Με μπροστάρηδες Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκη

Ο ένας έβαζε, ο άλλος έβγαζε, όμως, τελικά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να προκριθεί σε βάρος του Άγιαξ, που πήρε όλα τα κρίσιμα σφυρίγματα από τον Πόουσον - Ποια η απόδοση των "ασπρόμαυρων" στο Άμστερνταμ

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε στο ύψος της περίστασης χθες (13/8) βράδυ στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, στο Άμστερνταμ, απέναντι σε μια ομάδα με το brand name και τις… ανάλογες διαιτητικές παροχές, όπως ο Άγιαξ. Δεν τα έκανε όλα τέλεια, όμως, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έδειξε ότι ήξερε καλά τι ήθελε στο γήπεδο και πώς να το διεκδικήσει. Έμεινε για τρίτη φορά με την πίκρα του αποκλεισμού στη Γ’ φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ από τον Άγιαξ. Το novasports.gr ελέγχει την απόδοση των “ασπρόμαυρων” σε ένα παιχνίδι, που θύμισε κάτι από εκείνον τον άδοξο αποκλεισμό το μακρινό 1983 από μια άλλη ομάδα με ηχηρό brand name, την Μπάγερν Μονάχου, όταν τα πέναλτι έπαιξαν και πάλι το ρόλο τους.
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν ο ένας από τους δύο κορυφαίους του ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι. Έβγαλε ό,τι μπορούσε να βγάλει. Απέκρουσε ένα πέναλτι, νικήθηκε σε άλλα δύο, ενώ δεν φέρει ευθύνη στο άλλο γκολ του Άγιαξ, όπως εξελίχθηκε η φάση.
Ο Λέο Μάτος δεν ήταν σε καλή βραδιά. Δέχτηκε μεγάλη πίεση από την πλευρά του, χωρίς να έχει αντεπεξέλθει πάντα με επιτυχία. Πολλές φάσεις του Αίαντα, όπως αυτή στο πρώτο πέναλτι για παράδειγμα, ξεκίνησαν από κακή αντίδραση στη δική του πλευρά. Έχασε και τη φάση στο 2-1, ενώ και επιθετικά δεν ήταν στο επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει.
Ο Άνγχελ Κρέσπο ήταν ο κορυφαίος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που χθες βράδυ δέχτηκε μεγάλη πίεση. Αυτός που είχε το πιο καθαρό μυαλό και τις καλύτερες τοποθετήσεις. Δεν είχε καθόλου εύκολο έργο, όμως, στάθηκε εξαιρετικά.
Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν άξιος παρτενέρ του Κρέσπο. Βοήθησε πολύ στο κέντρο της άμυνας, αν και σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε να έχει καλύτερες αντιδράσεις, ειδικά όταν έσπευδε να βοηθήσει στα πλάγια της αμυντικής γραμμής.
Ο Δημήτρης Γιαννούλης ήταν πολύ καλός στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής. Καλύτερος από ό,τι στην Τούμπα στα αμυντικά του καθήκοντα, αναλογικά με την πίεση που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ. προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά, όμως, σε αυτό το γήπεδο και με αυτόν τον αντίπαλο αυτό δεν ήταν πάντα εύκολο.
Ο Άντερσον Εσίτι είχε πολλές μάχες να δώσει στο κέντρο και πολύ τρέξιμο να κάνει. Διακρίθηκε κυρίως για τις αμυντικές του προσπάθειες, αν και δεν απέφυγε τα λάθη. Στην ανάπτυξη δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αν και πέρασαν μπάλες από τα πόδια του.
Ο Ομάρ Ελ Καντουρί έχει ένα μεγάλο προσόν, το οποίο το έδειξε και στο χθεσινό παιχνίδι. Τακτικά είναι εξαιρετικός. Μένει στο πλάνο του προπονητή, όπως έκανε και χθες. Δεν τον βοήθησε, όμως, σε αυτό το παιχνίδι ότι σωματικά δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Μπορούσε σίγουρα καλύτερα, ειδικά στην ανάπτυξη.

Ο Λέο Ζαμπά είχε δύο αγωνιστικά πρόσωπα, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, στην Τούμπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, βάζοντάς της δύσκολα και κρατώντας την σε εγρήγορση, όμως, στο δεύτερο χάθηκε.
Ο Δημήτρης Πέλκας έκανε καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Ζήτησε μπάλες, οργάνωσε επιθέσεις, έβγαλε αντεπιθέσεις, δοκίμασε σουτ, όμως, σίγουρα μπορούσε περισσότερα, ειδικά αν ήταν αποτελεσματικός σε μια-δυο ευκαιρίες που του δόθηκαν.
Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν ο κορυφαίος όχι του ΠΑΟΚ, αλλά του αγωνιστικού χώρου. Αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε την πρόκριση, οι Ολλανδοί θα μιλούσαν για πολύ καιρό για τον παίκτη που θα μπορούσαν, αλλά δεν τον έχουν στο πρωτάθλημά τους. Δεν είναι μόνο η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια στα δύο γκολ που έβαλε απέναντι στον Άγιαξ, μέσα στην έδρα του. Είναι η όλη παρουσία του, ακόμη και σε αμυντικό επίπεδο, όποτε χρειάστηκε.
Ο Τσούμπα Άκπομ είχε μια καλή στιγμή στην αρχή, όμως, έχασε την ευκαιρία και μαζί τα πατήματά του στο γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι δεν τροφοδοτήθηκε όπως άλλες φορές, όμως, και ο ίδιος δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις που έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ τον χρειαζόταν περισσότερο στο χθεσινό παιχνίδι.
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι δεν έδωσε τις βοήθειες που περίμενε ο προπονητής του από αυτόν στο χρόνο που αγωνίστηκε, ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά. Έτρεξε, αλλά πολλές φορές άσκοπα και χωρίς να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του.
Ο Γιόσιπ Μίσιτς αγωνίστηκε λίγο, όμως, μπήκε σε χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ ήθελε να βγει μπροστά και να παίξει παιχνίδι κατοχής για να φτάσει στο γκολ. Μπήκε σε φάσεις και προσπάθησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη.
Ο Δημήτρης Λημνιός προσπάθησε περισσότερο να βοηθήσει αμυντικά στο χρόνο που αγωνίστηκε, παρά επιθετικά, αν και στο τέλος ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ήθελε να ανέβει και να πιέσει. Σε εκείνο το κομμάτι του παιχνιδιού δεν έκανε τη μεγάλη διαφορά.
Ο Άμπελ Φερέιρα τακτικά πήγε το παιχνίδι εκεί όπου έπρεπε. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε στα ίσα τον Άγιαξ μέχρι που έβαλε πρώτος γκολ, στη συνέχεια έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο και προσπάθησε να ρίξει το τέμπο, μετά το 2-1 θέλησε να βγάλει την ομάδα μπροστά για να φτάσει στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Ελέγχεται για την αλλαγή του Σφιντέρσκι, καθώς ίσως στο σημείο εκείνο που μπήκε ο Πολωνός (63ο) αντί του δραστήριου Πέλκα, ο Μίσιτς να ήταν πιο χρήσιμος στη θέση του Καντουρί, που έδειχνε να μένει από δυνάμεις.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.