ΑΠΟΕΛ για … φίλημα! (video)

Χωρίς φόβο, με σωστή τακτική και πολύ πάθος ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να νιώθει πως αδίκησε τον εαυτό του με το 0-0 κόντρα στον Άγιαξ.

Είχε τις ευκαιρίες, είχε το δοκάρι, του έλειψε το γκολ! Ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση υποδεχόμενος τον Άγιαξ στο ΓΣΠ, αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 και πλέον το ποιά από τις δυο ομάδες θα προκριθεί στους ομίλους του Champions League θα κριθεί στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», στο Άμστερνταμ.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Ολλανδούς να μπαίνουν στο ματς πιέζοντας ασφυκτικά θέλοντας να σκοράρουν εξ αρχής και να ελέγξουν πλήρως και δίχως άγχος τον ρυθμό και την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ωστόσο, υπολόγισαν δίχως τον … οικοδεσπότη «ξενοδόχο». Με άριστη τακτική η ομάδα του Τόμας Ντολ, κράτησε κοντά τις γραμμές της, αμύνθηκε υποδειγματικά κι απλώς περίμενε την κόπωση των αντιπάλων τους για να «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις.
Κάτι που άρχισε να εξελίσσεται από το 25’ και μετά.
Η πρώτη … υποψία ευκαιρίας ανήκε στον Άγιαξ στο 8’ μετά από ένα … «τσίμπημα» της μπάλας από τον Τάντιτς, στο 12’ ο Μπλιντ δοκίμασε την ετοιμότητα του Μπέλεκ όπως κι ένα λεπτό μετά ο Τάντιτς με συρτό σουτ εκτός περιοχής. Από εκεί και πέρα όμως οι γηπεδούχοι ανέλαβαν δράση. Στο 28΄ο Ιωάννου σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και με τον Ονάνα εξουδετερωμένο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό, ενώ στο 29’ το διαγώνιο συρτό σουτ του Μάτιτς πέρασε – μόλις – άουτ.
Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο σαράντα πεντάλεπτο, με τους Ολλανδούς να παίρνουν τα ηνία στα πρώτα λεπτά, όμως μετά το πρώτο τέταρτο οι πρωτοβουλίες κι οι πλέον σημαντικές στιγμές ανήκαν στον ΑΠΟΕΛ. Αρχικά στο 58’ με διπλή ευκαιρία που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Μάτιτς και κορυφώθηκε με την κεφαλιά του Μερκή να σταματάει στην οριζόντια δοκό. Στο 70’ ο Σόουζα έπιασε ένα εξαιρετικά δυνατό σουτ με το αριστερό με τον Ονάνα να διώχνει δύσκολα στην απόκρουση του αγώνα.
Ο Άγιαξ υποχρεώθηκε να παίξει με δέκα ποδοσφαιριστές από το 80’ εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μαζραουί. Πάντως, την ευκαιρία του αγώνα για τους Ολλανδούς την είχε ο Χούντελααρ (σ.σ. αντικατέστησε τον Νέρες στο 72’) στο 88’ όταν πλάσαρε τον Μπέλεκ κι ο Μιχαϊλοβιτς απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.
Διαιτητής
Λόπεζ (Ισπανία)
Βοηθοί
Σεμπριάν Ντεβίς (Ισπανία)
Ντελ Παλομάρ (Ισπανία)
4ος Διαιτητής
Μουνουέρα Μοντέρο
Κόκκινη κάρτα: 80’ Μαζράουι (σ.σ. 2η κίτρινη)
ΑΠΟΕΛ (Τ. Ντολ) (3-5-2): Μπέλεκ, Γκέντσογλου, Σόουζα, Αλ Τάμαρι, Μάτιτς, Πάβλοβιτς (68’ Χαλένιους), Ζοαοζίνιο (82’ Βιντιγκάλ), Μερκής, Ν. Ιωάννου (σ.σ. αρχηγός), Μπέστζακ (68’ Γιάκολις), Μιχαϊλοβιτς.
ΑΓΙΑΞ (Ερ. Τεν Χάαγκ) (4-3-3): Ονάνα, Φέλτμαν, Φαν ντε Μπίικ, Νέρες (72’ Χούντελααρ), Τάντιτς (σ.σ. αρχηγός), Μαζραουί, Μπλιντ, Μάριν (62’ Ντεστ), Μαρτίνες, Ζίγετς, Ταλιαφίκο.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.