Η Πολωνία δεν ήταν… Μάλτα

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής με την Πολωνία.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με αντίπαλο την Πολωνία στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική ομάδα με 8 αλλαγές στην αρχική της σύνθεση, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Μάλτα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάλιστα, θέλησε να αλλάξει και το σύστημα με το οποίο αγωνίστηκε η Εθνική ομάδα, καθώς προτίμησε το 4-3-3. Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Βύντρα, Παπαδόπουλος, Μόρας, Λαγός.

Στο κέντρο ήταν οι Καφές, Καραγκούνης, Κονέ και στην επίθεση οι Σαμαράς, Φετφατζίδης, Μήτρογλου. Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα φάνηκε να μην μπορεί να βρει τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο, καθώς αρκετοί από τους παίκτες έπαιζαν μαζί για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη πλευρά, οι Πολωνοί, αντιμετώπισαν τον αγώνα ως επίσημο. Με δεδομένο πως είναι οι συνδιοργανωτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012, δεν έχουν την πολυτέλεια των επίσημων αναμετρήσεων, με αποτέλεσμα να δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό στα φιλικά παιχνίδια.

Ουσιαστικά στην αναμέτρηση παίχθηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων στην πρώτη ώρα, καθώς στην συνέχεια οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός. Στο διάστημα αυτό και οι δύο ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες, με τους δύο τερματοφύλακες (και ειδικά τον Χαλκιά) να βρίσκονται σε καλό βράδυ και να πραγματοποιούν εξαιρετικές αποκρούσεις.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

93′: Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Νίνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Καφές πήρε την κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Βύντρα. Ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε ψηλά άουτ.


91′: Σουτ του Ροζίτσκι, ανάγκασε τον Χαλκιά να απογειωθεί για να αποκρούσει σε κόρνερ.


83′: Γκερέιρο και Κούχαρτσικ στις θέσεις των Λεβαντόφσκι και Ομπράνιακ αντίστοιχα.


77′: Οι Τοροσίδης, Σαλπιγγίδης στις θέσεις των Σαμαρά, Φετφατζίδη αντίστοιχα.


77′: Ο Γκροζίτσκι στην θέση του Πέσκο


73′: Ο Κατσουράνης στην θέση του Καραγκούνη


66′: Ο Λυμπερόπουλος στην θέση του Κονέ


63′: Ιστορική στιγμή για τους Πολωνούς. Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Εθνικής ομάδας, έχοντας καταγράψει 102 συμμετοχές. Ο 35χρονος παίκτης αντικαταστάθηκε εν μέσω επιδοκιμασιών από τον Γιόντλοβετς.


58′: Ο Νίνης στην θέση του Μήτρογλου


47′: Ο Λεβαντόφσκι βγήκε μόνος με τον Χαλκιά, όμως την κατάλληλη στιγμή ο Ελληνας τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε την μπάλα.


46′: Ο Μουράφσκι στην θέση του Μιερζεγιέφσκι


46′: Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

45′: Λήξη του πρώτου ημιχρόνου


41′: Ο Κονέ έβγαλε σε θέση βολής τον Μήτρογλου, όμως ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Πολωνό τερματοφύλακα, που απόκρουσε με το πόδι.


32′: Ο Πέσκο έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λεβαντόφσκι προσπάθησε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας με προβολή προ του Χαλκιά, όμως δεν τα κατάφερε. Η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Ελληνα τερματοφύλακα.


26′: Ο Ομπράνιακ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως ο Χαλκιάς έπεσε στην γωνία του και απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ομπράνιακ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ που έκανε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.


21′: Ο Λεβαντόφσκι με κάθετη πάσα βρήκε στον κενό χώρο τον Πέσκο, όμως ο Παπαδόπουλος πρόλαβε και του έβαλε κόντρα στο σουτ που επιχείρησε. Η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι, το σουτ του οποίου όμως έφυγε άουτ.


18′: Κίτρινη κάρτα στον Μιερζεγιέφσκι για μαρκάρισμα στον Καραγκούνη.


11′: Πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα. Ο Μήτρογλου κινήθηκε έξω από την περιοχή της Πολωνίας και έκανε το δυνατό σουτ με το αριστερό, όμως ο Σαντομιέρσκι κατάφερε να αποκρούσει. 


1′: Εναρξη του αγώνα

* Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, που έχει δηλώσει πως το αποψινό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της Εθνικής του ομάδας, βραβεύτηκε τόσο από την Πολωνική ομοσπονδία, όσο και από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη

* Περίπου 2.500 Έλληνες και άλλοι 1000 Πολωνοί στο Καραϊσκάκη, οι οποίοι αναψαν καπνογόνα κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του εθνικού τους ύμνου.

* Στο γήπεδο βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι Αχιλλέας Μπέος, Κύρος Βασσάρας, Κριστόφ Βαζέχα, Τόνι Σαβέφσκι, Κώστας Πολυχρονίου, 

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Διαιτητής: Μάρτιν Ατκισον (Αγγλία)
Βοηθοί: Σάιμον Λονγκ, Στούαρτ Μπάρτ (Αγγλία)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Βύντρα, Λαγός, Μόρας, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης (73′ Κατσουράνης), Κονέ (66′ Λυμπερόπουλος), Καφές, Φετφατζίδης (77′ Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (77′ Τοροσίδης), Μήτρογλου (58′ Νίνης).
Στον πάγκο: Τζόρβας, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσιζεκ Σμούντα): Σαντομιέρσκι, Σάντλοκ, Γκλοβάσκι, Ζεβλάκοφ (63′ Γιόντλοβετς), Μπίστσεκ, Ντούντκα, Πέτσκο (77′ Γκροζίτσκι), Μπλαζικόφσκι, Μιερζεγιέφσκι (46′ Μουράφσκι), Ομπράνιακ (83′ Γκερέιρο), Λεβαντόφσκι (83′ Κούχαρτσικ)
Στον πάγκο: Μαλκόφσκι, Βολάκιεβιτς, Ρερνίτσακ, Γκερέιρο, Παβλόφσκι, Μουράφσκι, Γιόντλοβιετς, Κούχαρτσικ, Γκροζίτσκι, Γκλικ, Βιλκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.