Στάθηκε όρθιος, προκρίθηκε στους ομίλους

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία από την Μπέρνλι με σκορ 1-1 στο «Τερφ Μουρ» και θα βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων του Europa League που θα διενεργηθεί στο Μονακό.

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία από την Μπέρνλι με σκορ 1-1 στο «Τερφ Μουρ» και θα βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων του Europa League που θα διενεργηθεί στο Μονακό. Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν πολλές δυσκολίες από την αγγλική ομάδα που έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι «Πειραιώτες» κατάφεραν να αποκλείσουν μία αγγλική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Για τέταρτο ευρωπαϊκό αγώνα στη σειρά, ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε την ίδια ενδεκάδα. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, ακραίοι αμυντικοί οι Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, στόπερ οι Βούκοβιτς, Μιράντα, αμυντικοί μέσοι οι Καμαρά, Μπουχαλάκης, εξτρέμ οι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και επιθετικός ο Γκερέρο.

Δύσκολες στιγμές 

Με τη σέντρα, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν και χρειάστηκε μία επέμβαση του Γιαννιώτη με τα πόδια στα πρώτα δευτερόλεπτα για να απομακρύνει σε κόρνερ μία επικίνδυνη σέντρα. Αμέσως, οι παίκτες του Μαρτίνς άρχισαν να βάζουν τη μπάλα κάτω και να την κυκλοφορούν αποτελεσματικά. Όλα αυτά έως το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στην συνέχεια η Μπέρνλι έγινε το αφεντικό του ματς. 

Οι παίκτες του Σον Ντάις έψαχναν με κάθετες πάσες ή με βαθιές μπαλιές να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Και είναι αλήθεια που δημιουργούσαν προβλήματα. Μάλιστα, η αδυναμία των «Πειραιωτών» να κρατήσουν τη μπάλα, έδινε τη δυνατότητα στην αγγλική ομάδα να ανανεώνει τις επιθέσεις της. Η εστία του Γιαννιώτη περνούσε δύσκολες στιγμές. Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί. Και δημιούργησαν τρεις περιπτώσεις για γκολ με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Ντάνιελ Ποντένσε. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ψάχνει στην ανάπαυλα τρόπο για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.

Τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές επέστρεψαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπέρνλι είχε δοκάρι με εκπληκτικό σουτ του Βοουκς έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 52’ ο Γιαννιώτης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του ΜακΝιλ. Ήταν σαφές πως η Μπέρνλι είχε και πάλι τον πρώτο λόγο στο ματς, με την άμυνα του Ολυμπιακού να περνάει δύσκολες στιγμές.

Το πρόβλημα για τους «Πειραιώτες» παρέμενε το ίδιο: αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και έτσι η αγγλική ομάδα είχε την ευκαιρία να δημιουργεί με άνεση προϋποθέσεις για γκολ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο με σουτ του Φορτούνη που μπλόκαρε ο Χίτον.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του παρέμβαση στο παιχνίδι στο 71ο λεπτό, όταν αντικατέστησε τον Γκερέρο με τον Αχμέντ Χασάν. Είναι αλήθεια πως η αγγλική ομάδα συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στο ματς και να είναι απειλητική. Αλλά το σκορ το άνοιξε ο Ολυμπιακός στο 83’.

Οι “ερυθρόλευκοι”  κυκλοφόρησαν με εξαιρετικό τρόπο τη μπάλα. Ο Χασάν τροφοδότησε τον Φορτούνη και εκείνος τον Ποντένσε ο οποίος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα η Μπέρνλι ισοφάρισε με προβολή του Βίντρα σε 1-1.

Ο έμπειρος Ούγγρος διαιτητής του αγώνα, Βίκτορ Κασάι (είχε διευθύνει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπαρνς, Τσιμίκα, Γιαννιώτη, Μπάρντσλεϊ, Μπουχαλάκη, Μι.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τέιλορ, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Μι, Λένον (75’ Κορκ), Χέντρικ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ (75’ Γουντ), Βόουκς, Μπαρνς (65’ Βίντρα). 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88’ Τοροσίδης), Ποντένσε (94’ Σισέ), Γκερέρο (71’ Χασάν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.