Λεβ: «Με την Ελλάδα είναι απλά ένας προημιτελικός»

Ο Γιόακιμ Λεβ απέφυγε την πολιτική συζήτηση γύρω από τον προημιτελικό του EURO 2012 με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι γι΄αυτόν είναι ένα "κανονικό" ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Ο Γιόακιμ Λεβ απέφυγε την πολιτική συζήτηση γύρω από τον προημιτελικό του EURO 2012 με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι γι΄αυτόν είναι ένα “κανονικό” ποδοσφαιρικό παιχνίδι. «Η (Γερμανίδα καγκελάριος) Άνγκελα Μέρκελ κι εμείς έχουμε μια καλή σχέση και μία συμφωνία ότι αυτή δεν με συμβουλεύει για τις συνθέσεις κι εγώ δεν την συμβουλεύω για τις πολιτικές δηλώσεις» ανέφερε με χιουμοριστική διάθεση ο τεχνικός της εθνικής Γερμανίας σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Είναι απλά ένας κανονικός προημιτελικός αγώνας εναντίον της Ελλάδας και τίποτε άλλο».
Παρ’ όλα αυτά, ο προπονητής των «πάντσερ» δεν δίστασε να σχολιάσει την απουσία του Γιώργου Καραγκούνη, λόγω τιμωρίας, καθώς είπε για τον διεθνή μέσο: «Νομίζω ότι είναι εκείνος, ο οποίος είχε τις μεγάλες ιδέες στο παιχνίδι της Ελλάδας για χρόνια. Αυτός είναι η σύνδεση ανάμεσα στην άμυνα και τους παίκτες στην επίθεση και για την Ελλάδα η απουσία του είναι οδυνηρή».
Από την πλευρά του, ο κεντρικός αμυντικός, Χόλγκερ Μπαντστούμπερ, δήλωσε για τον αγώνα με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος: «Η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Είναι άβολη ομάδα. Θα αμυνθούν καλά, αλλά επίσης, χωρίς αμφιβολία, έχουν τις επιθετικές εξάρσεις τους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην πάρουμε αυτό το παιχνίδι αψήφιστα, απλά επειδή είναι μια μικρή ομάδα».
Στον αγωνιστικό τομέα, η εθνική Γερμανίας προπονήθηκε σήμερα χωρίς τους Μεσούτ Οζίλ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Λαρς Μπέντερ, που έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών μετά την κυριακάτικη νίκη επί της Δανίας. «Είναι καθαρά προληπτικό μέτρο. Είναι όλοι εντάξει» τόνισε ο 52χρονος προπονητής, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα “λάμψει” στο EURO 2012: «Θα υπάρξει μια “έκρηξη” του Οζίλ σ’ αυτή τη διοργάνωση. Όπως στη Νότια Αφρική, μετά τη φάση των ομίλων».
Ο Λεβ τόνισε ακόμη ότι δεν κοιτάζει πέρα από τον αγώνα με την Ελλάδα και τον πιθανό επόμενο αντίπαλο της “νατσιονάλμανσαφτ”. «Πρώτα απ’ όλα, παίζουμε με την Ελλάδα. Το τι μπορεί να γίνει τότε δεν είναι ξεκάθαρο» είπε, ενώ, όταν ρωτήθηκε για την Ιταλία, η οποία είναι πιθανός αντίπαλος της Γερμανίας ή της Ελλάδας στους ημιτελικούς, επισήμανε: «Η Ιταλία είναι πάντα ανάμεσα στα φαβορί. Έχουν εξελιχθεί και παίζουν πιο επιθετικά σε σχέση με το (Μουντιάλ του) 2010. Όμως, δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά γι’ αυτούς αυτή τη στιγμή». Επίσης, ο Λεβ έπλεξε το εγκώμιο της Ισπανίας, υπογραμμίζοντας: «Πραγματικά δεν ξέρω αν η Ισπανία είναι σε κακή φυσική κατάσταση. Είναι παγκόσμιας κλάσης, αλλά η Κροατία είχε εννέα παίκτες πίσω από την μπάλα για να καταστρέψει το παιχνίδι της, να σταματήσει τον ρυθμό της. Οι Ισπανοί μπορούν πάντα να σκοράρουν. Ο Αντρές Ινιέστα είναι όσο καλύτερος γίνεται, ως προς την κουλτούρα του παιχνιδιού. Η Ισπανία πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο και παραμένει το πρώτο φαβορί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.