Λεβ: "Καλλιτέχνες της επιβίωσης οι Έλληνες"

Ο σεβαστικός Γιοακίμ Λεβ, χαρακτήρισε τους Έλληνες ως "Καλλιτέχνες της Επιβίωσης" ενώ τόνισε πως μπορεί να είναι το μικρό φαβορί της αναμέτρησης η Γερμανία, αλλά η Ελλάδα δε θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος.
Δημοσίευση: 21/06/2012 - 19:06

Ο σεβαστικός Γιοακίμ Λεβ, χαρακτήρισε τους Έλληνες ως "Καλλιτέχνες της Επιβίωσης" ενώ τόνισε πως μπορεί να είναι το μικρό φαβορί της αναμέτρησης η Γερμανία, αλλά η Ελλάδα δε θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Γιοακίμ Λεβ:

«Η πορεία τους μέχρι σήμερα είναι πολύ καλή και δυνατή αμυντικά. Ανυπομονούμε για τον αγώνα. Η άποψή μου είναι πως θα έχουμε μία δύσκολη αναμέτρηση καθώς οι Έλληνες είναι πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι και δυνατοί στις αντεπιθέσεις, Έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και δεν θα τους υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση»

Αναφορικά με τον Ματς Χούμελς: «Έχει παίξει πολύ καλά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ένας αμυντικός και είναι πολύ καλός στο ρόλο του και είναι αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός. Θα έλεγα πως τις τελευταίες εβδομάδες και τελευταίες ημέρες έχει βοηθήσει αρκετά στο να κάνουμε σωστή ανάπτυξη, καθώς έχει καλές μεταβιβάσεις. Αν αυτό το συγκρίνουμε με κάποιες καταστάσεις σε επίπεδο τακτικής, έχουμε τον έλεγχο όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και έχει βοηθήσει την αμυντική μας λειτουργία»

Για τον Σβάινσταϊγκερ: Ο Σβάινσταϊγκερ θα παίξει αύριο. Χτες και προχθές δεν προπονήθηκε κανονικά, γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον αστράγαλό του. Έκανε ατομικό πρόγραμμα για μία ώρα. Σήμερα θα προπονηθεί κανονικά. Οι Κεντίρα και Σβάινι έχουν παίξει με μεγάλη αποτελεσματικότητα και έχουν πολύ καλή συνεργασία. Ο τρόπος που μπορούν να οργανώσουν το παιχνίδι, έχει αποδειχθεί καταλυτική για εμάς. Είναι σημαντικό να τους έχω στη διάθεσή μου. Ουσιαστικά μας εξασφαλίζουν την ισορροπία στην ομάδα και αυτό είναι σημαντικό για όλη τη διοργάνωση. Ο Σβάινι τρέχει πολύ και ο Κεντίρα τον καλύπτει με πολύ σωστό τρόπο»

Για τα σχόλια του Μέλερ: «Έχω πει ότι δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα νέα. Δεν με απασχολεί η σχέση των Μέσων με την ομάδα. Έχουμε δει κάποια σχόλια για τον ενθουσιασμό στη χώρα μας. Αυτό είναι υπέροχο και μας δίνει κίνητρο για ακόμα περισσότερα. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε υπόψη όλες τις αναφορές που γίνονται. Μερικές φορές η κριτική είναι υπερβολική, αλλά εντός ομάδας όλοι γνωρίζουν πόσο καλοί είμαστε. Το βλέπουν και οι παίκτες ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η συγκέντρωσή μας είναι απόλυτη στο παιχνίδι και όχι στον Τύπο».

Σχετικά με την απουσία του Καραγκούνη είπε: «Ο Καραγκούνης είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είναι αυτός που δημιουργεί το παιχνίδι, σκοράρει και εκτελεί τα στημένα. Οι Έλληνες όμως, θα έχουν μία έλλειψη, αλλά σίγουρα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μπορούν να ενσωματωθούν στην ομάδα και θα θέλουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Έχουν μεγάλο κίνητρο. Είναι μία απώλεια, αλλά εμείς θα προετοιμαστούμε για τον αντικαταστάτη του που θα έχει τις δικές του ικανότητες.

Για το παιχνίδι: «Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι ,Έφθασαν εδώ και θα λέγαμε ότι έδωσαν τα πάντα και διέψευσαν τους πάντες. Είχανε πολύ καλή παρουσία. Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες. Απέναντι στη Δανία είχαμε ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιήσαμε. Πρέπει να έχουμε το δολοφονικό ένστικτο, γιατί είναι σαν να χτυπάμε πάνω σε ένα βράχο. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν μέχρι και εννέα παίκτες. Εμείς θα βρούμε τους τρόπους για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Δεν πρόκειται να εκνευριστώ αν δεν νικάμε από νωρίς. Κάποιες φορές με ενοχλούν τα λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουμε κάποιο προκριματικό που ο αντίπαλός μας είναι ανοιχτός. Ίσως απέναντι στην Αγγλία να πετύχαμε σκορ αρκετά το 2010 και να ανοίξαμε την άμυνά τους. Στο Euro όλες οι ομάδες αμύνονται καλύτερα. Υπάρχουν καταστάσεις με δέκα παίκτες γύρω από την περιοχή που δεν μπορείς να παίξεις κάθετα. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Το ανοιχτό παιχνίδι που οι φίλαθλοι θαυμάζουν και τους αρέσει δύσκολα θα εμφανιστεί. Αυτό ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Θα είναι καλό να σκοράρουμε νωρίς».

Με ποια ομάδα ταιριάζει το παιχνίδι της Ελλάδας;
«Θα έλεγα αυτό είναι παρατραβηγμένο να τη χαρακτηρίσουμε ως Τσέλσι. Δεν είναι έτσι. Οι Έλληνες παίζουν πολλά χρόνια με αυτό το στυλ. Ο προπονητής τους θέλει να συνδυάζει το αμυντικό παιχνίδι με το επιθετικό. Έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Ο Παπαδόπουλος είναι καλός παίκτης. Έτσι παίζουν και έπαιζαν. Το 2004 είχαν τον ίδιο τρόπο, Αξιοποιούν τις αντεπιθέσεις και με αυτό τον τρόπο σκοτώνουν τον αντίπαλό τους. Αυτό έγινε και με τη Ρωσία. Δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Πάντα αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρουν και τους βλέπεις μπροστά σου. Δεν μπορούν να κάνουν επίθεση συνέχεια. Τους αρέσει ο αμυντικός τρόπος παιχνιδιού. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την Τσέλσι.

Πόσο φαβορί είναι η Γερμανία: «Θα έλεγα ότι είμαστε πολύ μικρό φαβορί. Σίγουρα είμαστε φαβορί απέναντι στην Ελλάδα και μπορούμε να συμβιώσουμε με αυτό το χαρακτήρα. Δεν θα έλεγα ότι αυτόματα θα προκριθούμε. Το είδαμε αυτό στο παρελθόν με τη Ρωσία. Είδαμε όλοι τι έγινε. Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι, τα φαβορί δεν παίζουν ρόλο. Θεωρώ πως αν παίξουμε όπως μπορούμε και δείξουμε την πίστη στις ικανότητές μας τότε θα πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Για 90 λεπτά πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Επισημαίνω ότι θα φύγουμε από τον αγωνιστικό χώρο με τη νίκη»