Ωρα να γίνει πιο έξυπνος και πιο αποτελεσματικός

Με διδάγματα έφυγε από την Μπρατισλάβα ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τη Σλόβαν με 1-0

Ok… Θα μπορούσε να λήξει 0-0 το παιχνίδι. Να μην βρεθεί εντελώς χαλασμένη η ισορροπία της άμυνας του ΠΑΟΚ από το γέμισμα του τερματοφύλακα της Σλόβαν και να μην μπει ποτέ το γκολ του Αμπένα στις καθυστερήσεις. Τα διδάγματα όμως θα ήταν ίδια. 

Με το 0-0 τι θα σήμαινε; Οτι δεν θα υπήρχαν διδάγματα; Απλώς τώρα, με το βάρος του αποτελέσματος που πρέπει να ανατραπεί, ο ΠΑΟΚ οφείλει και πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα γρήγορα. 

Η αποτελεσματικότητα πρέπει να είναι ζητούμενο. Η επίδοση στο τρανζίσιον. Σε διαφορετικό αγωνιστικών συνθηκών παιχνίδια με τον Αγιαξ (ειδικά στις αρχές του β’ μέρους, στο παιχνίδι στο Αμστερνταμ) η απροσεξία στην τελική πάσα ή στην τελική ενέργεια στοίχισαν ένα γκολ στον ΠΑΟΚ. 

Στη Σλοβακία υπάρχει μια τέτοια φάση στο 82’ όπου ο Ελ Καντουρί αδικεί την αντεπίθεση με λάθος πάσα. 

Στην Μπρατισλάβα βέβαια το παιχνίδι δεν ήταν όπως με τον Αγιαξ. Λογικό και αναμενόμενο. Η Σλόβαν έδωσε (όπως αναμενόταν) χώρους στον ΠΑΟΚ που όμως δεν είχε τις πλαγιοκοπήσεις από τις πτέρυγες για να ανοίξει ρήγματα. Κι έμενε αναξιοποίητος ο Ακπομ. 

Σε τέτοια παιχνίδια με κλειστές άμυνες απέναντί του (τέτοιο προφανώς θα είναι και το παιχνίδι ρεβάνς στην Τούμπα), ο ΠΑΟΚ θέλει πιο αποτελεσματικό Πέλκα (στην εκτέλεση και γενικώς), θέλει σταθερά επικίνδυνο τον Ζαμπά. 

Και στεκόμαστε στον Βραζιλιάνο γιατί αυτός είναι η πρώτη επιλογή ως τώρα στους πλάγιους επιθετικούς. Ο Λημνιός έρχεται πάντα από τον πάγκο απλώς στην Μπρατισλάβα ήταν ο Στοχ που ήρθε από τον πάγκο και δεν έπαιξε καθόλου ο Λημνιός. 

Κι αντίστοιχα, από τη στιγμή που λέγαμε για το επιθετικό τρανζίσιον του ΠΑΟΚ, στο δικό του αμυντικό το 4-4-2 άφηνε χώρους ελεύθερους για τη Σλόβαν και εδώ ήταν καταλυτικό σημείο το ότι ο Εσίτι έκανε ένα καλό παιχνίδι. 

Οι προσαρμογές στο 4-4-2 του Αμπέλ Φερέιρα θα πρέπει να είναι γρήγορες και άμεσες. Το είπε και ο Καντουρί σε μία από τις δηλώσεις του. “Μιλάμε για ένα νέο προπονητή, νέο στυλ παιχνιδιού και προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο”.

Στο “διά ταύτα” το 1-0 στην Μπρατισλάβα βάζει έγνοια στο μυαλό του ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς. Είναι δεδομένο όμως πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Χρειάζονται όμως διαστήματα μέσα στο παιχνίδι που θα βγάλει περισσότερη ενέργεια και ορμή και θα έχει αυξημένη και συνεχόμενη πίεση στην άμυνα της Σλόβαν κάτι που δεν είχε στο πρώτο παιχνίδι παρά την κατοχή υπέρ του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.