Κάλας: «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια νύχτα»

Πάσχα στην Αμερική με τον Αλεξ Κάλας! Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Αρη, μιλά αποκλειστικά στο novasports.gr, ‘’τσουγκρίζοντας’’ μαζί μας το Πασχαλινό του αυγό!

Πάσχα στην Αμερική με τον Αλεξ Κάλας! Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Αρη, μιλά αποκλειστικά στο novasports.gr, ‘’τσουγκρίζοντας’’ μαζί μας το Πασχαλινό του αυγό! Περιγράφει το πώς παρακολουθεί από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, πως έζησε (τηλεοπτικά) το νικηφόρο ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό και υπόσχεται να βάλει τα δυνατά του, ώστε την επόμενη σεζόν, να μην χρειαστεί να ξαναπεράσει ο Αρης παρόμοια αγωνία, με τη φετινή, για την εκπλήρωση των στόχων του.
 
Διαβάστε την συνέντευξη του Αλεξ Κάλας από τη Νέα Υόρκη:        
 
-Πως παρακολουθείτε την πορεία του Αρη από τις ΗΠΑ;
 
« Για μένα, έχοντας τον αδελφό μου στη Θεσσαλονίκη, η παρακολούθηση των υποθέσεων του Αρη, είναι πολύ απλή. Συζητώ με τον αδελφό μου, με άλλα στελέχη της ομάδας, λαμβάνω γνώση των ζητημάτων που την απασχολούν. Παράλληλα, παρακολουθώ το πώς εκλαμβάνουν τα ΜΜΕ τα γεγονότα που εκτυλίσσονται, διαχωρίζοντας την αλήθεια από τον μύθο!».
 
-Πως ζήσατε, έστω και τηλεοπτικά, το ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό;
 
« Ημουν βέβαιος, ήμουν 100% σίγουρος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πως ο προπονητής και οι παίκτες ήταν αρκετά ικανοί, ώστε να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, όπως κι έγινε! Κι αυτό διότι γνωρίζω την σκληρή δουλειά που συντελείται στην ομάδα. Η νίκη επί του Πανσερραϊκού, όπως και τα προηγούμενα θετικά αποτελέσματα, δεν αποτελούν προϊόν τύχης. Οποιος στηρίζεται αποκλειστικά στην τύχη, δεν πράττει σωστά, διότι κάποια στιγμή η τύχη εξαντλείται. Αντιθέτως, όποιος έχει ουσία, αργά ή γρήγορα, πηγαίνει ψηλά στη ζωή του. Υπομονή, λοιπόν, επιμονή, αμείλικτη επιδίωξη του αποτελέσματος και κυρίως σκληρή δουλειά, είναι οι ιδιότητες που οδηγούν στην επιτυχία. Είναι στοιχεία που έχουν μόνο οι νικητές.  
 
Όμως στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σταθώ σε κάποια δημοσιεύματα που υπήρξαν πριν τον αγώνα. Ας είμαστε ειλικρινείς. Ολοι έχουμε το δικαίωμα της γνώμης και είναι δίκαιο την γνώμη αυτή να την εκφράζουμε. Όμως είναι λάθος να νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου, όλοι έχουν άποψη για τα πάντα, όλοι είναι ειδικοί. Όμως ο καθένας θα πρέπει να περιοριστεί στο γνωστικό του αντικείμενο. Δεν μπορεί να προσπαθούν κάποιοι να ‘’πουλήσουν’’ κάτι που δεν κατέχουν, προς ίδιο όφελος.  
 
Διάβασα αναλύσεις, μέχρι περί του πως θα πρέπει να τοποθετηθεί η ομάδα στο γήπεδο!! Αν θα πρέπει, δηλαδή, να αγωνιστεί σε παράταξη 4-4-2 ή 4-3-3 και άλλα παρόμοια! Δεν νομίζετε πως αυτό, κάποτε, πρέπει να σταματήσει; Ολ΄ αυτά μου φέρνουν στο μυαλό το παράδειγμα του υδραυλικού με τον ηλεκτρολόγο. Όταν έχουμε υδραυλικό πρόβλημα στο σπίτι, θα καλέσουμε ηλεκτρολόγο για να το επισκευάσει; Παρομοίως, στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να σταματήσουν οι κάθε λογής ‘’ηλεκτρολόγοι’’ να κάνουν τη δουλειά του ‘’υδραυλικού’’ ή να την υποδεικνύουν. Λυπάμαι, αλλά κάποιοι, μάλλον, δεν έχουν αξιολογήσει τις δυνατότητές τους».     
 
-Πόσο κοντά είναι, πια, η άνοδος για τον Αρη;

 
«Όπως γνωρίζετε, η πρόοδος της ομάδας και η άνοδός της στην επόμενη κατηγορία, δεν είναι, πια, στο χέρι της. Εμείς, παίκτες και διοίκηση, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των αντιπάλων μας στα επόμενα παιχνίδια. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου, ότι αν καταφέρουμε και ανεβάσουμε την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία, να βάλω τα δυνατά μου, ώστε του χρόνου να μη βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση, πέντε αγώνες πριν το τέλος της σεζόν».
 
-Πότε προγραμματίζετε την επόμενη επίσκεψή σας στη Θεσσαλονίκη;
 
« Αν υποθέσουμε ότι το τέλος αυτής της σεζόν θα είναι ευχάριστο, τότε η επόμενη επίσκεψή μου εξαρτάται από τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν, προκειμένου ο Αρης να ξαναγίνει ΠΑΕ».
 
-Πως είναι το Πάσχα μακριά από την πατρίδα;
 
« Προσωπικά, δεν κάνω ιδιαίτερα σχέδια για το Πάσχα. Προφανώς η Κυριακή του Πάσχα θα με βρει στη δουλειά μου, είτε στη Ν. Υόρκη, είτε στο Μαϊάμι. Εχω την τύχη να απολαμβάνω τη δουλειά μου, δεν αισθάνομαι, δηλαδή, ότι δουλεύω, επομένως αυτή η ημέρα θα είναι μια Κυριακή όπως όλες οι άλλες. Δεν ξέρω αν ως Ελληνοαμερικανός αποτελώ εξαίρεση, ως προς τις συνήθειες αυτών των ημερών, αλλά βλέπετε τα τελευταία 32 χρόνια που ζω εδώ, δεν έχει τύχει πολλές φορές να κάνω Πάσχα με Ελληνες, επομένως δεν είμαι σε θέση να σας πληροφορήσω για τις συνήθειες των συμπατριωτών μας την συγκεκριμένη ημέρα».  
 
-Ένα δικό σας Πασχαλινό μήνυμα προς τους φιλάθλους του Αρη;
 
« Θέλω να τους πω, πως η Ρώμη δεν χτίστηκε μέσα σε μια νύχτα! Πως η οικοδόμηση μιας καινούριας ομάδας είναι δύσκολο πράγμα, δυσκολότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο και ότι μετά τον υποβιβασμό στη Γ΄ Εθνική, ξέραμε ότι η διαδικασία αυτή θα μας πάρει δύο ποδοσφαιρικές περιόδους, μέχρι την τελική επιστροφή. Με λίγη υπομονή θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα απολαύσουμε ξανά την ομάδα μας στα ευρωπαϊκά γήπεδα! Ενωμένοι, βάζοντας τις διαφορές μας στην άκρη, θα πάμε μπροστά».   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.