Κωτσάτος: «Να μη χαθεί χρόνος»

Να επισπευτούν οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ζήτησε ο Κωνσταντίνος Κωτσάτος.

Να επισπευτούν οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ζήτησε ο Κωνσταντίνος Κωτσάτος. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής αναφέρθηκε για την έως τώρα πορεία των ενεργειών για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς επίσης και στα τμήματα του βόλεϊ και του μπάσκετ. Ο Κωτσάτος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο χθεσινοβραδινό Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

«Δεν αποφασίστηκε κάτι ιδιαίτερο. Απλώς επικυρώθηκαν οι προηγούμενες επαφές που έχουν γίνει για το θέμα της οικοδομικής άδειας και το θέμα των διαδικασιών και τέλος πάντων διάφορα γραφειοκρατικά θέματα που αφορούν το γήπεδο της ομάδας, ώστε να μην υπάρξει κάποια χρονοτριβή και να ξεκινήσει αυτό το σημαντικό έργο».

Για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την ανέγερση της «Αγια-Σοφιάς»:

«Δεν μπορώ να σας το πω, επειδή εξαρτάται από πολλές Υπηρεσίες του Δημοσίου. Όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο τα πράγματα είναι ασαφή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θεωρούμε πως κάποια στιγμή θα πρέπει λογικά, αφού γίνει η Νομοθετική Ρύθμιση στη Βουλή, και ας ευχυθούμε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με διεξαγωγή εκλογών. Στη συνέχεια, θα βγει η οικοδομική άδεια και όταν συμβεί αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε τα έργα».

Για το αν υπήρξαν διαφωνίες κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. στο θέμα του γηπέδου:

«Το θέμα του γηπέδου είναι πάρα πολύ σημαντικό και το έχω πει πολλές φορές, αφού είναι πολλά τα προβλήματα που χρειάζεται να ξεπεράσουμε για να δρομολογηθεί το συγκεκριμένο έργο και να μην είμαστε άλλο άστεγοι. Αυτή τη στιγμή – παράλληλα με το γήπεδο – είναι το θέμα της εξυγίανσης της μάνας ΑΕΚ. Από την αρχή έχουμε τονίσει πως στόχος μας είναι αυτή η εξυγίανση, αφού υπάρχουν χρέη πάνω από δέκα χρόνια από την εποχή Γρανίτσα, τα οποία χρειάζεται να ρυθμιστούν και να διευθετηθούν. Αυτό έχει αντίκτυπο και στο θέμα του γηπέδου. Για αυτό τον λόγο είναι εξίσου σημαντικό να επιτευχθεί. Αυτά τα χρέη δεν έχουν σχέση με την ΠΑΕ, αφού τα χρέη παραμένουν στον σύλλογο που δεν έχει έσοδα από πουθενά. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας είναι δύσκολη και προσπαθούμε εκ των ενόντων να δώσουμε. Υπήρχε το φαινόμενο ότι χωρίς να έχουμε παραγωγικά έσοδα, κάνουμε περισσότερα έξοδα και όταν έρθει κάποιος άλλος θα δούμε τι θα κάνουμε. Υπήρχε το πρόβλημα από τις προηγούμενες διοικήσεις, αφού δεν ήταν απόλυτα συνεπείς για το 10% που έπρεπε να δίνουν στη μάνα ΑΕΚ. Τώρα κοιτάμε να βρούμε πως μπορούμε να βρούμε έσοδα από εισιτήρια για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και από μεγάλους επιφανείς ΑΕΚτζήδες που θέλουν να βοηθήσουν και αυτή την προσπάθεια. Καλώς ή κακώς αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί μαζί με το χτίσιμο του νέου γηπέδου».

Για τις επαφές που έχουν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για αυτό το θέμα:

«Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ξεκάθαρος και η προσπάθειά του είναι τιτάνια για να μαζέψει τα κεφάλια που απαιτούνται για το γήπεδο. Εγώ θεωρώ πως παράλληλα με την προσπάθεια που κάνουμε και για την επίλυση του παραπάνω προβλήματα. Σημασία δεν έχουν μόνο τα παλιά χρόνια, σημασία έχει να μην συνεχίζεται η υπερχρέωση του σωματείου. Πρέπει κάπου να σταματήσουμε να είμαστε ζημιογόνοι. Θέλουμε να κλείσουμε τις τελευταίες τρύπες που υπήρχαν και θα είναι σημαντικό το 10%, όταν συσταθεί η νέα ΠΑΕ. Δεν υπήρχε περίπτωση αυτό το πώς να φτάσει στα 5 εκατ. ευρώ από τα 8 εκατ. ευρώ, αντί τα έσοδα από την ΠΑΕ να πηγαίνουν με μία σωστή διαχείριση με σκοπό να κλείσουν όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας. Η ΑΕΚ είναι στο DNA να είναι αυτοκαταστροφική εκ των έσω και σε κάποιους δεν αρέσουν οι αποφάσεις που παίρνουν, αφού θεωρούσαν την ΑΕΚ τσιφλίκι τους και αποσκοπούσαν στο προσωπικό τους συμφέρον. Δυστυχώς, έχει πέσει ο κλήρος σε εμένα και το υπόλοιπο Δ.Σ. να πάρουμε αποφάσεις που δεν θα αρέσουν και στον υπόλοιπο κόσμο με τις δραστικές αποφάσεις».

Για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στο Βόλεϊ από την «Ένωση»

«είναι οπ πρώτος τίτλος μας στο συγκεκριμένο άθλημα στα 80 χρόνια της ιστορίας μας. Επετεύχθη με μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παράγοντες του τμήματος, αφού το καλοκαίρι – λόγω των οικονομικών προβλημάτων – ήταν να μείνει στο Α’ Τοπικό. Παρόλα αυτά, κάναμε ένα σφιχτό μπάτζετ, υπήρξε μία καλή χημεία στην ομάδα, μία διάθεση από τη διοίκηση (εμένα και τον κ. Αλεξίου) για να ενισχύσουμε το πιο αδύναμο τμήμα μας και να φτάσουμε στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ».

Για το μπασκετικό τμήμα:

«Για τον Ζήση που ακούγεται, είναι ένας παίκτης που είναι σημαία της Εθνικής και είναι διακαής πόθος μου. Ο άνθρωπος έχει συμβόλαιο που είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν ξέρω αν έχει διάθεση να γυρίσει στην Ελλάδα, αφού δεν είναι της παρούσης κάτι τέτοιο. Αν με ρωτούσατε σαν φίλαθλο, θα ήθελα πολύ η ομάδα να ξεκινήσει από τον Νίκο Ζήση. Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Του χρόνου θα είναι αυξημένο το μπάτζετ και θέλουμε να δημιουργήσουμε μία επιχειρηματική ομάδα ανθρώπων για να βοηθήσουμε και αυτό το τμήμα. Όταν έχουμε τόσα πράγματα στο κεφάλι μας, δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Θέλω να είμαι ειλικρινής στον κόσμο της ΑΕΚ, αφού όταν του κρύβεις την αλήθεια θα φανείς ασόβαρος και ανεύθυνος. Αν τα πράγματα πάνε όπως θέλουμε, στόχος μας θα είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην πρώτη μας σεζόν στην Α1. Δεν είναι θέμα μπάτζετ του χρόνου. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δέσει η ομάδα και να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις που υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε ότι θα κληθούμε να ανταγωνιστούμε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Άλλωστε, η ΑΕΚ είναι η ελληνική πρώτη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θέλουμε να φτάσουμε ξανά ψηλά στο ελληνικό μπάσκετ. Εκείνο που θέλω να ζητήσω είναι να έχουμε τη στήριξη του κόσμου, ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέρθουμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.