«Έφυγε» το alter ego του Λομπανόφσκι

Το ουκρανικό ποδόσφαιρο θρηνεί για την απώλεια του Όλεγκ Μπαζίλεβιτς, ο οποίος αποτέλεσε για χρόνια το «δεξί χέρι» του θρυλικού προπονητή Βαλερί Λομπανόφσκι.

Το ουκρανικό ποδόσφαιρο θρηνεί για την απώλεια του Όλεγκ Μπαζίλεβιτς, ο οποίος αποτέλεσε για χρόνια το «δεξί χέρι» του θρυλικού προπονητή Βαλερί Λομπανόφσκι.

Ο Ουκρανός προπονητής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην θέση του επιθετικού με την Ντιναμό Κιέβου, κατακτώντας το πρωτάθλημα ΕΣΣΔ το 1961.

Πολλά από τα γκολ του τα όφειλε στις πάσες του συμπαίκτη και φίλου του Βαλερί Λομπανόφσκι, με τον οποίον έπαιξε αργότερα στις Τσερνομόρετς και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Το 1974, ο Λομπανόφσκι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ντιναμό και πήρε μαζί του τον Μπαζίλεβιτς. Τυπικά είχε την θέση του τιμ μάνατζερ, ωστόσο ουσιαστικά έπαιρνε μαζί με τον Λομπανόφσκι όλες τις αποφάσεις, αναπτύσσοντας μαζί του αλλά και μαζί με τον ακαδημαϊκό Ανατόλι Ζελεντσόφ την λεγόμενη «επιστημονική προσέγγιση στην προπονητική», που έφερε στην Ντιναμό δύο τίτλους στην πρώην ΕΣΣΔ, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Το 1976 ο απελθών αποχώρησε από την Ντιναμό και πέρασε από αρκετές ομάδες, ενώ από το 1992 έως το 1994 ήταν ομοσπονδιακός της Ουκρανίας, πριν αναλάβει στην συνέχεια επιτελικό πόστο στην ομοσπονδία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.