Τίτλοι τέλους για Ροσίτσκι!

Η Σπάρτα Πράγας ανακοίνωσε μέσω twitter πως ο Τόμας Ροσίτσκι αποχωρεί απ' την ενεργό δράση!

Ο Τόμας Ροσίτσκι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει απ’ την ενεργό δράση στα 37 του χρόνια. Η τελευταία ομάδα με την οποία αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο, η Σπάρτα Πράγας, ανακοίνωσε μέσω twitter την αποχώρηση του “μικρού Μότσαρτ”.



 Ο Τσέχος μέσος ανέφερε σε ανακοίνωση μέσω του αγαπημένου του συλλόγου: “Μετά από προσεκτική ανάλυση των δεδομένων, συνειδητοποίησα πως δεν μπορώ να κρατήσω το σώμα μου στη φόρμα που απαιτεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σπάρτα που με ανέθρεψε, καθώς υπήρξε το σκαλοπάτι για ν’ αγωνιστώ σε μεγάλους συλλόγους, ενώ μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αποχαιρετήσω στο μέρος που αγαπώ περισσότερο!”.

Ο Ροσίτσκι ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 στη Σπάρτα Πράγας με την οποία εντυπωσίασε μέχρι το 2001. Συνέχισε για πέντε επιτυχημένες σεζόν στην Μπουντεσλίγκα, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα Γερμανίας το 2002. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον έκανε κάτοικο Λονδίνου για λογαριασμό της Άρσεναλ το 2006, στην οποία πέρασε δέκα χρόνια ποδοσφαιρικής ζωής!

Η θητεία του στο Λονδίνο (πανηγύρισε δύο κύπελλα Αγγλίας) ήταν γεμάτη απο τραυματισμούς, που φρέναραν την πολλά υποσχόμενη καριέρα του. Την περσινή σεζόν επέστρεψε στο “σπίτι” του, τη Σπάρτα Πράγας και είχε μόλις πέντε συμμετοχές και ένα γκολ. Με την εθνική ομάδα της Τσεχίας πέτυχε 23 γκολ σε 105 ματς, συμμετέχοντας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 2000, 2004 και 2012, αλλά και στο παγκόσμιο κύπελλο του 2008.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.