O μονόδρομος της πρόκρισης

Με την Τραμπζονσπόρ, η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει, για την ακρίβεια πρέπει να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, βελτιώνοντας την εικόνα της και πείθοντας ότι κάτι γίνεται με το νέο δείγμα γραφής.

Με την γενικώς αδύναμη ρουμανική Κραϊόβα στο πρώτο ματς, μέτρησε μόνο το αποτέλεσμα και όχι η εμφάνιση. Το 2-0 τα κάλυψε όλα. Τα μεσοεπιθετικά καλά. Χιονιάς.

Με την Κραϊόβα στο Μαρούσι, μέτρησε η εμφάνιση και όχι το 1-1 της πρόκρισης. Μεσοαμυντικά, ξηρασία, έρημος. Καύσωνας.

Με την σαφώς καλύτερη της ρουμανικής ομάδας Τραμπζονσπόρ (έβγαλε την ασταθή Σπάρτα με 2-2 στην Πράγα και 2-1 νίκη εντός) θα μετρήσει καθοριστικά το αποτέλεσμα και μόνο αυτό. 

Αν είναι επιτυχές για τη νέα ΑΕΚ του απαιτητικού, δουλευταρά Καρντόσο και στα δυο σκέλη (εντός και εκτός), κανένα θέμα. H δουλειά θα έχει γίνει. Θα βρεθεί χρόνος για τις εμφανίσεις, την ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον τερματοφύλακα, το αμυντικό transition. 

Αν δεν είναι επιτυχές (απευκταίο σενάριο αποκλεισμού) θα ανοίξει (ή για την ακρίβεια θα τεντωθεί, επεκταθεί) η συζήτηση για το στυλ, το πρότζεκτ, τον κόουτς, τους παίκτες, τα αποδυτήρια, τη διαχείριση, τις αλλαγές εν ώρα αγώνα. Τόσο απλά. Χιονιάς και καύσωνας μαζί.

Το αποτέλεσμα, λοιπόν. Γενικά, το αποτέλεσμα μετράει. Στην αρχή όμως μιας προσπάθειας που θέλει μεγάλη στήριξη και υπομονή για να παίξει η ΑΕΚ κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει συνηθίσει τους φίλους της, το αποτέλεσμα μετράει διπλά και… τρίδιπλα.

Γιατί δίνει χρόνο στον κάθε κόουτς Καρντόσο να δουλέψει αυτά που βγαίνουν τώρα «σοκαριστικά, αποκρουστικά, απαράδεκτα», κοινώς εποχιακά στο μάτι του απαιτητικού επίσης φιλάθλου-οπαδού!

Με την Τραμπζονσπόρ, λοιπόν, η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει, για την ακρίβεια πρέπει να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, βελτιώνοντας την εικόνα της και πείθοντας ότι κάτι γίνεται με το νέο δείγμα γραφής. 

Για να αγοράσει απαραιτήτως χρόνο και ηρεμία να δουλέψει, κάτι στο οποίο επένδυσε και προπονητικά (διάλεξε Καρντόσο που παίζει και δουλεύει στην προετοιμασία συγκεκριμένα πράγματα) και με παίκτες (επιλογής προπονητή κυρίως για να υπηρετούν το πλάνο). 

Διαφορετικά, θα ανοίξει πολύ νωρίς η συζήτηση για το ορθόν της επιλογής (διετίας, με στόχο την είσοδο της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο). Λάθος αυτή η συζήτηση στην όποια πρώτη στραβή (της εικόνας μέχρι τώρα, όχι του τελικού αποτελέσματος). Σωστή η διαχείριση και η επιμονή. Με υπομονή.

Αλλιώς, δεν αλλάζεις ρότα, πάς στην πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.