Το αυτονόητο η Αγγλία, το κέρδος η Λιθουανία

Μετά από δύο αγωνιστικές στον πέμπτο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2016 οι δύο Εθνικές πρωτοπορούν έχοντας από έξι βαθμούς. Μεγάλη νίκη για τη Λιθουανία, 1-0 την Εσθονία, εύκολο 5-0 των «τριών λεόντων» απέναντι στους Ερασιτέχνες του Σαν Μαρίνο.

Μετά από δύο αγωνιστικές στον πέμπτο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2016 οι δύο Εθνικές πρωτοπορούν έχοντας από έξι βαθμούς. Μεγάλη νίκη για τη Λιθουανία, 1-0 την Εσθονία, εύκολο 5-0 των «τριών λεόντων» απέναντι στους Ερασιτέχνες του Σαν Μαρίνο.

Το «δύο στα δύο» πέτυχε η ομάδα του Ρόι Χότζσον για τον πέμπτο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016, επικρατώντας στο «Ούεμπλεϊ» του Σαν Μαρίνο με 5-0. Απέναντι σ΄ έναν αντίπαλο μ΄ έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα οι «τρεις λέοντες» δεν γινόταν να συναντήσουν προβλήματα παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν κλειστή άμυνα.

Ο Ρούνι σκόραρε, έφθασε τα 42 γκολ με την Αγγλία και θέλει ακόμη επτά για να φθάσει τα 49 του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική. Το 1-0 έκανε με κεφαλιά ο Τζαγκιέλκα στο 25΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ, ενώ ο Ρούνι με πέναλτι στο 43΄ έστειλε τους γηπεδούχους με 2-0 μπροστά στο ημίχρονο.

Η Αγγλία είχε ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ, σε προσπάθεια του Τσάμπερλεϊν στο 61΄, όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα για το τελικό 5-0. Ουέλμπεκ στο 49΄, Τάουνσεντ στο 72΄ και το αυτογκόλ του Ντέλα Βάλε στο 78΄ το διαμόρφωσαν, με τη νικήτρια ομάδα να φθάνει τους έξι βαθμούς και το Σαν Μαρίνο να μένει στους μηδέν.

Οι ενδεκάδες
Αγγλία (Ρόι Χότζσον / 4-3-3): Χαρτ, Γκιμπς, Κέιχιλ, Τζαγκιέλκα, Τσέιμπερς, Μίλνερ, Ουίλσιρ, Χέντερσον (46΄ Τσάμπερλεϊν), Στέρλινγκ (46΄ Λαλάνα), Ρούνι, Ουέλμπεκ (66΄ Τάουνσεντ).
Σαν Μαρίνο (Πιερ-Άντζελο Μαντσαρόλι / 5-4-1): Σιμοντσίνι, Φάμπιο Βιταϊόλι, Παλάτσι (74΄ Μπουσκαρίνι), Ντέλα Βάλε, Μπρόλι, Τσιαρούτσι, Μπατιστίνι, Τόσι (63΄ Γκασπερίνι), Σέλβα (87΄ Ρινάλντι), Ματέο Βιταϊόλι, Χιρτς.

«Πετιέται» η Λιθουανία

Αν για την Αγγλία το «δύο στα δύο» και οι έξι πόντοι λογίζεται ως φυσιολογική εξέλιξη, για τη Λιθουανία είναι επίτευγμα και μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό που μπορεί να θεμελιώσει και την πρόκριση για την ομάδα του Ιγκόρις Πανκρατιέβας στην τελική φάση του Euro 2016. Το τελικό 1-0 του Βίλνιους άφησε τους Εσθονούς στους τρεις βαθμούς κι ανέβασε στην κορυφή τους Λιθουανούς που ακόμη δεν έχουν δεχθεί τέρμα! Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μικολιούνας στο 76΄, που είχε μπει αλλαγή δεκατρία λεπτά νωρίτερα, μετά από ασίστ του Ματουλεβίτσιους. Στο 86΄ αποβλήθηκε για τους Εσθονούς ο Κάλαστε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι ενδεκάδες
Λιθουανία (Ιγκόρις Πανκρατιέβας / 4-5-1): Αρλάουσκις, Φρεϊντγκέιμας, Βαϊτκούνας, Κιγιάνσκας, Αντριουσκεβίτσιους, Πάνκα, Κάλονας (63΄ Μικολιούνας), Βίτσιους, Νοβικόβας, Ματουλεβίτσιους (90΄ Μπενιούτσις), Τσέρνιτς.
Εσθονία (Μάγκνους Πίρσον / 4-5-1): Περέικο, Κλάβαν, Γιάαγκερ, Μπάρενγκραμπ, Κάλαστε, Μετς, Λίντπερε (76΄ Βασίλιεφ), Βανκ (80΄ Πούριε), Αντόνοφ, Ανιέρ, Ζενιόφ (64΄ Όγιανμαα). 

Βασικός ο Στρούνα, αλλαγή ο Κασάμι, στον πάτο η Ελβετία

Μετά από δύο παιχνίδια η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς είναι στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου και μάλιστα άποντη! Το 1-0 στο Μάριμπορ διαμορφώθηκε με πέναλτι του Νοβάκοβιτς στο 79΄ κι έφερε τους γηπεδούχους του Σρέσκο Κάτανετς στους τρεις πόντους. Βασικός αγωνίστηκε για τους νικητές ο Στρούνα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αλλαγή μπήκε για τους ηττημένους ο Κασάμι του Ολυμπιακού. Οι Ελβετοί μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά στη διαδικασία είναι χωρίς γκολ στην επίθεση!

Οι ενδεκάδες
Σλοβενία (Σρέσκο Κάτανετς / 4-3-3): Χαντάνοβιτς, Σέζαρ, Ίλιτς, Μπρέτσκο, Στρούνα, Μπίρσα (55΄ Λαζάρεβιτς), Μέρτελι, Καμπλ, Νοβάκοβιτς, Λιούμπιανκιτς (46΄ Κούρτιτς), Κιρμ (72΄ Πέτσνικ).
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς / 4-4-2): Ζιόμερ, Ντζουρού, Σεντέρος (70΄ φον Μπέργκεν), Λιχστάινερ, Ροντρίγκεζ, Μπεχράμι, Ινλέρ (82΄ Κασάμι), Σακίρι, Ξάκα, Σεφέροβιτς, Ντρμιτς (74΄ Μεχμέντι). 

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Αγγλία  6 (7-0)
2. Λιθουανία 6 (3-0)
3. Εσθονία 3 (1-1)
4. Σλοβενία 3 (1-1)
5. Ελβετία 0 (0-3)
6. Σαν Μαρίνο 0 (0-7)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.