To Financial Fair Play κι οι δανεισμοί των μεγάλων ομάδων

Ο οικονομικός έλεγχος της UEFA κι ο φόβος χρηματικών ποινών κι αποκλεισμών, έχει αλλάξει το τοπίο των μεταγραφών για τους πλούσιους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου η Παρί Σεν Ζερμέν προσέθεσε στο δυναμικό της τον Μάουρο Ικάρντι, ως δανεικό από την Ίντερ. Οι Παριζιάνοι για να τον αποκτήσουν θα πρέπει να καταβάλουν το επόμενο καλοκαίρι 70 εκατομμύρια ευρώ στους Μιλανέζους. 

Η Παρί εδώ κι αρκετό καιρό βρίσκεται στο μικροσκόπιο της UEFA και της ειδικής επιτροπής για την εφαρμογή του Financial Fair Play, επομένως για να μην έχει προβλήματα σε ότι αφορά στον ισοσκελισμό εσόδων/εξόδων, προέβη σε αυτή την κίνηση. Κάπως έτσι η απόκτηση του Μάουρο Ικάρντι θα περάσει στα…βιβλία της επόμενης οικονομικής χρήσης (σεζόν 2020/21), ένα τρικ που είχαν κάνει οι Παριζιάνοι και στην περίπτωση απόκτησης του Κιλιάν Εμπαπέ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός σύλλογος που κάνει «ντρίμπλα» στο FFP, η παραβίαση του οποίου επιφέρει βαριές χρηματικές ποινές και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, οι δανεισμοί ήταν σύνηθες φαινόμενο. Η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε δανεικό τον Κοουτίνιο από την Μπαρτσελόνα και τον Πέρισιτς από την Ίντερ. Οι «Νερατζούρι» από την πλευρά τους πήραν με τον ίδιο τρόπο τον Αλέξις Σάντσες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Ντάνι Θεμπάγιος άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Άρσεναλ, από την οποία αποχώρησε ο Χένριχ Μχιταριάν για να μετακομίσει στη Ρώμη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.