Καρντόσο: Η ΑΕΚ θα μεγαλώσει (video)

Ο Μιγκέλ Καρντόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα της "Ένωσης". Αρνήθηκε τον τίτλο του φαβορί στο ματς με την Κραϊόβα, όμως πρωτίστως στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους της Εύβοιας.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές και τα προβλήματα με τη φωτιά στην Εύβοια.

«Θέλω να σταθώ στα προβλήματα που έχει η Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Πέρυσι θρηνήσαμε θύματα και στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα από τις φωτιές που έπληξαν τις χώρες μας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τους Έλληνες για τα δυσάρεστα των τελευταίων ημερών, που ευτυχώς όμως δεν προκάλεσαν ανθρώπινα θύματα».


Για το παιχνίδι ρεβάνς με την Κραϊόβα

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό που παίξαμε στην έδρα της Κραϊόβα. Πιστεύω ότι ο αντίπαλος θα μπει πιο δυνατά για να μπορέσει να γυρίσει ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν καλό γι αυτούς στο πρώτο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά θα υπάρχει μια ομάδα, η ΑΕΚ, που σύμφωνα με όσα είπαμε στα αποδυτήρια θα επιδιώξει να καταφέρει αυτό που έχει θέσει ως στόχο. Αυτό που είπα στους παίκτες μου μετά το τέλος του πρώτου αγώνα είναι ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για να βελτιωθούμε και να μεγαλώνουμε σαν ομάδα είναι να εφαρμόζουμε όσα δουλεύουμε καθημερινά. Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ακόμα μακριά. Σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους και φυσικά της Κραϊόβα. Αυτό δεν επηρεάζει την φιλοδοξία που θέλω να περάσω στους παίκτες μου. Οφείλουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να φτάσουμε στους στόχους που έχουμε θέσει».


Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε και για τον βαθμό που έχει περάσει στην ομάδα τη δική του διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. 

“Όταν έχεις να κάνεις με αγωνιστική συμπεριφορά παικτών δε μπορείς να θεωρείς ότι είναι απλά μαθηματικά. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχει και αντίπαλος σε κάθε παιχνίδι και δεν αγωνιζόμαστε μόνοι μας οπότε εξαρτάται και από αυτόν. Αυτό που πάντα θέλω είναι όταν το παιχνίδι δεν είναι στο πλάνο μας να προσπαθούμε να το οδηγούμε και πάλι στο δικό μας πλάνο. Θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθούμε να κρατάμε την ομάδα στο πλάνο της. Η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύω ότι θα μεγαλώσει. Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια χρονικά σημείο αύριο θα δούμε πράγματα που θέλουμε γιατί αυτό που βλέπω στις προπονήσεις είναι ότι όλοι είναι στον ίδιο στόχο. Μιλώντας για την βραδιά της Πέμπτης δεν θέλω να δω λάθη χωρίς λόγο, θέλω να δω τους παίκτες να μειώνουν τα ατομικά λάθη. Μια ομάδα που θα είναι ενωμένη σε διαφορετικά χρονικά σημεία του αγώνα. Να παίζουμε έντονα με και χωρίς τη μπάλα και να έχουμε καλή τοποθέτηση τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Να αξιοποιήσουμε τους ελευθέρους χώρους, να προσέξουμε τις στατικές φάσεις του αντιπάλου. Παράλληλα να αξιοποιήσουμε σωστά τις δικές μας. Να ξεκουραζόμαστε όταν έχουμε τη μπάλα και όχι όταν την έχει ο αντίπαλος. Θέλω να δω μια έξυπνη ομάδα στο γήπεδο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.