Πρόκριση στα πέναλτι για την Τσέλσι (video)

Η Τσέλσι προηγήθηκε με τέρμα του Μπατσουάγι στο 55ο λεπτό, δεν "κλείδωσε" το ματς και στις καθυστερήσεις ο Λιούις ισοφάρισε σε 1-1. Στην παράταση μίλησε ο τρεματοφύλακας της Νόριτς και στα πέναλτι εκείνος της Τσέλσι.

Μη έχοντας σκοράρει στα τελευταία τρία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις η Τσέλσι μπήκε αποφασιστικά στον επαναληπτικό αγώνα με τη Νόριτς για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι “μπλε”, παρότι υπερείχαν ξεκάθαρα στον τομέα της κατοχής δε μπορούσαν να βγάλουν τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή των “καναρινιών”.

Με τον Μπατσουάγι αντί του Μοράτα και τον Πέδρο αντί του Αζάρ, τον Καντέ στον πάγκο και τον Φάμπρεγκας εκτός αποστολής, η ομάδα του Κόντε απείλησε με τα σουτ του Ντρινκγουότερ εκτός περιοχής. Μάλιστα στο 25ο λεπτό η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά την επέμβαση του Γκαν. Δοκάρι είχε και η Νόριτς στην πρώτη της τελική προσπάθεια που εκδηλώθηκε στο 32ο λεπτό με σουτ εκτός περιοχής από τον Ολιβέιρα.
Με δέκα λεπτά συμπληρωμένα στο δεύτερο μέρος ο Μπατσουάγι δέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή από τον Κένεντι και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι. 

Οι παίκτες του Κόντε δε βρήκαν δεύτερο τέρμα, ο Ντάνιελ Φάρκε άλλαξε το σχηματισμό του για να τονώσει την επιθετικότητα της Νόριτς και στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων ο Λιούις έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση. 

Η είσοδος του Αζάρ και του Μοράτα είχαν βοηθήσει την Τσέλσι να γίνει ακόμη πιο πιεστική, ωστόσο ο Γκαν σταμάτησε δύο φορές τον Ισπανό και μία το Γουίλιαν στο ημίωρο του έξτρα χρόνου αυξάνοντας κατακόρυφα τον εκνευρισμό των “μπλε”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τσέλσι να μείνει με εννέα πριν τα πέναλτι από τις αποβολές των Πέδρο, Μοράτα. 

Αν ο Γκαν ήταν ο πρωταγωνιστής της παράτασης, ο Καμπαγιέρο ήταν των πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έκανε τρομερή επέμβαση στην πρώτη εκτέλεση για τη Νόριτς από τον Ολιβέιρα και αφού Γουίλιαν, Νταβίντ Λουίς, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Αζάρ βρήκαν δίχτυα η Τσέλσι προκρίθηκε για ακόμη μία φορά στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που κάνει διαρκώς από το 1998 και μετά. Εκεί θα υποδεχθεί εντός έδρας τη Νιουκάσλ, στην προσπάθεια της να φτάσει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον τελικό και με την περυσινή νικήτρια Άρσεναλ να έχει αποχαιρετήσει πριν από λίγες ημέρες τη διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.