O Κρέσπο ας διαλέξει το “περήφανος”

Τα έργα του Αμστερνταμ έμοιζαν multiplex κινηματογράφος-Το ποστάρισμα του Ισπανού είναι μπούσουλας-Ο Αγγλος διαιτητής και το ένα γκολ που στέρησε την πρόκριση από τον ΠΑΟΚ.

Για ένα γκολ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάλι στο τσακ με τον Αγιαξ. Οπως το 2010. Οπως το 2016.

Ενα γκολ που ο ΠΑΟΚ το έψαξε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα στο Αμστερνταμ. Ενα γκολ που του χρειαζόταν γιατί δεν είχε το καθαρό μυαλό, την τελική πάσα, την εκτέλεση να βάλει ένα νωρίτερα στις κόντρες που έβγαινε. 

Ενα γκολ που του χρειαζόταν γιατί όλα τα καθοριστικά σφυρίγματα του αγώνα ήταν εις βάρος του από τον Αγγλο ρέφερι. Και αλλού δεν ακούστηκε καν η σφυρίστρα του όπως π.χ. στον τρόπο με τον οποίον ο Χούντελαρ πάει με πρόθεση και με απλωμένα χέρια πάνω στο πρόσωπο του Κρέσπο. Ή, στο φάουλ που ζητάει ο ΠΑΟΚ μετά το 3-2 για να έχει την τελευταία ευκαιρία σε γεμάτη, αντίπαλη, περιοχή για το 3-3. 

Ενα γκολ διαφορά… 

Ενα γκολ που του χρειαζόταν γιατί στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα βάζει ο ίδιος -εις βάρος του- δύο γκολ. 

Αν το καλοσκεφτεί κάποιος ο Αγιαξ βάζει στον ΠΑΟΚ (σε Τούμπα και Αμστερνταμ) 5 γκολ και αυτά είναι: Δύο πέναλτι. Ενα αυτογκόλ. Η στραβοκλωτσιά που πάει μπάλα πάνω στον Χούντελαρ και μετά δίχτυα. Και ένα από στημένη μπάλα.

Ο Αγιαξ που μπορεί να κρύψει την μπάλα, να βυθίσει τον αντίπαλο στους αυτοματισμούς, δεν μπόρεσε να το κάνει απέναντι στον ΠΑΟΚ. 
Προφανώς και ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πίεση. Προφανώς και ήταν αναγκασμένος να κλειστεί αλλά είχε δύσκολη διαχείριση αγώνα. Να θέλεις να βγεις στην επίθεση αλλά να έχεις απέναντί σου αυτόν τον Αγιαξ που αν βρει χώρους… 

“Ρεαλισμός και φιλοδοξία”, το είπε ωραία ο Φερέιρα πριν από το παιχνίδι. Μετά το τέλος πάντα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα θα γίνει κουβέντα -και- για τις αλλαγές του προπονητή.

Εν τω προκειμένω αν ήταν βιαστική η αλλαγή του Πέλκα στο 63’ με την είσοδο του Σφιντέρσκι μία αλλαγή που δεν έδωσε πια στον ΠΑΟΚ τις μεταβάσεις που είχε πριν. 

Γενικώς πάντως, το πλάνο του ΠΑΟΚ πήγε κοντά στο άριστα. Η στατιστικά αναμενόμενη πίεση χωρίς όμως τα απανωτά χτυπήματα στα “σχοινιά” του ρινγκ και οι ευκαιρίες να βρεις κι άλλο γκολ. 

Ο Κρέσπο έγραψε: “Λυπημένος, αβοήθητος αλλά και περήφανος”. Απόλυτα εύστοχος ο Ισπανός. “Τρία στα τρία”, λέξεις to the point στην αποτύπωση συναισθημάτων. 
Κι αυτό το ποστάρισμα είναι μπούσουλας και για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Το “λυπημένος”, κατανοητό. Από την πίκρα της πρόκρισης. Είναι αναγκασμένο όμως να φύγει. 

Το “αβοήθητος”; Κατανοητό. Για τον διαιτητή. Οπως είπε κι ο Φερέιρα: “Η αλήθεια είναι ότι εμείς προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά για να αντιμετωπίσουμε τον Άγιαξ και τις δυσκολίες που θα μας έβαζε. Αλλά δεν μπορούσαμε να προετοιμαστούμε για τις υπόλοιπες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σήμερα”. Και το “αβοήθητος” όμως πρέπει να φύγει για την επόμενη μέρα. 

Η τρίτη λέξη του Κρέσπο, είναι το “περήφανος”. Κατανοητό επίσης. Για την εμφάνιση. Για πολλά. 

Ακόμη και για το έσχατο ψυχολογικό come back, μετά το 3-1, στις καθυστερήσεις, το δοκάρι, το γκολ για το 3-2 και η μία ευκαιρία ακόμη που δεν δόθηκε. Το “περήφανος” πρέπει να μείνει. 

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα αγωνιστικό project σε εξέλιξη με τον νέο προπονητή, με άλλη φιλοσοφία. Είναι φανερό αυτό. Εξ ου και η διαλογή για την επόμενη μέρα στις λέξεις που έβαλε ο Κρέσπο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.