Βλέπει τα αστέρια (video)

Με ανίκητο τον Σα στο πρώτο ημίχρονο και πολύ βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τη Μπασακσεχίρ και πλησίασε ακόμη περισσότερο στην επιστροφή του στην ελίτ της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και αυτό το παιχνίδι με την ίδια ενδεκάδα που είχε βρεθεί στη σέντρα και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στο παιχνίδι ρεβάνς του Φαλήρου με την Βικτόρια Πλζεν. Σε σχηματισμό 4-4-2 οι Τούρκοι. Ο Ολυμπιακός υστέρησε στη μεσαία γραμμή και επέτρεψε στους Τούρκους να κυκλοφορήσουν πολύ εύκολα τη μπάλα προσεγγίζοντας την περιοχή του Σα και απειλώντας τον στο πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το διάστημα η ελληνική ομάδα είχε την πρώτη και σημαντικότερη ευκαιρία με το δοκάρι του Γκιλιέρμε.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΣΑ – ΔΟΚΑΡΙ Ο ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ 

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με μια σπουδαία ευκαιρία το παιχνίδι, καθώς στο 4ο λεπτό ο Γκιλιέρμε είχε οπτικό πεδίο και δοκίμασε εκπληκτικό σουτ από μεγάλη απόσταση σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Γκιουνόκ. Πρώτη απάντηση των Τούρκων με το σουτ από τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζοσέ Σα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλή ευκαιρία στο 10ο λεπτό, αρχικά με πλασέ του Βίτσκα και επέμβαση του Σα στο τετ-α-τετ, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Κριβελί πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Ο ίδιος παίκτης έκανε κίνηση στην καρδιά της περιοχής στο 16ο λεπτό και μετά από αντεπίθεση πήρε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Σα του αρνήθηκε με σημαντική επέμβαση το γκολ μετά το τακουνάκι που επιχείρησε.
Ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε καλά στο 21ο λεπτό όταν ο Ελ Αμπτελαουί τροφοδότησε τον Βαλμπουενά μέσα στην περιοχή της Μπασακσεχίρ, όμως το σουτ του Γάλλου ήταν άστοχο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Γάλλος εκτέλεσε φάουλ και ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
Στο 35ο λεπτό ήρθε η σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα μετά το δοκάρι του Γκιλιέρμε ήταν για την Μπασακσεχίρ, καθώς ο Βίτσκα έβγαλε σε θέση βολής τον Ρομπίνιο που όμως νικήθηκε από μια ακόμη σπουδαία επέμβαση του Σαν στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής! 
Απάντηση του Ολυμπιακού που απειλεί μετά από ώρα, στο 42ο λεπτό, με πολύ καλό σουτ από τον Γιώργο Μασούρα έξω από την περιοχή, και τη  μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα των Τούρκων.

ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ

Στο 50ο λεπτό σημαντική ευκαιρία του Ολυμπιακού με τον Μασούρα να κάνει μέτρα με τη μπάλα και να τη γυρίζει στην περιοχή με τελικό αποδέκτη τον Βαλμπουενά που απείλησε τον Γκιουνόκ στέλνοντας τη μπάλα εκατοστά έξω από το αριστερό του δοκάρι.
Στο 55ο λεπτό μία ακόμη εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Γκιουνόκ σε σπουδαία επέμβαση με τον Σεμέντο να αξιοποιεί την καλή του θέση στην περιοχή και με κοντινή προβολή να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό. Εννέα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη αντίδραση της τουρκικής ομάδας με σουτ του Βίστσα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, και τον Σά να απομακρύνει πέφτοντας στην κλειστή γωνία.
Στο 66΄ο Καϊσάρα δοκίμασε πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Σα ήταν και πάλι εκεί για να απομακρύνει με δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Στο 74′ ο Καϊσάρα έψαξε τον Μπα με μεγάλη μεταβίβαση και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων κατέβασε και εκτέλεσε άουτ στην κίνηση.
Στο 75′ ο Ρατζέλοβιτς βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και απέφυγε εντυπωσιακά τον Βιέιρα που του έκανε πέναλτι. Η φάση μάλιστα ξεκινά από πίεση των Τούρκων στον Μεριά που ελευθέρωσε τη μπάλα αν και πιεζόμενος με πάσα 40 μέτρων. ο Ρατζέλοβιτς με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Βαλμπουενά κι εκείνος του έβγαλε κάθετα τη μπάλα στον χώρο για να έρθει στη συνέχεια το πέναλτι…
Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0 για την ελληνική ομάδα που με αυτό τον τρόπο έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των Τούρκων για ανατροπή.
Στο υπολοιπόμενο διάστημα δεν έγινε κάτι σημαντικό μπροστά στις δύο εστίες.
Ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε περισσότερο τον αντίπαλο και αξιοποίησε τους χώρους που βρήκε για να φτάσει στην πρόκριση στα play off της διοργάνωσης. 

Ο Ολυπιακός είναι αήττητος πλέον σε 4 εντός έδρας παιχνίδια με συλλόγους από την Τουρκία με απολογισμό 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Ολυμπιακός: Σα, Ελ Αμπντελαουί, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (89′ Κούτρης), Ποντένσε (66′ Ρατζέλοβιτς), Μασούρας. Βαλμπουενά (81 Καμαρά), Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ: Γκιουνόκ, Καϊσάρα, Κλισί, Αταμά (59′ Μπα), Βίτσκα, Ελία, Βιεϊρά, Ροντρίγκες, Κριβελί, Αζουμπουίκε, Ρομπίνιο (46′ Τουράν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.