Τριάρα στο ρελαντί για την ΑΕΚ (video)

Ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια της να ανέβει στη Football League έκανε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε πολύ άνετα του Ερμή Ζωνιανών 3-0 στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας του πρώτου γύρου, αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια της να ανέβει στη Football League έκανε η ΑΕΚ η οποία επικράτησε πολύ άνετα του Ερμή Ζωνιανών 3-0 στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας του πρώτου γύρου, αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Η διαφορά ποιότητας φάνηκε από την αρχή μέσα στο γήπεδο με την ΑΕΚ να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από τους παίκτες του Ερμή και παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση.

Ο Πόποβιτς στο 43′ ο Ανάκογλου στο 54′ και ο Τσεβάς στο 74ο λεπτό σκόραραν για την ΑΕΚ που έφτασε τους 35 βαθμούς, 10 περισσότερους από τον Ηρόδοτο που ακολουθεί και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στο 6ο όμιλο.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Ερμή Ζωνιανών με τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Γεωργέα δεξί μπακ, τον Πεταυράκη αριστερά, τους Ρόβα – Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, τους Κορδέρο – Γροντή στα χαφ, τον Πλατέλλα δεξιά στην επίθεση, τον Πόποβιτς αριστερά και τον Ανάκογλου πίσω από τον Ντακόλ.

O Ερμής ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μήτρου, Κανδυλάκη, Κοζωρόνη, Μπριλάκη, Σταυρακάκη, Ρουμπάκη, Μπέρκη, Αριστεινίδη, Ευαγγέλου, Πλούση και Βαρούχα σε μια διάταξη που εδειχνε να είναι 4-5-1 αλλά στο γήπεδο έμοιαζε με 4-6-0

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς τον φορμαρισμένο Μπρέσεβιτς που ένιωθε ενοχλήσεις στο γόνατο και είχε από την αρχή να αντιμετωπίσει μια πολύ καλοστημένη και συμπαγή αμυντική γραμμή καθώς όλοι οι παίκτες του Ερμή ήταν στημένοι και π[περίμεναν κάτω από την μεσαία γραμμή.

Ο Δέλλας είχε περάσει σε ρόλο δημιουργικού χαφ τον Πλατέλα τραβώντας στα άκρα τον Ανάκογλου θέλοντας έτσι να δημιουργήσει ρήγματα στην διπλή ζώνη άμυνας των Κρητικών.

Ο δικέφαλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ουσιαστικά απείλησε για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό με το γυριστό σουτ του Ντακολ να ταράζει το οριζόντιο δοκάρι του Ερμή.
Στο 36′ η ΑΕΚ εφτασε πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Ανάκογλου δεν κατάφερε μέσα από την περιοχή ολομόναχος να στείλει την μπάλα στο άδειο τέρμα.

Η λύτρωση για την Ενωση που έψαχνε αγωνιωδώς το γκολ πρίν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 43. Ο Ρουμπάκης  ανέτρεψε τον Πλατέλα μέσα στην περιοχή σε μια φάση που δεν μύριζε τίποτα με τον διαιτητή να υποδεικνύει το καθαρό πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Πλατέλας, ο Μήτρου βρήκε τη γωνία και απόκρουσε όμως ο Πόποβιτς που ακλούθησε την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους παίκτες της ΑΕΚ που μπήκαν με πολύ καλύτερη ψυχολογία και διάθεση στο 2ο ημίχρονο. Ο Δέλλας έκανε την εσωτερική του αλλαγή με τον Πλατέλα στα άκρα και τον Ανάκογλου πίσω από τον Ντακόλ σε ρόλο επιτελικού χαφ.

Στο 54ο λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της και ουσιαστικά να βάλει τέλος σε όποια αγωνία μπορεί να διακατείχε τους περίπου 4 χιλιάδες φίλους της που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Ο Γεωργέας μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή βρήκε με παράλληλη πάσα τον Ανάκογλου στο ύψος του πέναλτι και αυτός με πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το  2ο γκολ ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών του Ερμή που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και έδειχναν να αποδέχονται την ήττα τους από πολύ νωρίς. 

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 74ο λεπτό ο Τσεβάς με προβολή ύστερα από ατομική ενέργεια και πάσα του Πλατέλα διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 35 βαθμούς στον 6ο όμιλο απέχει 10 βαθμούς από τους διώκτες της και πλέον θα παίζει με πολύ περισσότερη άνεση στα παιχνίδια του δευτέρου γύρου καθώς μόνο με θαύμα θα μπορέσει κάποια ομάδα να της στερήσει την άνοδο στην Football League.

ΑΕΚ (Τ. Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας (75′ Τσουκαλάς), Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής (69′ Τσεβάς), Ντακόλ, Πόποβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας (82′ Τσουμάγκας)

Ερμής Ζωνιανών (Μ. Σουτζής): Μήτρου, Κανδυλάκης, Κοζωρόνης, Μπριλάκης, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης (83′ Κάββαλος), Μπέρκης (69′ Κοζανίδης) , Αριστεινίδης, Ευαγγέλου, Πλουσής, Βαρούχας (60′ Κλίνης)

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.