγματα οι νεότεροι; Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο Τζερόμ Μπόατενγκ, ο Μάνουελ Νόιερ, ο Σάμι Κεντίρα, ο Ματς Χούμελς, ο Τόνι Κρόος και ο Τόμας Μίλερ έχουν ήδη αρχίσει να αναλαμβάνουν περισσότερο τέτοιους ρόλους και κάνουν καλή δουλειά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.