Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να γράψει ιστορία!

Τα «σημάδια» δείχνουν Μάντσεστερ Σίτι. Μοιάζει το απόλυτο αφεντικό στον 138ο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, απέναντι στην φιλόδοξη Γουότφορντ.

Τα «σημάδια» δείχνουν Μάντσεστερ Σίτι. Μοιάζει το απόλυτο αφεντικό στον 138ο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, απέναντι στην φιλόδοξη Γουότφορντ.
Έχει πολύ ισχυρό κίνητρο, καθώς ποτέ στην ιστορία, μία αγγλική ομάδα δεν κατέκτησε και τους τρεις εγχώριους τίτλους σε μία σεζόν.
Από την άλλη πλευρά η Γουότφορντ, στην 2η συμμετοχή της σε τελικό, ψάχνει το πρώτο της τρόπαιο. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την σημερινή μεγάλη αναμέτρηση βρίσκονται εδώ!.
1. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει νικήσει στα 10 τελευταία ματς απέναντι στην Γουότφορντ σε όλες τις διοργανώσεις
2. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα έχει πετύχει τουλάχιστον 2 γκολ στα 10 τελευταία ματς απέναντι στην Γουότφορντ σε όλες τα διοργανώσεις
3. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει και τα 5 τελευταία της παιχνίδια στο Κύπελλο Αγγλίας
4. Η Γουότφορντ είναι αήττητη στα 5 τελευταία ματς στον θεσμό, αλλά δεν έχει νικήσει την σημερινή της αντίπαλο στα 15 τελευταία παιχνίδια, από το 1-0 τον Μάρτιο του 1989, σε ματς για την 2η κατηγορία
5. Αυτός είναι ο πρώτος τελικός Κυπέλλου, με αντιπάλους προπονητές από την ίδια χώρα, μετά το 2008 (Ντέιβ Τζόουνς και Χάρι Ρέντναπ.
6. Μόλις για 2η φορά δεν υπάρχουν Βρετανοί προπονητές, μετά το 2001 (τότε ήταν οι Γάλλοι Αρσέν Βενγκέρ και Ζεράρ Ουγιέ)
7.Ένας από τους Πεπ Γκουρντιόλα και Χάβι Γκράθια θα γίνει μόλις ο 3ος Ισπανός που θα κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας, μετά τον Ράφα Μπενίτεθ (2006, Λίβερπουλ) και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (2013, Γουίγκαν)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Η Μάντσεστερ Σίτι θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει το «μαγικό» τρεμπλ, αφού έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ.
Ο Πεπ Γκουρντιόλα μπορεί να γίνει μόλις ο 8οε προπονητής που κερδίζει και το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ Αγγλίας, μετά τους Μπιλ Νίκολσον, Ντον Ρέβι, Τζο Μέρσερ, Κένι Νταγκλίς, Τζορτζ Γκρέιαμ, Άλεξ Φέργκιουσον και Ζοζέ Μουρίνιο. Μάλιστα ο Μέρσερ το είχε κατακτήσει με την Μάντσεστερ Σίτι
Η Σίτι μπορεί να γίνει μόλις η 4η ομάδα που κατακτάει και τα 2 αγγλικά κύπελλα σε μία σεζόν, μετά την Άρσεναλ (1992-93), την Λίβερπουλ (2000-01) και την Τσέλσι (2006-07)
Η Σίτι έχει κερδίσει 5 και έχει χάσει 5 Κύπελλα στους 10 προηγούμενους τελικούς που έχει συμμετάσχει
Ο Σέρχιο Αγουέρο έχει πετύχει 10 γκολ σε μόλις 7 ματς απέναντι στην Γουότφορντ, συμπεριλαμβανομένων 2 χατ τρικ
ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ
Η προηγούμενη συμμετοχή της Γουότφορντ σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, ήταν το 1984, όταν ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την Έβερτον
Τα 35 αυτά χρόνια αναμονής για την συμμετοχή της στον τελικό, είναι το 2ο μεγαλύτερο διάστημα, μετά το 1967, όταν η Τσέλσι έπαιξε σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια (1915)!
Οι μόλις 4 ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε πάνω από έναν τελικό και δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο είναι η Λέστερ, η Μπέρμιγχαμ, η Κρίσταλ Πάλας και η Σκωτσέζικη Κουίνς Παρκ
Αυτή τη σεζόν η Γουότφορντ έγινε μόλις η 2η ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που κέρδισε τα 4 πρώτα ματς και τελικά τερμάτισε εκτός πρώτης επτάδας, μετά την Τσάρλτον την περίοδο 2005-06
Η Γουότφορντ είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στην 11αδα της από όλες τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (28 χρόνια και 323 ημέρες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.