Το καμάρι της Τραπεζούντας (pics)

Με φόντο τους ομίλους του Europa League η ΑΕΚ δοκιμάζεται απέναντι στην Τράμπζονσπορ που απέκλεισε την Σπάρτα Πράγας. Πρώτη μάχη στο ΟΑΚΑ 22/8 και η ρεβάνς στην Τραπεζούντα 29/8.

Με φόντο τους ομίλους του Europa League η ΑΕΚ δοκιμάζεται απέναντι στην Τράμπζονσπορ που απέκλεισε την Σπάρτα Πράγας. Πρώτη μάχη στο ΟΑΚΑ 22/8 και η ρεβάνς στην Τραπεζούντα 29/8.

Η ”Καταιγίδα της Μαύρης Θάλασσας”, όπως είναι το παρατσούκλι της, χρειάστηκε ένα γκολ του Τσέχου επιθετικού Φίλιπ Νόβακ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων για να βρεθεί στα πλέι οφ πληγώνοντας τους συμπατριώτες του. Η Τραμπζονσπόρ μας συστήθηκε καλύτερα την σεζόν 2011-2012 όταν μπήκε στους ομίλους του champions league, τερματίζοντας 3η πίσω από Ίντερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ξεπέρασε την Λιλ.

Το Σεπτέμβριο του 2014, έγινε ακόμα πιο γνωστή όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποφάσισε να γίνει μόλις ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής μετά τον Φάνη Γκέκα (Σαμσουσπόρ, 2012) που αγωνίζεται στην Τουρκία παίρνοντας μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.

Πρόεδρος: Αχμέτ Αγάογλου

Ο ισχυρός άνδρας,έχει τρέλα για την ομάδα και την ακολουθεί σε κάθε της βήμα. Την τελευταία δεκαετία, ανεβάζει το μπάτζετ και ρίχνει αρκετά λεφτά θέλοντας να εκπληρώσει το όνειρο του που δεν είναι άλλο από να να στεφθεί επιτέλους πρωταθλητής και να βάλει τέλος στην κυριαρχία των συλλόγων της πρωτεύουσας που μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Η ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο πρωτάθλημα, 
βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ντάνιελ Στάριτζ ο οποίος έμεινε 
ελεύθερος από την Λίβερπουλ καθώς δεν υπολογίζεται από τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Βρετανός βρέθηκε στην Τραπεζούντα με την οικογένεια του και τις επόμενες μέρες ίσως ανακοινωθεί και επισήμως με τα πρώτα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και η Φενέρμπαχτσε έχει μπει στο παιχνίδι, όπως και η Μονακό που τις τελευταίες ώρες φαντάζει το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του Άγγλου φορ.

Γήπεδο:

Από το 2016 έχει νέα στέγη με το όνομα του σταδίου να πάιρνει το όνομα του Σενόλ Γκιουνές που τίμησε τον σύλλογο και ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής. Ένα καινούργιο γήπεδο που χωράει περίπου 44 χιλιάδες κόσμο.

Προπονητής: Ουνάλ Καραμάν

Ποδοσφαιριστής στα νιάτα του, φόρεσε μεταξύ άλλων την φανέλα της Τράμπζονσπορ από το 1990 μέχρι το 1999. Μέτρησε 36 συμμετοχές με την εθνική Τουρκίας από το 1985 έως το 1996. Στον σύλλογο έπιασε δουλειά το 2018 ως πρώτος προπονητής, είχε δουλέψει ως βοηθός από το 2010 ως το 2013.

Αστέρι: Όμπι Μίκελ

Ο έμπειρος Νιγηριανός στα 32 του αποφάσισε να δοκιμάσει στο τουρκικό πρωτάθλημα μετά το ατυχές πέρασμα του από την Τσάμπιοσιπ και την Μίντλεσμπρο. Υπέγραψε για δύο χρόνια με οψιόν αγοράς για ακόμα ένα. Με μεγάλη καριέρα στην Αγγλία με την φανέλα της Τσέλσι (2 πρωταθλήματα, 1 Champions league, 1 Europa league), προσφέρει ποιότητα στην μεσαία γραμμή.

Διακρίσεις:

Είναι η πρώτη ομάδα εκτός Κωνσταντινούπολης που κατάφερε να πάρει το 
πρωτάθλημα (1976). Στο παλμαρέ της έχει 6 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα. τελευταία φορά που πανηγύρισε τίτλο ήταν στο μακρινό 1984 όταν έβαλε από κάτω την Φενέρμπαχτσε ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ρόστερ:

1 Ουγουρτσάν Τσακίρ
2 Καμίλ Κορέκτσι
3 Χουσείν Τουρκμέν
5 Μαγίντ Χοσέινι (Ιράν)
7 Ντόνις Αβντίγια (Κόσσοβο)
8 Χοσέ Σόσα (Αργεντινή)
9 Άντονι Νουακάμε (Νιγηρία)
10 Αμντουλκαντιρ Ουμούρ
11 Αλεξάντερ Σέρλοθ (Νορβηγία)
12 Τζον Όμπι Μίκελ (Νιγηρία)
13 Αρντά Ακμπουλούτ
14 Ιβανίλντο Φερνάντες (Πορτογαλία – δανεικός από Σπόρτινγκ)
17 Ογκένι Ονάζι (Νιγηρία)
18 Κάλεμ Εκουμπάν (Γκάνα)
20 Γιουσούφ Σαρί
21 Ντογκάν Ερντογάν
22 Γκαστόν Κάμπι (Αργεντινή)
38 Αχμέτ Κανμπάζ
47 Ζοάο Περέιρα (Πορτογαλία)
71 Νεμάνια Άντουσιτς (Βοσνία)
77 Φίλιπ Νόβακ (Τσεχία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.