Ονουάτσι: «Θέλω την άνοδο»

Να πανηγυρίσει την άνοδο με τον Ηρακλή θέλει ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έως τώρα καριέρα του στον «Γηραιό».

Να πανηγυρίσει την άνοδο με τον Ηρακλή θέλει ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έως τώρα καριέρα του στον «Γηραιό». Ο Νιγηριανός επιθετικός τόνισε πως είναι σίγουρος για την επιστροφή της ομάδα του στη Super League, ενώ υπογράμμισε πως σημαντικό ρόλο στη πορεία των «κυανόλευκων» έχει παίξει και η παρουσία του Γκιγιέρμο Όγιος. Ο Ονουάτσι μίλησε στην εφημερίδα «Sportday».

Ποιοι οι στόχοι του στον Ηρακλη; «Θέλω να ανέβω μαζί του στη Super League και να είμαι ένας από αυτούς που θα τον φέρουν ξανά στη μεγάλη κατηγορία. Έτσι θέλω να με θυμούνται και γι’ αυτό το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισα να έρθω στον Ηρακλή».

Το γκολ στις Σέρρες εκτιμάς ότι μπορεί να σε απελευθερώσει περισσότερο; «Το γκολ είναι η τροφή για κάθε επιθετικό και δημιουργεί ψυχική ευφορία σε αυτόν που το πετυχαίνει. Αυτό ισχύει και σε μένα. Πιστεύω ότι περισσότερο με απελευθερώνει το νέο στυλ παιχνιδιού. Εξάλλου ο ρόλος που έχω φέτος δεν είναι μόνο να σκοράρω αλλά κυρίως να δημιουργώ, οπότε το ίδιο ευτυχισμένο μπορεί να με κάνει και μια ασίστ».

Η ανάκαμψη του Ηρακλή είναι θεαματική. Τι έχει αλλάξει με τον Γκιγέρμο Ογιος; «Η ανάκαμψη έχει τη δική του υπογραφή. Έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές, αλλά ο Ογιος είναι άνθρωπος με φοβερή προσωπικότητα και προπονητικά είναι ικανός να κάνει μια ομάδα να παίζει όπως ακριβώς την έχει στο μυαλό του. Ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει. Είναι μεταδοτικός. Έχει φοβερή ψυχολογία και την έχει μεταφέρει στα αποδυτήρια».

Αγωνιστικά, τι καινούργιο έφερε;  «Έχει μοιράσει ρόλους. Είναι πολύ σημαντικό. Ζητεί συγκεκριμένα πράγματα από κάθε παίκτη και ο καθένας γνωρίζει πλέον τι ακριβώς πρέπει να κάνει στο γήπεδο, πώς να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και την ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε με συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο δουλεύουμε στις προπονήσεις και το όπλο του Ογιος είναι ότι μέσα σε πέντε μέρες μπορεί να σου μεταδώσει αυτό ακριβώς που θέλει να κάνεις».

Από τον Ονουάτσι τι έχει ζητήσει; «Αυτό που είπα και πιο πριν. Μου ζήτησε να παίζω στην πτέρυγα και να είμαι δημιουργικός στην ανάπτυξη της ομάδας».

Εσένα πού σου αρέσει να παίζεις περισσότερο; «Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο μου αρέσει να παίζω ως “εννιάρι” ή στον άξονα ως επιθετικός, αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω και στην πτέρυγα. Εξάλλου τις δυο καλές χρονιές με την Καβάλα τις έκανα παίζοντας στην πτέρυγα, πετυχαίνοντας και δέκα γκολ σε κάθε σεζόν».

Έχουμε δει τον πραγματικό Ονουάτσι; «Όχι, ακόμα δεν τον έχετε δει. Στο ματς με την Καλαμαριά ένιωσα… Ονουάτσι και νομίζω ότι εκείνο το παιχνίδι ήταν η αφετηρία και της δικής μου ανάκαμψης, αλλά τον πραγματικό Ονουάτσι θα τον δείτε από δω και πέρα».

Με τον Γκόγκιτς τι δεν πήγε καλά; «Ως άνθρωπος είναι εξαιρετικός, ως προπονητής έχει γνώσεις, αλλά το λάθος ήταν ότι δεν ξεκαθάρισε τους ρόλους στην ομάδα. Ένιωθε υπερβολική σιγουριά από την παρουσία πολλών έμπειρων παικτών στην ομάδα, αλλά δεν μας έκανε ομάδα».

Το ενδεχόμενο εμπλοκής των Ιρανών στον Ηρακλή σας απασχολεί; «Φυσικά το συζητάμε. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Μακάρι να γίνει».

Η οικονομική στενότητα μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς στην ομάδα; «Το ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα δεν είναι κρυφό. Γίνονται προσπάθειες για να λυθεί.  Πιστεύω ότι ο πρόεδρος κάνει ό,τι μπορεί».

Ποια είναι τα φαβορί για την άνοδο; «Το μοναδικό φαβορί είναι ο Ηρακλής. Δεν με νοιάζει για τους άλλους. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Κέρκυρα δείχνουν ότι έχουν κι αυτοί δυνατότητες, αλλά αυτό θα πρέπει να απασχολεί αυτούς. Αν εμείς δεν κάναμε το κακό ξεκίνημα, ήδη θα μιλούσαμε για τη Super League. Πιστεύω ότι ακόμα και τώρα μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στην κανονική περίοδο».

Το ενδεχόμενο να μην ανέβει ο Ηρακλής στη Super League θα είναι καταστροφή; «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.