Προκριματικά χωρίς...πόντους για Γαλλία

Η Γαλλία μπορεί να λάβει μέρος στα προκριματικά του Euro 2016 το οποίο φιλοξενεί η ίδια, ωστόσο δεν θα υπολογίζονται οι πόντοι στους αγώνες της!
Δημοσίευση: 23/01/2014 - 20:51

Η Γαλλία μπορεί να λάβει μέρος στα προκριματικά του Euro 2016 το οποίο φιλοξενεί η ίδια, ωστόσο δεν θα υπολογίζονται οι πόντοι στους αγώνες της!

Μέχρι σήμερα οι διοργανώτριες των τελικών φάσεων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν έδιναν προκριματικά, όμως η ΟΥΕΦΑ αναμένεται να καινοτομήσει εν' όψει του Euro 2016.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Telegraph, οι «τρικολόρ» θα συμμετάσχουν απ' ευθείας στην τελική φάση, ωστόσο θα λάβουν μέρος κανονικά και στα προκριματικά, έτσι ώστε να έχουν ανταγωνιστικά ματς στα πόδια τους.

Έτσι, η Γαλλία αναμένεται να μπει στην κληρωτίδα των προκριματικών τον επόμενο μήνα στη Νις, για να τοποθετηθεί σε έναν από τους εννέα προκριματικούς ομίλους ο οποίος θα αποτελούνταν κανονικά από πέντε ομάδες (οι υπόλοιποι οκτώ θα έχουν από έξι).

Όμως τα αποτελέσματα στους προκριματικούς της δεν θα μετρούν όσον αφορά τη βαθμολογία και απλά οι «τρικολόρ» θα συμπληρώνουν τον όμιλο, καθώς σε περίπτωση που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία δεν θα μπορούσαν να βρουν αντιπάλους από την Ευρώπη για φιλικά προετοιμασίας, πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι συνδιοργανώτριες του προηγούμενου Εuro, Πολωνία και Ουκρανία.

Η εν λόγω καινοτομία αναμένεται να επικυρωθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής της επιτροπής που ξεκινά την Πέμπτη.