Ιστορική ημέρα με την έναρξη των έργων (video)

Τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ξεκίνησαν την Τρίτη, με την πρώτη μπουλντόζα να μπαίνει στο οικόπεδο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες.
Δημοσίευση: 21/01/2014 - 10:20

Τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ξεκίνησαν την Τρίτη, με την πρώτη μπουλντόζα να μπαίνει στο οικόπεδο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προεργασίες. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8:00 ξεκίνησε η πρώτη φάση έργων στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την Τετάρτη, στο σημείο θα βρεθούν ειδικά μηχανήματα, με σκοπό να γίνει στρωματογραφία και έλεγχος ποιότητας του εδάφους. Όπως ενημερώνουν οι ιθύνοντες της Ένωσης, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα.

Η «Δικέφαλος 1924» ζήτησε από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να εκδοθεί άδεια για έρευνες γεώτρησης περιμετρικά του γηπέδου. Επίσης, έρευνα γεώτρησης θα γίνει και στις τέσσερις πλευρές του γηπέδου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιστορική ημέρα για την Ένωση, καθώς ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Σταδιακά θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον χώρο, όπου βρίσκονταν πριν μερικά χρόνια το «Νίκος Γκούμας».

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καταστρώσει η «Δικέφαλος 1924», τα έργα θα ολοκληρωθούν σε περίπου δυο χρόνια θα συμπέσουν με την επιστροφή της Ένωσης στη Super League, όπως έχει προγραμματίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.