Εκδικάστηκαν τα επεισόδια στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης»

Την Πέμπτη (16/01) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ η εκδίκαση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στο Αιγάλεω για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής.

Την Πέμπτη (16/01) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ η εκδίκαση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στο Αιγάλεω για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής.

Η απόφαση αναμένεται να βγει σε μία εβδομάδα ενώ απίστευτες ήταν οι καταγγελίες των ανθρώπων της Ένωσης για τα όσα συνέβησαν στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο Ευάγγελος Ασλανίδης, μέλος της επιτροπής ποδοσφαίρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ο νομικός σύμβουλος Χάρης Γρηγορίου και ο Βαγγέλης Γιαννίσης από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Απ’ την άλλη, την ομάδα του Αιγάλεω εκπροσώπησαν ο δικηγόρος Βασίλης Κοντοβαζενίτης ενώ κατέθεσε ως μάρτυρας ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Αναστάσιος Δενδρινός.

Υπήρχε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης με αποτέλεσμα εκπρόσωποι του Αιγάλεω να αποχωρήσουν πριν το τέλος της εκδίκασης ενώ οι άνθρωποι της ΑΕΚ ζήτησαν να αποφύγει η ομάδα την ποινή της αφαίρεσης βαθμών.

Αρχικά, ο Χάρης Γρηγορίου τόνισε: «Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση. Έχουμε την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ με την υπογραφή του αστυνομικού διευθυντή. Είναι κατατοπιστική και αναλυτική. Σε μια ενδεχόμενη αναβολή κάποιοι κακόπιστοι θα πουν πολλά».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης ανέφερε: «Δεν αντιδικούμε με την ΑΕΚ. Οι μεγάλες ομάδες έχουν χούλιγκαν με πολιτικά κριτήρια. Με ξένους οπαδούς, Ρώσους – Ολλανδούς έχουν επαφές. Γίνεται αναφορά για επεισόδια εκτός γηπέδου, περίπου 500 μέτρα μακριά. Εμείς δεν έχουμε ευθύνη. Μπορεί να ήταν από άλλες ομάδες που έχουν κόντρα με την ΑΕΚ. Κακώς αναφέρονται εκτεταμένα επεισόδια για μας. Δεν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό φιλάθλων εμείς. Στα επεισόδια της προθέρμανσης δεν μπήκαν οι δικοί μας. Δέχθηκαν αντικείμενα και ανταπέδωσαν. Το Αιγάλεω κόβει 100 εισιτήρια. Δεν έχει χούλιγκαν. Για όσα έγιναν στο τέλος του ματς, η έκθεση του παρατηρητή δε λέει για επίθεση στους διαιτητές. Η δίωξη δε μας αφορά. Δεν έχουμε ικανό αριθμό οπαδών για να μετέχουν σε τέτοια επεισόδια. Ίσως να πήγαιναν κάποιοι φίλαθλοι του Αιγάλεω να προστατεύσουν τους παίκτες της ομάδας. Έχουμε μπάτζετ 60 χιλ. ευρώ. να ληφθεί υπόψιν αυτό. Έχουμε καλές σχέσεις με την ΑΕΚ».

Έπειτα, ο Χάρης Γρηγορίου συνέχισε λέγοντας: «Φωνάζει ο κλέφτης. Οι οπαδοί μας ανέρτησαν πανό και δέχθηκαν επίθεση. Η ΑΕΚ είναι διαφαινόμενη πρωταθλήτρια και πήγε να παίξει, να νικήσει και να φύγει. Ζήσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες εκεί. Υπήρχαν έξι άτομα σεκιούριτι του Αιγάλεω που χτυπούσαν. Ο φίλαθλος της ΑΕΚ που πήγε χθες σε δίκη αθωώθηκε κι αυτό λέει πολλά. Η ΑΕΚ έχει φιλικές σχέσεις μόνο με ομάδες που έχουν κοινή καταγωγή. Το Αιγάλεω έχει όλη την ευθύνη. Μπορεί να είμαστε στη Γ” Εθνική, αλλά έχουμε 1,5 εκ. φιλάθλους. Δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα για ματς που είμαστε φιλοξενούμενοι. Ευθύνη έχουμε μόνο για το πέταλό μας. Έχουμε ευθύνη για ρίψεις στο πέναλτι που κερδίαμε. Μπήκαν οι δικοί μας στο κέντρο του γηπέδου για να προστατευτούν από την επίθεση. Η καθυστέρηση δε μας αφορά. Όλη η αποστολή της ΑΕΚ δέχθηκε επίθεση κι εγώ που ήμουν εκεί. Ήταν ένα ματς σε ζούγκλα. Αμυνόμασταν για τη ζωή μας. Έχουμε και οπτικοακουστικό υλικό για όλα αυτά που σας λέω. Το Αιγάλεω δεν ξέρω αν το ήθελε, αλλά δε μερίμνησε για την ασφάλειά. Άλλαξαν και τους πάγκους και τους έφεραν από την πλευρά των οπαδών τους. Σε άλλα ματς ήταν απέναντι. Υπήρξε σχεδιασμός, σκοτεινοί τύποι και δυνάμεις».

Με τη σειρά του Βασίλης Κοντοβαζαινίτης είπε: «Αν η ΑΕΚ είναι ή όχι ήσυχη ομάδα το είδαμε και στο φιλικό με το Αιγάλεω. Ξέρουμε την ΑΕΚ. Ήρθαν 6000 κόσμος. Ξέρουμε ποιοι είναι».

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Αιγάλεω, Αναστάσιος Δενδρινός ανέφερε: «Η διοίκηση έκανε τα πάντα για να γίνει ομαλά το παιχνίδι. Δύο μέρες φυλάγαμε το γήπεδο. Δε θέλαμε να γίνουν αυτά. Κάνουμε αγώνα για να ζήσουμε. Υποβιβασθήκαμε στη Δ” Εθνική από λάθη παραγόντων. Τα DVD τα λένε όλα. Είχαμε κάνει ζώνη ασφαλείας πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ και δεν έγινε τίποτα εκεί. Το ξέρει και ο κ. Δημητριάδης. Έλειπαν οι αστυνομικοί. Μας έκανε εντύπωση. Μόλις μπήκαν τελείωσαν όλα. Βάλαμε ξεχωριστό εκδοτήριο για την ΑΕΚ. Η κ. Αρκάδη ξέρει ότι όλα έγιναν σωστά πριν το ματς. Οι ρεπόρτερς της ΑΕΚ και ο κ. Μπάγεβιτς δεν έπαθαν τίποτα που ήταν κοντά με τους φίλους του Αιγάλεω. Αν θέλαμε να κάνουμε επίθεση θα τους κάναμε εκεί. Δεν είδα να έγινε κάτι ούτε στα αποδυτήρια. Θα το βλέπαμε. Εμείς στο Αιγάλεω κόβουμε το πολύ 200 εισιτήρια. Ήταν γιορτή το ματς για μας, απλώς ξέφυγε».
Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης απάντησε: «Δε χτύπησε κανέναν ο συγκεκριμένος σεκιούριτι. Απλά είχε παρατεταμένο το χέρι του. Πήγε στον εισαγγελέα και έμεινε ελεύθερος».

Έπειτα, ο Ευάγγελος Ασλανίδης δήλωσε: «Είμαι έφορος της ΑΕΚ από την ερασιτεχνική. Θα μπορέσω να διαφωτήσω την υπόθεση ακόμα κι αν είναι εις βάρος της ΑΕΚ. Θα κάνουμε αύριο για τρίτη φορά συνάντηση με όσους συμμετέχουν σε πολα αυτά για να υπάρξει επιτέλους ηρεμία. Έξω από το γήπεδο λίγο πριν το παιχνίδι ήταν σαν το .Ιράκ. Τρομακτικές εικόνες. Ο ποδοσφαιριστής με το νούμερο 11 του Αιγάλεω προκαλούσε πριν το ματς , με χειρονομίες. Δύο με τρεις φίλαθλοι της ΑΕΚ έβαλαν ένα πανό και μπήκαν στο γήπεδο οι οπαδοί του Αιγάλεω. Μετά απ” αυτούς ακολούθησαν αυτοί της ΑΕΚ. Εντός γηπέδου δεν υπήρχε καθόλου αστυνομία. Γι” αυτό μπορούσαν να μπουν. Από τη φυσούνα μπήκαν πέντε άτομα οιμοιόμορφα ντυμένα και μας έκανε μεγάλη εντύπωση.

Είχαν σκεπασμένα πρόσωπα, αλλά μετά τα έβγαλαν. Είχαν και γκλόμπς. Τα χοντρά επεισόδια με τους οπαδούς της ΑΕΚ έγιναν μ” αυτούς. Όταν μπήκε η αστυνομία όλα ηρέμησαν. Προκλήσεις υπήρχαν και μέσα στον αγώνα. Αγριότητες από τους παίκτες και τους ανθρώπους του Αιγάλεω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία Βρεττάκου, η οποία είναι υπεύθυνη επικοινωνία με τους φιλάθλους και της είπα προσέξτε στην αλλαγή εστιών των πορτιέρο. Ξεκίνησε το β” ημίχρονο με το πέναλτι και άρχισε η φασαρία από το Αιγάλεω. Εμείς δεν είχαμε κάποιο λόγο εκείνη τη στιγμή. Στο β” ημίχρονο υπήρχε μεγαλύτερη αγριότητα σε όλα. Ως ΑΕΚ δείξαμε καλή διάθεση να τελειώσει το ματς. Συναινέσαμε να τελειώσει το παιχνίδι. Το επίσημο Αιγάλεω συμμετείχε σε επσισόδια πριν το τέλος του ματς. Οι δικοί μας, όταν έγινε το σκορ 1-2 κακώς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γρήγορα απωθήθηκαν. Εμείς δεν είχαμε λόγο να κάνουμε επεισόδια. Δε διαψεύδω ότι μπήκαν και οι οπαδοί μας στο γήπεδο, οι σεκιούριτι όμως ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Μάθαμε μετά ότι οι πάγκοι άλλαξαν πλευρά μόνο γι” αυτό το ματς».

Μετά, τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Γιαννίσης απ” το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ: «Ο οπαδός της ΑΕΚ αθωώθηκε ενώ απ” στην πλευρά του Αιγάλεω επιβλήθηκαν ποινές. Δώδεκα ράμματα έκανε ο οπαδός της ΑΕΚ. Εγώ ο ίδιος τον μετέφερα μαζί με τον Τσιρίλο. Οι σεκιούριτι είχαν γκλόμπς και έκαναν επίθεση στους οπαδούς μας. Πάνω σ” αυτά που φορούσαν έγραφε «ΠΑΕ Αιγάλεω». Είπα στον παρατηρητή ότι θα έχουμε πρόβλημα. Στο τέλος έφαγε ξύλο ο διαιτητής. Του είπα τότε ότι σας είχαμε πει ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Η αστυνομία συνέλαβε έναν απ” την ΑΕΚ και πέντε από το Αιγάλεω. όσο για τους πάγκους όλα τα χρόνια που πάω σ” αυτό το γήπεδο οι πάγκοι είναι απέναντι. Πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ υπήρχαν 2000 οπαδοί του Αιγάλεω και ζητήσαμε απ” την αστυνομία να μας προστατεύσει».

Τέλος, ο Χάρης Γρηγορίου δήλωσε: «Η ΑΕΚ έχει υπάρξει θύμα επεισοδίων. Θύμα παρασκηνίων. Δεν έχουμε όμως ποτέ νοοτροπία εκδίκησης. Στην κατηγορία αυτή όλα τα γηπεδούχα σωματεία μας βλέπουν ως ευκαιρία να κόψουν εισιτήρια. Όσα εισιτήρια κόψαμε ήταν ανάσα γι” αυτούς. Συναντήσαμε κόλαση και ζούγκλα. Προπηλάκισαν την αποστολή, το έργο χόντρυνε. Δεν ξέρουμε αν συνδέεται το Αιγάλεω με άλλα κέντρα αποφάσεων. Ό, τι ζητήσαμε όμως για προστασία δεν έγινε. Όλα αυτά επηρέασαν τους παίκτες μας. Το γήπεδο ήταν σαν το χειρότερο βουστάσιο.  Ήταν όλα συντονισμένα για να μην κερδίσει η ΑΕΚ και να έχει πρόβλημα μετά την κλήση της από εσάς. Ήμασταν αμυνόμενοι σε όλη τη διάρκεια. Μόνο ο Παπουτσής του Αιγάλεω προσπάθησε να σώσει τον οπαδό. Δε μπορούμε να μπούμε στο ίδιο «καζάνι» με το Αιγάλεω. Ζητάμε τα ελαφρυντικά μας, αποκλειόμενη η ομάδα από την ποινή για αφαίρεση βαθμών».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.