Καταγγελία Οζίλ για ρατσιστικά σχόλια

Καταγγελία κατ' αγνώστων για ρασιστικά σχόλια που έγιναν εναντίον του Μεσούτ Οζίλ μέσω του «Twitter» έκανε η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Γερμανό μέσο.
Δημοσίευση: 19/06/2012 - 15:53
Καταγγελία κατ' αγνώστων για ρασιστικά σχόλια που έγιναν εναντίον του Μεσούτ Οζίλ μέσω του «Twitter» έκανε η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Γερμανό μέσο. Ο σύμβουλος του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόλαντ Άϊτελ, δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κίνηση αυτή στοχεύει στο να αποτρέψει άλλους από παρόμοιες ενέργειες. Από την πλευρά του, ο πατέρας του Οζίλ εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι. Ο Γερμανός διεθνής, ο οποίος κατάγεται από την Τουρκία, έγινε «στόχος» ρατσιστικών σχολίων στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια του αγώνα με τη Δανία, για την 3η αγωνιστική του Β΄ ομίλου. Ο χρήστης του «Twitter» έγραφε ότι ο Οζίλ δεν είναι πραγματικός Γερμανός και πως η εθνική ομάδα θα έπρεπε να συγκροτείται μόνο από παίκτες με γερμανικά ονόματα.
Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το προφίλ δημιουργήθηκε με το όνομα @PiratenOnline, ενώ το «Twitter» έκλεισε τον λογαριασμό ύστερα από περίπου 3.000 σχόλια και διαμαρτυρίες από άλλους χρήστες.