Γερμανική Ομοσπονδία για Εζίλ: «Παραδεχόμαστε ότι δεν χειριστήκαμε το θέμα καλά»!

Θέση στη χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωση του Μεσούτ Εζίλ, πήρε η γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η οποία απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του άσου της Άρσεναλ, αν και αναφέρει ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να τον προστατεύσει από πιθανή κακοποίηση.
Δημοσίευση: 23/07/2018 - 16:58
Θέση στη χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωση του Μεσούτ Εζίλ, πήρε η γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η οποία  απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του άσου της Άρσεναλ, αν και αναφέρει ότι θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να τον προστατεύσει από πιθανή  κακοποίηση.
Θυμίζουμε ότι χθες ο Εζίλ, ανακοίνωσε την απόφαση του να μην αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Γερμανίας, επικαλούμενος ρατσισμό και ασέβεια από την πλευρά κυρίως της γερμανικής Ομοσπονδίας. 

Ο 30χρονος μέσος δήλωσε μάλιστα ότι έλαβε μηνύματα μίσους, πολλές απειλές και κατηγορήθηκε για το απογοητευτικό Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.
Χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της γερμανικής Ομοσπονδίας δήλωσαν:
«Λυπούμαστε για την αποχώρηση του Μεσούτ Εζίλ από την Εθνική ομάδα».
Ο Εζίλ επικρίθηκε από την Ομοσπονδία της χώρας και από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αφού φωτογραφήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, σε εκδήλωση στο Λονδίνο τον Μάιο.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά ότι η Ομοσπονδία συνδέεται με το ρατσισμό. Αντιθέτως έχουμε εμπλακεί πολύ χρόνια στην προσπάθεια ενσωμάτωσης ανθρώπων στη Γερμανία».
Πάντως η γερμανική Ομοσπονδία έκανε και τη σχετική αυτοκριτική της:
«Παραδεχόμαστε ότι δεν χειριστήκαμε το θέμα καλά. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Εζίλ θεώρησε ότι δεν είχε προστατευτεί επαρκώς ως στόχος ρατσιστικών συνθημάτων».